HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een maatwerk houten schutting is het kadopapier om uw vastgoed

maatwerk houten schutting

De houten schutting vormt een zeer grote meerwaarde aan uw huis. Niet alleen bieden ze privacy en bescherming tegen diefstal, ze houden ook huisdieren binnen. Maar misschien belangrijkst is dat ze, als ze goed ontworpen zijn, een esthetische meerwaarde toevoegen aan de architectuur en uitstraling van uw huis. Houten schuttingen zijn dus weliswaar multi-functioneel en multi-visueel tegelijkertijd.  Een product wat je net zo mooi of lelijk of indrukwekkend kan maken als dat je zelf wilt.

HOUTEN SCHUTTING LATEN PLAATSEN

De houten schutting bestaat er in een hele reeks uitvoeringen: maten, materialen en vormen. Houtsoort, dikte, lengte en breedte van de planken, richting van de planken, montage, afwerking… al deze elementen dragen bij aan de uitstraling van uw houten schutting en bij uitbreiding aan de uitstraling van uw huis en tuin.

Had u graag houten schuttingen geplaatst gekregen maar weet u niet waar te beginnen? Buitenschrijnwerk heeft een hele ruime ervaring met het design van een hardhouten schutting en kan u bijstaan met advies inzake houtsoort en plaatsing. Wij komen graag eens bij u langs om ons een compleet beeld te vormen van de architecturale stijl van uw huis en woning om zo een ontwerp naar uw smaak aan te bieden. Uiteraard houden we rekening met uw bestaand buitenschrijnwerk en zorgen we in de eerste plaats voor harmonie mbt het schutting hout en de rest van uw vastgoed uitstraling zodat ook de schutting perfect past bij het houten terras in de tuin.

sterkte van hout

sterkte van hout

 

HOUTEN SCHUTTINGEN LATEN PLAATSEN

Wij werken enkel met de meest kwalitatieve houtsoorten voor uw schuttingproject. De afwerking verzorgen we met evenveel zorg als bijvoorbeeld die van uw parket in uw woonruimte. Een houten schutting geplaatst door Buitenschrijnwerk gaat een leven lang of langer mee en trekken niet scheef.   Bekijk onze portfolio voor een idee van onze voorgaande projecten of ga naar onze contactpagina voor meer informatie of een offerte: wij komen voorts zo snel mogelijk op uw vraag terug. Al onze projecten worden met de precisie en degelijkheid vanuit de jachtbouw sector opgeleverd. Dat betekent met een garantielabel van minimaal 15 tot 20 jaar, afhankelijk van de gekozen houtsoort.

houteigenschappen

houteigenschappen

 

HOUTEN SCHUTTING VAN PADOEK

Indien men de moeite neemt om op een tuincentrum terrein zich te verdiepen in de afdeling houten schuttingen, zal men tot de conclusie komen dat er simpelweg te veel varianten bestaan bij bedrijven onderling om een goed beeld te krijgen van wat er nu te koop is. Het meeste is echter van bedroevende goedkope kwaliteit, en is al reeds krom of scheef, voordat het überhaupt verkocht is aan de consument. Een houten schutting van Padoek is van dien aard dat ze meestal nog betaalbaar zijn, en fysiek al zodanig van kwaliteit dat wij er onze klanten mee durven te confronteren.

padoek hout

padoek hout

 

EEN HOUTEN SCHUTTING VAN BANKIRAI

In tegenstelling  tot Padoek hierboven is Bankirai, een handelsnaam voor materiaal uit Indonesië, wat de West- Europese markt heeft overspoeld in de laatste veertig jaar. De meeste tuinbedrijven hebben hier meer dan voldoende ervaring mee, waardoor het dagelijks nog verkocht wordt. De meeste tuinbedrijven halen echter hier hun neus voor op, gezien de ervaring hun geleerd heeft dat er voor een klein beetje meer geld veel betere alternatieven tegenwoordig in de markt te krijgen zijn.  Het bekende probleem met een houten schutting van Bankirai, is dat het geleverd word met spinthout en kernhout door elkaar heen.  Op zich zou dit fenomeen niet zo erg zijn, zij het dat spinthout in duurzaamheid en slijtvastheid en breeksterkte, verre ondergeschikt is aan kernhout en het tevens veel lichter is in kleur en een heel beetje minder duurzaam op het gebied van resistentie tegen rotting en schimmels. Geen aanrader dus dit Bankirai.

teak hout

teak hout

 

HOUTEN SCHUTTING VAN AFZELIA

Houten schuttingen van Afzelia is waarschijnlijk de meest stabiele oplossing ten opzichte van alle bestaande schuttingprojecten daar dit hout absoluut niet krimpt of trekt of uitzet bij een hoge relatieve luchtvochtigheid. Dit is een bijzonder groot voordeel op het moment dat de schutting een vrijstaande constructie betreft zonder dat er verdere bevestigingspunten aan de schutting vast zitten om het stabiel te houden.

afzelia hout

afzelia hout

 

EEN MAATWERK HOUTEN SCHUTTING VAN AFRORMOSIA

Wat Afrormosia betreft, is dit hout uitermate geschikt voor houten tuinschuttingen in segmenten vanwege haar mooie tekening en kaarsrechte eigenschappen.

In lange latten staat echter Afrormosia het beste als het exact van lat 1 tot lat of plank 2 overgaat zonder dat men naden ziet. Afrormosia heeft de luxe uitstraling van Teakhout

Een houten schutting van Afrormosia is wel zo’n beetje het mooiste wat nog betaalbaar is.

afrormosia hout

afrormosia hout

EEN SCHUTTING UIT PREFAB SEGMENTEN

Prefab schuttingdelen hebben 1 groot voordeel, en dat is dat ze makkelijk te monteren zijn. Een groot nadeel is dat ze veel meer krimp- en trekgevoelig zijn omdat in de landen waar ze gemaakt worden het veel vochtiger is dan hier in West-Europa.

