Houten carport op maat

Houten carport

Houten carports zijn gegeerd omwille van hun betaalbaarheid. Bovendien straalt hout warmte en authenticiteit uit. Onze houten carports kunnen vervaardigd worden uit verschillende houtsoorten.

Lees meer...

dakterras van ipe

Een dakterras van ipe of een houten ipe terras

Men heeft bij de meeste houthandels een aantal houtsoorten waaruit men kan kiezen. Terrassen van Ipe of dakterrassen van Ipe zijn een veelvulgigheid in de keuzes die men gemiddeld maakt. kwalitatief is er niets mis met Ipe echter heeft het nogal wat nadelen.

Lees meer...

hardhout soorten

Terrassen en dakterrassen in 240 verschillende hardhout soorten

Als men geluk heeft kan men kiezen uit 5 of 10 houtsoorten voor het laten maken aanleggen van een terras of bij het kopen van een dakterras van tropisch hardhout. De bekende soorten zoals; Teak / Afzelia / Afrormosia / Padoek / Ipe/ en de commerciele houtsoort Bankirai of cumaru kan men overal krijgen,….echter het bedrijf buitenschrijnwerk.eu gaat hierin heel ver. indien men een houten dakterras of een hardhouten terras kopen wilt van een bijzondere houtsoort kan men bij laatstgenoemde terecht voor een op maat gemaakt kwaliteitsproduct.

Lees meer...

Afzelia terras met Afzelia terrastrap

Afzelia terras met Afzelia terrastrap

Afzelia terassen en Afzelia dakterrassen zijn bijzonder resistent tegen de grootste vijand van houten terrassen en dakterrassen….namelijk Vocht ! Vocht zorgt voor het excellereren van het krimopen en uitzetten van alle houtmaterialen en

houtsoorten. Afzelia is een houtsoort die nagenoeg van alle houtsoorten de beste prestatie- eigenschappen heeft op dit gebied. het is dan ook geen goedkope houtsoort, echter wel een super stabiele. Voor een keuze van een terras of dakterrras, vrijwel de beste voor een nog steeds betaalbare prijs.

Lees meer...

Terras van Teak

Terras van Teak

Wie zou dat niet willen ?,… een teak houten terras gemaakt op een zeer luxe wijze waarbij schroeven volledig onzichtbaar zijn weggewerkt en gemaakt met de grootst mogelijke precisie van construeren. Op luxe jachten wordt deze techniek al sinds eeuwen toegepast, echter is het niet alleen arbeidsintensief, maar ook steeds moeilijker om deze zeldzame vakmensen te vinden die een dergelijk hoogwaardig product op het gebied van dakterrassen kunnen produceren.

Lees meer...

Bankirai / Cumaru / Mukulungu terrasen met  B-Fix of clips

Bankirai / Cumaru / Mukulungu terrasen met B-Fix of clips

B-fix of beter bekend als zgn. clips zijn bevestigings materialen die behoorlijk populair zijn, en haar intrede in de bankirai terrassen en de Cumaru hardhouten dakterrassen al reeds geruime tijd achter de rug hebben, echter zijn er voor en nadelen te bespeuren na verloop van tijd.

De verbinding is met dergelijke systemen nooit direct verbonden met het materiaal waar het op gemonteerd is. Er zit altijd een stalen beugeltje of clip tussen de twee houten materiaal gedeeltes waardoor het beugeltje de zwakke factor is. Dit is onderhevig aan krimpen en trekken van het Bankirai terras hout of het Cumaru dekterras plankje wat op den duur de Bankirai terrasplanken of de Cumaru terrasplanken doet bewegen en zetten ten opzichte van elkaar onderling.

Lees meer...

Terrassen van Thermisch Essen

Terrassen van Thermisch Essen

Essenhout is bekend om zijn flexible kwaliteiten voor gereedschap stelen en toepassingen voor pijlen en bogen die men gebruikte in de middeleeuwen, echter is het heden ten dagen minder bekend als buitenafwerking tegen gevels of zelf materiaal voor terrassen van Thermisch Essen of dakterrassen van Thermo-essen . Een nieuw product met een FSC Label en een veelbelovende toekomst.

Lees meer...

Robinia Hardhouten terrassen

Robinia Hardhouten terrassen

Wie wil er geen houten terras van Robinia,….een materiaal keuze van Noord-Europeesche afkomst, en tevens met het predikaat FSC Een mooie glans en kleur wat het eindresultaat voor een Robinia dakterras ten goede komt. kortom een supermooi product voor een super mooie prijs.

In de houtwereld spreekt men van nog al wat nadelen met betrekking tot het maken van Robinia houten terrassen of dakterrassen van Robinia. Het houtmateriaal kan natuurlijk niet vergeleken worden met Tropisch hardhout, want dat zou appels met peren vergelijken zijn, echter is het wel degelijk een houtsoort waar men van op aan kan. de productie ligt hoofdzakelijk in Nederland en Duitsland, waarbij een goede planning en bosbeheer beleid wordt gevoerd door de regering van beide landen. Toezicht is er dus wel degelijk in vergelijk tot de tropische landen, waar men een niet al te hoge pet moet ophebben van de overheidscontrole ter plekke.

Lees meer...

Gevelbekleding van Afrormosia

Gevelbekleding van Afrormosia

Gevelbekleding van Afrormosia is een zeer duurzame oplossing voor een lelijke gevel of om vastgoed een bepaalde look of stijl te gevel. Gevelbekleding van Afrormosia kan tevens naadloos overlopen in een terras of schutting, wat het vastgoed een welkome design factor kan geven.

Lees meer...

Zwembadterrasen van Padoek

Zwembadterrasen van Padoek

Warm weer, zomer, strakke blauwe lucht met een zwembad achter in de tuin… een zomers tafereel wat bij de gemiddelde villa tegenwoordig al gauw te vinden is. Daarbij komt het nogal voor dat het loopgedeelte rond het zwembad van hout gemaakt is. Dit hout kan van iedere soort zijn, echter een soort als Padoek is een zeer goede keuze met een zeer hoge charme-factor nadien het vergrijsd is.

Lees meer...

Tuinschermen en schuttingen van Padoek

Tuinschermen en schuttingen van Padoek

Indien men de moeite neemt om op een tuincentrum terrein zich te verdiepen in de afdeling tuinschermen en schuttingen zal men tot de conclusie komen dat er simpelweg teveel varianten bestaan bij bedrijven onderling om een goed beeld te krijgen van wat er nu te koop is.

.

Lees meer...

 Houten pergola’s van Padoek

Houten pergola’s van Padoek

Een pergola is op zich een aanwinst voor de charme van uw tuinbeleving. De zon schijnt tussen de balken door en onbewust observeert u een kooiconstructie vanuit uw periferische gezichtsveld. Hierbij is de atmosfeer beleving de cruciale factor waarvoor men überhaupt laat bouwen. Essentieel hierbij is dat de constructie zodanig is gemaakt dat zowel de houtsoort op zich als de constructie wijze op het zelfde kwalitatieve level liggen zodat niet de een onderdoet aan de ander, wat de constructie op zich kan doen verwaarlozen. Het is dus verstandig, indien men besluit tot het bouwen van een pergola, om een pergola van Padoek te nemen om de materiaal kwaliteit te laten matchen met een degelijke constructie alsmede een mooi design.

Lees meer...

mansonia pergolas

Mansonia pergola's

Mansonia op zich is een houtsoort voor pergola’s die niet zo bekend is, echter zijn de eigenschappen des te verrassender daar deze houtsoort zich bijzonder goed laat scoren tussen de concurrenten op de duurzaamheidslader. Buiten dit heeft Mansonia een bijzonder mooie kleur wat een goede combinatie is in samenspraak met een mooie constructie keurig netjes in detail afgewerkt.

Lees meer...

Jacuzzi ombouw Padoek

Jacuzzi ombouw Padoek

Jacuzzi’s zijn er in alle geuren en kleuren alsmede formaten en prijs categorieën. Waar de meeste consumenten zich aan storen is de uitstraling van het materiaal aan de buitenzijde van dit product, ongeacht uit welk land dit afkomstig is of van welke producent. Een jacuzzi ombouw van Padoek geeft hieraan een oplossing.

Lees meer...

houten terrassen aanleggen

Houten terrassen aanleggen alsmede dakterrassen aanleggen van thermisch Essen.

Thermisch Essen is een superalternatief voor de beste houtsoorten die er bestaan. Sterker nog, het is zelfs beter tegen krimp en trek dan Teak of Afzelia. Buiten dat heeft thermisch Essen nog een aantal voordelen die in de bouw, maar ook voor interieur werkzaamheden een bijzonder groot voordeel geven. Voornamelijk het krimpen en trekken is hierbij de belangrijkste factor. Terrassen of dakterrassen van thermisch Essen is een zeer goed alternatief.

Lees meer...

Houten steigers van Padoek

Houten steigers van Padoek

Er zijn veel jachteigenaren die zelden stilstaan bij de kwaliteit van de steiger ten aanzien van de detailleringen op hun jacht zelf, terwijl een Padoek steiger een aangrenzend stuk vastgoed is van een jacht… dan zou men denken dat dit onderdeel op zijn minst net zo belangrijk zou moeten zijn als de afwerkingen op een jacht. De praktijk is echter anders, gezien het feit dat er nagenoeg geen besef is dat de steiger net zoveel uitstraling kan geven als het jacht of de boot zelf. Hiermee zijn mooi afgewerkte steigers van Padoek een unicum in de wereld van aanlegsteigers, en daarmee min of meer een volledig nieuw en op zichzelf staand product is, wat maar door weinig bedrijven omarmd wordt.

Lees meer...

Afrormosia pergola

Afrormosia pergola

Wie wil er geen romantische atmosfeer op een terras gebracht door een pergola van een zeer charme-volle houtsoort qua uitstraling. Afrormosia is samen met Teak de meest warme uitstraling die een houtsoort überhaupt te bieden heeft. De kleurzetting van dit product is nagenoeg een kopie van de charme die de duurste houtsoort ter wereld met zich meebrengt. Teak wordt voornamelijk gebruikt op scheepsdekken en voor buiten meubilair, waarbij een pergola geen dagelijkse optie is voor een dergelijke dure houtsoort.

Lees meer...

Dakterrassen en houten terrassen van Robinia

Dakterrassen en houten terrassen van Robinia

Er is veel te zeggen over Robinia, zeker door degenen die vanwege alternatieve gedachtengangen op touwschoenen en leven op vogelzangzaad, zij het, macrobiotisch en biodynamisch geteeld. We praten hier over de alternatievelingen die in de houtwereld een onrealistisch ideaalbeeld hebben over hoe constructies en materiaal toepassingen het beste gebruikt kunnen worden. Niet al deze overtuigingen zijn uitgesproken binnen de grenzen van de realiteit. Hierdoor wordt er een hoop onzin uitgekraamd over de zogenaamde voordelen van Robinia, die in wezen niet bestaan.

Lees meer...

Buitenmeubels van Padoek op maat

Buitenmeubels van Padoek op maat

Een goede investering waar u lang plezier van zult hebben. Op maat gemaakte Padoek buitenmeubels zijn ongeacht voor welke soort of stijl vastgoed altijd een goede investering geweest door de tijden heen. In leefomgevingen is de factor buitenbeleving en zeker in de warme periodes, een essentieel onderdeel van de leefervaring, en de daarbij behorende ambiance.

Lees meer...

Bankirai houten terras

Bankirai houten terras

Wie is er niet bekend met de kreet Bankirai/Cumaru als tuinhout materiaal voor uw terras van hout of nog te plaatsen dakterras materiaal. Echter kleven hier nogal wat nadelen aan met betrekking tot duurzaamheid, uitstraling en constructie beperkingen ten aanzien van de prijs prestatie verhouding die Bankirai biedt als een cost -effectieve houtsoort. Met name het spinthout is een grote boosdoener ten aanzien van de kwaliteit van dit materiaal. Wellicht is een overweging het waard een keuze te kunnen maken naar een andere houtsoort die veel meer waard maakt voor een klein beetje meer geld.

Lees meer...

Tuinhuizen padoek

Tuinhuizen padoek

Wie een Padoek tuinhuis wil kopen heeft een enorm groot aanbod op internet en in tuincentra c.q. en tuinblaadjes, etc., etc. Echter zijn stevige constructies in de wereld van tuinhuisjes een zeer zeldzaam item. Gezien het feit dat deze markt qua prijs zeer onder druk staat en onderhevig is aan concurrentie.

Lees meer...

Tropisch hardhout

Tropisch hardhout

Tropisch hardhout is er in vele soorten en vindt men terug in vele kapgebieden. Echter is tropisch hardhout een wijds begrip wat van alles kan betekenen, dus ook niet veel goeds zoals in het geval van de commerciële tropische hardhout soorten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Bankirai/Cumaru en Salau-achtigen.

Lees meer...

Poolhouse/gastenverblijf van Padoek

Poolhouse/gastenverblijf van Padoek

Een zwembad, een buitendouche, een kleedhokje en een poolhouse/gastenverblijf, de ideale indeling indien men een zwembad bezit. Echter niet iedereen is zo gefortuneerd. Maar voor diegene die op een cost-effectieve wijze toch iets willen, is uitsluitend een poolhouse/gastenverblijf een betaalbaar object wat tevens nog zelf geconstrueerd kan worden, indien nodig. Het Padoek voor een poolhouse/gastenverblijf is uitsluitend de buitenkant betimmerd op een geraamte, wat op zich geen rocket-science is. Met andere woorden met een klein beetje inzicht en goede wil kan men dit al gauw zelf. Het is tenslotte maar een veredeld tuinschuurtje.

Lees meer...

Padoek poorten

Padoek poorten

Om u zelf veilig af te sluiten zijn er een aantal opties voor een residentieel terrein waarvan een hek met een poort wel zo’n beetje de eerste keuze is. Poorten zijn er in vele vormen en maten, echter de klap en schuifvariant behoren wel tot de twee meest populaire.

Lees meer...

FSC label

FSC label

Er is veel te doen over het FSC label. De politiek beweert bij hoog en laag dat dit het enige label is om de houtkap industrie ecologisch verantwoord te laten functioneren. Echter is de praktijk niet zo precies overeenkomstig met wat men in de politiek beweerd.

Lees meer...

Tuin en terrasbeelden

Tuin en terrasbeelden

Tuinbeelden zijn een veel voorkomend item. Ze zijn er in de moderne maar ook in klassieke vorm of stijl,: met andere woorden; voor ieder wat wils. Echter is er veel te zeggen van goede tuinbeelden want die zijn er maar weinig. Het meeste wat men ziet zijn raar gevormde misbaksels die totaal geen indruk achterlaten en meestal gemaakt zijn door alternatieve ondernemers die geen smaak of aanleg hebben om een hoogstaand stukje vakwerk te leveren.

Lees meer...

steigerhout bank

De steigerhout/Barnwood rage

Met name in de gemeentes waar de vastgoed prijzen wat hoger liggen zoals Het Gooi of Brasschaat/Knokke/Sint Martens Latem en dergelijke gemeentes is het fenomeen steigerhout of Barnwood een veel gebruikt materiaal om terras attributen zoals zithoeken, tafels, buitenkeukens, krukjes en pergola’s mee te construeren.

Lees meer...

Padoeken carpoorten

Padoeken carports

carports zijn er in vele maten, kleuren en afmetingen. Men kan moderne maar ook klassieke carports nemen ieder met zijn of haar eigen uitstraling wat betreft de details zoals randen, boeiboord verschillen onderling. Deze verschillen kunnen in verschillende houtsoorten weergegeven worden echter heeft Padoek de beste prijs verhouding.

Lees meer...

Padoek parket vloeren

Padoek parket vloeren

Parket is er in vele soorten, kleuren en geuren. Men heeft visgraad, Hongaarse punt, strokenparket, lamellenparket, etc.,etc. Deze soorten parket heeft men ook nog in verschillende houtsoorten variërend van Europees tot Tropisch hout. Voorts heeft men dan ook nog te kiezen uit met of zonder biezen, lijnen, patronen en/of sluitfriezen. Kortom een oceaan aan mogelijkheden, echter het mooie van Padoek parket is dat het een houtsoort is die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Lees meer...

padoek veranda

Padoek veranda

Bij cowboy films ziet men al gauw het idyllische plaatje van een oude man in een schommelstoel met een pijp in zijn mond in de verte kijkend wie er aan komt om direct zijn pistool te trekken tegen cowboy Bill… iedereen die een cowboy film gezien heeft kan zich hier wel wat bij voorstellen. Welnu, dit is wat ik bedoel met gezelligheid en atmosfeer. Een veranda is altijd een buitenkamer wat een rustgevend gevoel geeft om te zitten. Zeker indien men weet dat het object gemaakt is van zeer degelijk materiaal zoals Padoek. Dit bouwwerk zal altijd zijn waarde behouden daar het in de duurzaamheidklasse 1 thuishoort, dus dit staat er minimaal dertig jaar, zonder problemen.

Lees meer...

terrasplankclips

Terrasplankclips en clips voor gevelbekleding

Ze gaan onder verscheidene noemers zoals: B-Fix/ Hardwood Clips/ Strong Bird/ Igel/ Duo Fuse/ Hapax Fixing Pro/ Fiberon Cobra/ Wood Vision Clips/ Elephant Polymer Clips/ Garden-Lux Clips. De hiervoor vernoemde handelsnamen van welbekende clipsystemen voor terrasplanken en gevelbekledingen hebben ieder hun eigen voor en nadeel. Montagebedrijven op het gebied van houten terrassen en houten gevelbekleding hebben ieder zo hun eigen mening over wat goed is en wat niet.

Lees meer...

Padoek hekwerken

Padoek hekwerken

Padoek hekwerken zijn een mooie aanwinst op uw terrein daar ze een luxe uitstraling hebben en gewoonweg een mooi gezicht zijn in vergelijk tot traditioneel gemaakte stalen hekwerken met een RAL coating. Padoek geeft een huiselijke en residentiële sfeer af wat de consument een warme beleving doet ervaren. Er gaat niets boven een Padoek hekwerk.

Lees meer...

Padoek gevelbekleding

Padoek gevelbekleding

Zeker in België en Duitsland is gevelbekleding van Padoek zo’n beetje het meest gebruikte van alle houtsoorten op dit gebied. Een van de voordelen is de mooie zilverachtige kleur die Padoek nalaat als het vergrijzingsproces achter de rug is. Buiten dat is het harder dan de meeste houtsoorten, wat wil zeggen dat het tegen een behoorlijk stootje kan zonder dat er putten of beschadigingen aankomen.

Lees meer...

Houten omheiningen

Houten omheiningen

Een houten omheining heeft in ieder geval meer charme als een stalen omheining, zeker als het gemaakt is van hout in zijn natuurlijke vorm bijvoorbeeld boomstammen, takken of de welbekende kastanjestok afrastering. Ook in de wereld van paardenliefhebbers is een houten omheining van een paardenbak visueel veel aantrekkelijker dan een omheining van een ander materiaal. Kortom hout mag ouderwets klinken, maar heeft altijd nog de voorkeur van het overgrote deel van de consumenten.

Lees meer...

Buitenmeubels van Afrormosia

Buitenmeubels van Afrormosia

Het gamma van buitenmeubels wat men kan kopen van Leen Bakker tot het high-end segment heeft heel veel keuze van modellen tot materiaal gebruik, echter zijn er maar weinig te vinden van het materiaal Afrormosia. Dit zijn vaak de meest mooie afgewerkte buitenmeubels die men in de commerciële markt sowieso treffen kan. Het voordeel van deze houtsoort is de prachtige kleur en dichte structuur in vergelijk tot het welbekende Teak hout. Dat laatste klopt vaak niet, want het hout blijkt dan geen Teak hout te zijn wat in de natuur gekapt wordt maar plantage Teak wat nog geen dertig procent is van de kwaliteit van natuur Teak.

Lees meer...

Tuinschermen en tuinschuttingen van Bankirai

Tuinschermen en tuinschuttingen van Bankirai

Bankirai, een handelsnaam voor materiaal uit Indonesië, wat de West- Europese markt heeft overspoeld in de laatste veertig jaar. De meeste tuinbedrijven hebben hier meer dan voldoende ervaring mee, waardoor het dagelijks nog verkocht wordt. De meeste tuinbedrijven halen echter hier hun neus voor op, gezien de ervaring hun geleerd heeft dat er voor een klein beetje meer geld veel betere alternatieven tegenwoordig in de markt te krijgen zijn.

Lees meer...

buitenmeubilair

Buitenmeubilair

Er is veel te koop in de wereld van buitenmeubels, echter is het moeilijk voor de consument om door het onoverzichtelijke bos van aanbod een goed keuze te maken. Hieronder volgen een aantal handige tips die de consument helpt bij het vinden van de juiste keuze.

Lees meer...

afzelia-pergolas.jpg

Afzelia pergola’s

In de voorjaarszon onder de bloemen van de Blauwe Regen, een luie stoel boven een bloemen ondersteunende pergola gemaakt van de fenomenale houtsoort Afzelia. Deze houtsoort wordt commercieel al verhandeld sinds het begin van de negentiende eeuw en heeft zichzelf meer dan voldoende bewezen op haar duurzaamheid en haar constructieve eigenschappen. Deze eigenschappen omvatten zowel krimp- als trekvastheid voor nagenoeg honderd procent, alsook duurzaamheid tegen rotten en schimmels met een hele hoge resistentiewaarde.

Lees meer...

Bankirai en Ipe terrassen of dakterrassen

Bankirai en Ipe terrassen of dakterrassen

De meeste hardhouten terrassen in Noord Europa, zeker in privé tuinen, zijn hoofdzakelijk gemaakt van Ipe of Bankirai. Deze houtsoorten zijn nagenoeg de best verkopende materialen op houten terrassengebied, echter mankeert er hier en daar nog wel wat aan. Het heeft een heel scala aan nadelen die een opmerking waard zijn.

Lees meer...

Afrormosia buitenmeubels

Afrormosia buitenmeubels

Afrormosia is een hoogwaardige veelgebruikt houtsoort in de buitenmeubel industrie. Deze industrie staat zwaar onder druk van concurrerende bedrijven die allemaal strijden voor hun marktaandeel continu te vergroten.

Lees meer...

Afrormosia gevelbekleding

Afrormosia gevelbekleding

Een prachtige manier om uw vastgoed te camoufleren, voor datgene wat niet voor visualisatie geschikt is naar de buitenwereld. Gevelbekleding van Afrormosia is een van de meest luxe wijze om een vastgoed met constructieve middelen te charmeren.

Lees meer...

Veranda’s van Afrormosia

In de stripboeken van Lucky Luke zat ma Dalton altijd onder haar veranda in haar schommelstoel… kunt u zich dit beeld voorstellen? Welnu, dit is het klassieke schoolvoorbeeld van een houten veranda in tevens de klassieke stijl. De Afrormosia veranda’s van tegenwoordig zijn uiteraard onderhevig geweest aan een modernisering sinds het wilde westen.

Lees meer...

Omheiningen van Ipe

Een paardenbak is op zich al een duur item om aan te schaffen. Dat betekent dat men het beter in een keer goed kan doen, als dat men probeert te besparen op iets waar men later spijt van krijgt. Een paarden omheining is een dergelijk onderwerp waar men prijs technisch nogal gauw van gaat schrikken. Echter een goede paarden omheining is duur maar haar geld waard.

Lees meer...

Ipe Jacuzzi/Spa terrassen

Ipe is een van de bekendste hardhoutsoorten uit donker Afrika die in Noord-Europa gebruikt wordt voor allerlei doeleinden, maar in het bijzonder voor terrassen van Spa/Jacuzzi’s. Er is echter een nadeel aan deze houtsoort buiten zijn behoorlijk prijskaartje. Dit probleem heeft te maken met de samenstelling van het hout.

Lees meer...

Bankirai carports

Is het niet handig dat bij het aanrijden op uw privé terrein, dat uw autootje keurig beschermd staat tegen het hemelwater, onder een prachtige houten creatie zoals een carpoort van Bankirai.

Lees meer...

Afrormosia poorten

Een prachtige schuifpoort waar je niet overheen kan kijken, bestaande uit een stuk gemaakt met verticale planken een voor een in elkaar gestoken door middel van een veer en groef constructie, in een lengte van een zes à zeven meter breedte, is zo’n beetje het maximum wat hout kan hebben en visueel ook een schitterend gezicht. Een dergelijke poort van Afrormosia is werkelijk een aanwinst op uw terreincharme en tevens uw vastgoed visitekaartje naar de buitenwereld toe.

Lees meer...

Zwembadterrassen van Thermisch Essen

Zwembadterrassen van Thermisch Essen

In de middeleeuwen maakte men van Essen wapentuigen zoals pijlen en bogen, echter wordt Essenhout nu gebruikt als materiaal voor terrassen en gevelbekleding dankzij de thermische behandeling waardoor het helemaal donkerbruin wordt. Deze donkerbruine kleur garandeert dat de duurzaamheid van dit hout nog verder reikt dan de duurzaamheid van Teak hout.

Lees meer...

Spa/Jacuzzi terrassen van Afrormosia

Spa/Jacuzzi terrassen van Afrormosia

De mooiste houtsoort op Teak hout na voor uw Spa/Jacuzzi terras,… is dat geen geweldige gedachte? Indien uw Spa/Jacuzzi buitenzijde rondom, gemaakt is van een o-zo spuuglelijke, kitsche, goedkoop-ogend shit materiaal, dat maakt in weze niets uit, gezien het feit dat als men dit ombouwt of omkleedt, dit probleem sowieso onzichtbaar is geworden. Men kan van een ombouwing een plateau incorporeren en daarbij mooie trappen vergezellen van onzichtbaar weggewerkte luiken, die drie functies in een hebben. De voordelen van een Spa/Jacuzzi terras biedt heel wat perspectief.

Lees meer...

Robinia tuinschermen

Robinia tuinschermen

Het Noord-Europese hardhout heeft redelijk goede eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, treksterkte, verlijmingseigenschappen en karakteristieken voor waterwerken. Robinia tuinschermen, indien ze op de grond rusten is niet de houtsoort die u wilt, gezien het feit dat het een houtsoort is met een gematigde resistentie tegen rotting en schimmelvorming. Het is dus zeker niet te vergelijken met tuinschermen van tropisch hardhout.

Lees meer...

Buitenparket van Thermisch Essen

Buitenparket van Thermisch Essen

Er is iets nieuws op de markt, een verassend vernieuwend product! Buitenparket is een kreet die ieder parketbedrijf gebruikt, echter bedoeld men hier nooit buitenparket mee in de werkelijke zin van het woord. De definitie van echt buitenparket, is dat het op dezelfde technisch wijze is opgebouwd als een traditionele parketvloer binnen in een huiskamer. Dit betekent strookjes lijmen op een watervaste ondergrond die het hemelwater kan afdrainen, en waarbij de tapis stroken weersbestendig verlijmd zijn op een weerbestendige ondergrond. Buitenparket van Thermisch Essen is dus een wereldprimeur in de parketwereld.

Lees meer...

Afzelia poorten

Afzelia poorten

Het is weer eens wat anders als een hekwerkje van Heras of B&G, zo’n mooie houten schuif- of knikpoort. De elegantie van een dergelijke poort is onmiskenbaar van een veel hoger kaliber dan alle andere bestaande materialen. Een Afzelia poort is geen onkostenpost maar een investering in uw vastgoed.

Lees meer...

Afzelia gevelbekleding

Afzelia gevelbekleding

Een ideale manier om een lelijke gevel te camoufleren met een eigentijdse of moderne materiaal look, is een gevelbekleding zoals Afzelia. Het maakt een oudbollig huis modern en het maakt een klassiek huis eigentijds, dit zijn slechts enkele uitwerkingen die Afzelia gevelbekleding kan hebben op muren of gevels die drastisch toe zijn aan vernieuwing.

Lees meer...

Jacuzzi/Spa terrassen van Thermisthermo-essench Essen

Jacuzzi/Spa terrassen van Thermisthermo-essench Essen

Wie droomt er niet van in zijn achtertuin een Spa te hebben vlak aan het water, met een prachtige steiger en een veranda aan het huis. Dat kunnen alleen de extreem rijken onder ons zichzelf veroorloven. Een zeer bekend nadeel is echter dat Jacuzzi’s of Spa’s vaak afgewerkt zijn aan de buitenkant met een materiaal wat een kitsche look heeft en al gauw en goedkoop uiterlijk daarmee uitstraalt. Uiteraard is van dit materiaal natuurlijk te zeggen dat het goed bestand is tegen weersinvloeden, echter interesseert dat de gemiddelde consument geen ene donder. Een oplossing is een Jacuzzi omkadering gemaakt van Thermisch Essen.

Lees meer...

Bankirai zwembadterrassen

Bankirai zwembadterrassen

De zon schijnt, het is warm buiten, en men zoekt al gauw verkoeling in een prachtig blauw zwembad in de achtertuin, welke lekker handig is zo dichtbij. Een van de voordelen van een stenen zwembad terras is dat het lekker koel blijft in de zomer, echter de nadelen zijn dat het kapot kan vriezen in de winter en dat het in tijden dat het niet warm is bijzonder koud aan kan voelen aan de blote voeten. Welnu, daarvoor is er een oplossing.

Lees meer...

Afrormosia steigers

Afrormosia steigers

Steigers heb je in vele vormen, maten en materialen. De mooiste steigers zijn echter van Afrormosia en Teak gemaakt. Dit zijn weliswaar de Rolls-Royce’s onder de steigers met uiteraard een bijbehorend prijskaartje. Een groter contrast naar het Bankirai steiger product toe, bestaat er niet…

Lees meer...

Boomhutten bouwers en designers

Boomhutten bouwers en designers

Met betrekking tot die genen die een boomhut willen hebben of met het idee lopen ere en te laten bouwen kan het beste terecht bij de boomhut specialist van de Benelux. Buitenschrijnwerk Een Tuinarchitect met een inspirende passie...

Lees meer...

Boomhutten mania in Belgie en Nederland

een boomhut betekend voor de meeste terug naar de natuur. Een volledig natuurlijke omgeving is ons allen ingeprent als positief en inspiratievol. Twee schrijnwerkers spelen hier op in door een high-end product te leveren en de boomhut te verheffen als serieuze woning.

Lees meer...

Terug naar de natuur met top boomhuttenbouwers Danny en Edward

voor de consument is het erg lastig in te schatten welke Boomhuttenbedrijven de juiste zijn om mee in zee te gaan,....de Boomhutbouwers die hier met kop en schouders boven de massa uitsteken zijn Danny en Edward. Twee schrijnwerk vakmannen die de handen in een geslagen hebben om een boomhut topproduct in de markt te brengen.

Lees meer...

Teak buitenmeubels

Teak buitenmeubels

De wereld is ermee overspoeld, niet alleen qua houtaanbod maar ook van product aanbod, reeds gemaakt kant-en-klaar in het land van herkomst. Landen zoals Birma, Indonesië en Thailand hebben met Teak buitenmeubels jaarlijks een miljoenenproductie, wat Europa en Amerika overspoeld.

Lees meer...

Poorten van Thermisch Essen met FSC en KOMO certificaat

Poorten van Thermisch Essen met FSC en KOMO certificaat

Rolpoorten dan wel klappoorten of standaard buitenpoorten, … met FSC gekeurd en KOMO gecertificeerd heeft men sowieso een top product houten poort wat zelfs qua duurzaamheid nog beter is dan Teak hout. De kleur schakeringen in Thermisch Essen zijn nauwelijks aanwezig waardoor het een hele egale look krijgt en het in de moderne architectuur een veel gevraagde grondstof is voor niet alleen poorten maar voor allerlei doeleinden.

Lees meer...

Jacuzzi/Spa terrassen van Teak

Jacuzzi/Spa terrassen van Teak

We kennen het allemaal, een Jacuzzi of Spa is een prachtig ding op het terras, al dan niet van hout/beton. Awel dat geeft een probleemke; de buitenkant van Spa’s of Jacuzzi’s zijn in vrijwel alle gevallen met kitsch plastiekachtig goedkoop ogend kunststof materiaal bekleed. En voilà; … dit is het probleem, het ziet er niet uit, ofwel; het trekt op niks! Een Teak houten terras voor een Jacuzzi of Spa is hierop een oplossing.

Lees meer...

Ipe tuinpoorten

Ipe tuinpoorten

Een super duurzame houtsoort met weliswaar een prijskaartje, indien men het beste van het beste wil. Dit materiaal is niet alleen superstabiel maar tevens een mooi en indrukwekkend gezicht, als dit een aaneen gesloten poort op rails betreft die automatisch open en dicht schuift. Een beweegbare barricade op afstand te bedienen die de grens vormt tussen het privé en de buitenwereld.

Lees meer...

Gevelbekleding van Thermisch Essen FSC en KOMO gecertificeerd

Gevelbekleding van Thermisch Essen FSC en KOMO gecertificeerd

In de architecten sector is dit een zeer belangrijke factor dat thermisch behandeld hout voor gevelbekleding een certificaat heeft zodat het kan voldoen aan allerlei normen die nodig zijn in de bouwsector. Dit betekent niet alleen dat de toepassing gegarandeerd van kwaliteit is, indien het geconstrueerd wordt met dit FSC- en KOMO-certificaat, maar dit betekent tevens dat de duurzaamheid evenredig gepaard gaat met de kwaliteit die hier tegenover staat.

Lees meer...

Echt Teak buitenparket

Echt Teak buitenparket

Teak, de koning der houtsoorten is in krimp en trek eigenschappen absoluut onoverwinnelijk. Dit is de reden waarom scheepsdekken bekleed zijn met Teak of soms ook met Afrormosia. Als men dus een keuze moest maken uit geschikte houtsoorten voor een product als echt buitenparket, dan komt men er al gauw achter dat deze twee houtsoorten de beste keuzes zijn.

Lees meer...

Cumaru/Bankirai tuinschermen

Cumaru/Bankirai tuinschermen

Cumaru is een houtsoort waarvan men weinig weet of hoort, echter heeft het een groot marktaandeel van de tuinschermenhandel die in West Europa te krijgen is. De houtsoort op zich laat dan ook geen belletje rinkelen bij de gemiddelde Vlaming of Nederlander, in vergelijk tot de kreet Bankirai.

Lees meer...

Bankirai pergola’s

Bankirai pergola’s

Dikke palen, een paar dwarslatten en een pot met spijkers en voilà een uur later staat het overeind, de pergola. Indien men het ziet op een Gamma reclamefilmpje, is het allemaal zo makkelijk als wat… echter schijn bedriegt. Het in elkaar zetten van een degelijke pergola op een professionele wijze vergt meer dan een paar balkjes met een pot met spijkers. Een professioneel in elkaar gezette pergola van Bankirai vergt vakkundigheid en geduld.

Lees meer...

Bankirai omheiningen

Bankirai omheiningen

Een omheining staat als afbakening van vastgoed, altijd verzorgt en overzichtelijk. Dit laatste geldt zeker indien het gemaakt is van Tropisch hardhout bijvoorbeeld van Bankirai en de omheining keurig horizontaal en kaarsrecht geplaatst is. Zeker bij paardenbakken is dit duidelijk te zien hoe schoon een omheining kan zijn.

Lees meer...

Afzelia buitenparket

Afzelia buitenparket

Echt buitenparket van Afzelia is een product waarvan men nog niet het bestaan weet. Niet zozeer vanwege Afzelia op zich, maar buitenparket op zich. Het woord “buitenparket” is een veel gebruikte term van de laatste twintig jaar, echter geen enkel bedrijf bedoelt hier echt traditioneel en origineel Tapis-gelegd parket mee zoals een echte traditionele binnen parketvloer in visgraad- of ander motief.

Lees meer...

padoek buitenparket

Padoek buitenparket

Wat bedoelt men met parket,…? Wat bedoelt men met Padoek buitenparket,…? Wat is nu eigenlijk het verschil? Antwoord: een gigantisch verschil! Om de eerst reden dat buitenparket nog niet bestaat in de wereld van de houten terrassen, en buiten dat moet het weersbestendig zijn wat geen enkel binnenparket kan zijn, gezien de wijze van construeren.

Lees meer...

Omheiningen van Kastanjehout

Omheiningen van Kastanjehout

Voor paardenliefhebbers is het zo’n beetje de meest charmevolle omheining denkbaar. Het natuurlijke draagt het op een hele mooie visuele wijze naar buiten. Een ideaal pittoresk aangezicht bij een oud boerderijtje, wat keurig netjes op een high-end manier is opgeknapt. Zeker ook bij luxe landerijen, kasteel landgoederen en andere historische natuurplekjes is een omheining van Kastanjehout het meest passende binnen deze gedachte.

Lees meer...

Afrormosia zwembadterrassen

Wie Teakhout niet kan betalen, maar toch de uitstraling wil dat daar op lijkt, schaft zichzelf een Afrormosia zwembadterras aan, waarmee deze desbetreffende opdrachtgever hiermee zich bij de garde wannabee’s schaart, met een haast niet van een Teak zwembadterras te onderscheiden visueel resultaat.

Lees meer...

Terrassen van Bankirai tropisch hardhout

Er gaat niets boven de warme charme van een houten terras van Bankirai tropisch hardhout. Er zitten echter wel een aantal nadelen aan de Bankirai buiten producten, en 1 daarvan is dat het glad word, een volgend probleem is dat de duurzaamheid factor vaak minder blijkt te zijn dan men vermoedt, gezien het feit dat Bankirai nogal wat kwaliteitsverschillen vertoond in de houtmarkt van buiten hout producten. Het onderstaande is dan ook ter informatie bedoeld naar die gene die zichzelf nog onbewust is van deze feiten.

Lees meer...

Houten Hekken

Houten Hekken

Houten hekken hebben een warmere uitstraling dan metalen hekken, dit is 1 van de voordelen van alle producten die vervaardigd zijn uit dit prachtige materiaal. Echter hebben houten hekken ook een nadeel,….ze zijn gevoelig voor de terugloop van de duurzaamheid. Alle houtproducten zijn onderhevig aan vertering zij het in meer of mindere mate, in binnen of buitencondities.

Lees meer...

Carpoort van Tropisch hardhout

carports van Tropisch hardhout

Droogstaan als men uitstapt, en tegelijkertijd je dure auto beschermen tegen de elementen van regen, sneeuw, ijzel, of hagel,….een carports biedt dan de meest cost-effectieve oplossen tegen de optie van een complete garage, echter is de ene carport niet gelijk aan de andere, zeker indien men spreekt van een carport van tropisch hardhout.

Lees meer...

Buitenschrijnwerk

Houten terrassen/ Pergola’s/ Buitenmeubels/ Gevelbekleding/ Tuinschermen/ Tuinschuttingen/ Tuinomheiningen/ Veranda’s/ Buitenparket/ Poorten/ Carports/ Boomhutten/ en houten Hekken. men heeft de opties om; het te maken, te bouwen, te kopen of te laten maken, of te laten bouwen.

Lees meer...

hard-Houten bruggen of houten loopbrug

hard-Houten bruggen of houten loopbrug

Stelt u zich eens voor; een grote tuin met verschillende stukken land omgeven door water en verbonden met elkaar door idyllische houten bruggen of houten loopbruggen. Dit is het picture-perfect beeld van een tuin die zowel voldoende oppervlakte heeft als voldoende financiele middelen genoot bij de aanleg ervan. Dit wil niet zeggen dat hard-houten bruggen of een houten loopbrug een duur object hoeft te zijn,….echter is het meestal wel een object wat doorgaans in een dure tuin te vinden is.

Lees meer...

Terras / dakterras laten aanleggen met  Afrormosia tropisch hardhout

Terras / dakterras laten aanleggen met Afrormosia tropisch hardhout

Een mooi terras of dakterras van Afrormosia wat haar schoonheid behoud, van een houtsoort die niet alleen een zeer luxe uitstraling heeft maar tevens een zeer lange levensduur alsmede zeer goed eigenschappen met betrekking tot het krimpen en trekken van het hout,…dan is Afrormosia een super keuze !
Een tropische hard-hout soort afkomstig uit Afrika, met de visuele uitstraling van Teak, en de krimp en trek eigenschappen van Afzelia. welke nog stabieler is dan teak in sommige gevallen. Zeker als het om vers gezaagd hout gaat.

Lees meer...

terras dakterras padoek

Terras of Dakterras aanleg met Padoek

Wie een terras of dakterras aan laat leggen heeft een keuze uit een aantal houtsoorten van goede kwaliteit, welke overal verkrijgbaar zijn; Ipe, padoek, Afzelia, Afrormosia, Mansonia enTeak, zijn een aantal voorbeelden. Echter van al deze houtsoorten is Padoek verreweg de meest cost-effectieve houtsoort.

Lees meer...

Houten terras op palen door vochtproblemen

Houten terras op palen door vochtproblemen

Als u kampt met vochtproblemen van het houten terras in uw tuin, bent u natuurlijk niet te benijden. Als regenwater niet de ondergrond of uw tuingrond intrekt, maar het hout van uw terras aantast, ontstaan er op termijn problemen. Natuurlijk wilt u niet na elke regenbui op een nat terras lopen of zitten. En houtrot door intrekkend vocht kan fikse schade aan de bouwstructuur en het uiterlijk van uw terrasconstructie opleveren. Daarom is het belangrijk om de vochtproblematiek rond uw terras op een slimme en effectieve manier aan te pakken. Welke mogelijkheden zijn er op dit gebied?

Lees meer...