Zodra deze producten uit het schip komen, waar ze 4 weken in een zeer heet scheepsruim gezeten hebben onder de tropische zon, vindt men het vreemd dat geen enkel schermpje nog normaal vlak en recht is.

EEN SCHUTTING VAN LANGE DOORLOPENDE LATTEN

Een reeks houten schuttingen uit doorlopende latten ziet men steeds meer tegenwoordig, daar er ook voor deze uitvoering bestaande gevelbekleding latten voor kunnen worden gebruikt.

Dit geeft een zeer luxe en ruimtelijk effect, echter heeft men veel meer hout nodig dan traditionele planken.

EEN VERTICALE SCHUTTING VAN LOSSE ELEMENTEN

Hieronder ziet u een voorbeeld van een van onze laatste projecten op het gebied van schuttingen waarbij de schutting is opgebouwd uit verticale latten die gemonteerd zijn op een betonstrook, en die op zijn beurt is omkleed met plantmateriaal om de betonconstructie die er onder zit, letterlijk en figuurlijk te kunnen verbloemen. Het voordeel van deze schutting dat hij de consument geen opgesloten gevoel geeft.

houten deuvels

houten deuvels

TIPS EN AANDACHTPUNTEN BIJ HET LATEN MAKEN VAN EEN HOUTEN SCHUTTING

 • Zorg dat de palen minimaal 1 meter in de grond staan om stormen de baas te blijven
 • De eventuele onderliggende betonconstructie goed bewapend is
 • Prefab houten schuttingen zowel boven als onder aan beide zijden goed fixeren om het kromtrekken zoveel mogelijk onder controle te houden, alsmede paal voor paal en schutting voor schutting doen
 • Schroefgaten afdoken om te voorkomen dat de schroef in het water zou blijven staan en de palen bij droge grond in te graven in de grond.

(D)

 

Gerelateerde informatie:


Wij plaatsen onder meer op de volgende locaties.

 • Nederland:

  Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist

 • België:

  Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals

plaatsen van houten schutting

plaatsen van houten schutting

Een vakkundig gemaakte houten tuinschutting

Een tuin zonder houten tuinschutting is als een etalage zonder etalagewanden.  Het is de barrière van uw vastgoed waarin het vastgoed visueel gepresenteerd wordt.  Een visueel aantrekkelijke tuinschutting is daarvoor de grondslag of de barrière zelf ook de visuele moeite waard is.  De juiste visueel aantrekkelijke tuinschutting passend bij de ooglijke bijbehorende stijl van het vastgoed, kunnen een bijzonder mooi resultaat geven, waarbij de schutting zelf als aantrekkelijk object beschouwd kan worden. Op deze manier krijgt de schutting een dubbele functie, niet alleen als barrière tussen 2 percelen, maar tevens als kunstobject. Een schutting kopen wordt dan een investering maken.

HOUTEN TUINSCHUTTING KOPEN

Indien men op internet gaat kijken wat er allemaal te koop is op het gebied van een houten tuinschutting, merk je al snel dat men overspoeld word door het totale aanbod op het gebied van de tuinschutting.  Echter zijn al deze producten voornamelijk prefab producten die in een bepaalde prijsklasse liggen waar niet echt het product te verwachten valt wat de waarde van uw vastgoed omhoog doet gaan. Buiten dat nog niet eens gesproken over het visuele resultaat wat vaak met goedkope prefab producten erg bedroevend is.  DE juiste keuze is die keuze waarbij uw hart gaat spreken en uw budget het toelaat.  Bij een dergelijke mindset, komt men al gauw bij een maatwerk houten tuinschutting product uit, waarbij men zelf kan bepalen wat de vormgeving, kleuren en materialen gaan zijn.  Dit laatste is een groot voordeel daar het uiteindelijke resultaat van een tuin schutting fenomenaal mooi kan worden en op deze wijze het totale vastgoed etaleert in plaats van alleen maar afbakent.

DE VELE VOORDELEN VAN EEN MAATWERK  TUINSCHUTTING

Een maatwerk houten tuinschutting kan exact in de stijl van een huis gemaakt worden zoals men kan zien op de onderste foto.   De prijs/ prestatie verhouding wat een maatwerk tuinschutting kost ten aanzien van een gewone constructie met  de welbekende schuttingplankjes. Maatwerk kost wel iets meer, echter is de verhouding wat men er voor krijgt dus veel gunstiger. Het is te vergelijken met een Volkswagen Golf voor 100,- euro en een Rolls-Royce voor 120,- euro

De Rolls is inderdaad duurder, maar verhoudingsgewijs veel goedkoper!

Het breekt de sleur van een gewone tuinschutting op een hele originele frisse manier en maakt het vastgoed visueel zelfs regelrecht interessant.

tuinschutting

OPSOMMING VAN VOORDELEN VAN MAATWERK HOUTEN TUINSCHUTTING

 • Visueel veel sterker
 • Passend bij de stijl van het vastgoed
 • Prijs/prestatie verhouding per meter is veel beter
 • Het vastgoed wordt niet afgebakend maar geëtaleerd
 • het vastgoed stijgt ook nog in waarde
 • Bij de verkoop raakt men het vastgoed sneller kwijt voor vaak een betere prijs

 

Gerelateerde informatie:

hout voor constructie tuinschutting

hout voor constructie tuinschutting

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden