HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een hoogwaardig houten zwembad terras

 • Start
 • Zwembad-terrassen
houten zwembad terras

Wie denkt aan een paar plankjes vastschroeven heeft het mis. Meester-Jachtbouwer Edward Vlasveld levert houten terrassen, pergola's, buiten meubels, hekwerken, bijgebouwen, en tuinschermwanden, zijn van hoogwaardige kwaliteit voor een normale prijs. Betaalbare precisie in het land van het houten zwembad terras, met de nauwkeurigheid uit de luxe jachtbouw industrie bij u in de tuin. Flaxfield is het bedrijf, Edward Vlasveld is de man erachter. Zijn houten zwembadterras product is van superieure kwaliteit, deze expert is gewild in houten terassen aanleggen.

GEEN DOORSNEE ZWEMBADTERRAS MAAR VAKWERK MET 30 JAAR GARANTIE

In vergelijk tot zijn collega buitenschrijnwerk leveranciers van een zwembadterras zijn er nogal wat verschillen te bekennen. Als eerste kan men merken dat de houtsoorten die Edward gebruikt voor de constructie van houten zwembadterrassen niet van commerciële kwaliteit zijn maar van hoogwaardige houtsoorten die minimaal 30 jaar meegaan. Hout uit de tuinsector wat vaak planken of balken zijn die kant en klaar geschaafd aangekocht worden, zijn niet gedroogd of gewaterd.
Dit betekent dat indien dit materiaal eenmaal verwerkt is tot een houten zwembadterras, dit hout gaat krimpen en uitzetten. Dit is de reden waarom kwaliteitshoutsoorten vanuit de meubelindustrie of de jachtbouw sector aan veel hogere eisen moeten voldoen en deze zgn.; droog- of inwaterperiode wel doorstaan hebben. Voorts is er de vakkundigheid waarmee iets gemaakt wordt van cruciaal belang.

houteigenschappen

houteigenschappen

 

HOUTEN ZWEMBADTERRAS ZONDER LOSSE PLANKEN, KROMME NADEN OF GLADDE PLANKEN

De bekende problemen bij een commerciële of reguliere houten zwembadterrassen zijn loszittende planken, schroeven die omhoog komen, kromme naden die overal ongelijk tonen, planken die aan buitenzijdes omhoog krimpen en kopse naden waar openingen ontstaan, alsmede balken die wegzakken waardoor de totale oppervlakte niet meer 100% vlak blijft. Maar wat bij een houten zwembadterras nog steeds probleem nummer 1 is, blijft het bekende glad worden. Al deze problemen krijgt men door onvakkundige constructie technieken met een commerciële kwaliteit hout. Deze soorten die het meest worden toegepast door reguliere bedrijven die een zwembad terras van hout leveren, zijn; Bankirai, Ipe, Cumaru, Tali, Massaranduba, Basralokus, Robinia, Eiken, Essen en vele bekende anderen soorten tuinhout.
De kwaliteit hoogwaardige houtsoorten zijn; Afrormosia, Afzelia, Teak, Coromandel, en Mansonia….allen volledig KWARTIERS GEZAAGD! Met dergelijk materiaal is de start van een houten zwembad terras project al goed onderbouwd. De vakkundigheid waarmee een houten zwembad terras of ander buiten schrijnwerk object gemaakt wordt, is van doorslaggevend belang m.b.t. het uiteindelijke visuele resultaat. Meester Jachtbouwer Edward Vlasveld laat hier op bovenstaande foto’s zien hoe een zwembadterras van hout er uit hoort te zien qua afwerking en qua constructie precisie.

zaagwijzes

zaagwijzes

 

VAKWERK ZIT IN DE DETAILS

Alle schroeven worden afgedopt om te voorkomen dat er vocht in het hout komt tussen de schroefkop en de balk waar de plank op rust. Dit is voor een goed houten zwembadterras cruciaal, omdat dan de schroeven niet opgerekt worden door het anders opzwellende hout. Deze wijsheid in acht genomen, voorkomt zo gigantisch veel problemen dat indien men dit zou weten, hier nooit van af zou kunnen wijken, daar anders duidelijk is dat de rapen gaar zijn en de totale investering voor niets is geweest. Afwerkingen van randen is een ander detail bij houten zwembadterrassen specialist Edward Vlasveld. Al met al spreken de fotografische afbeeldingen voor zichzelf bij de keuze welke specialist te kiezen voor uw houten zwembadterras project.

aformosia hout

aformosia hout

teak hout

teak hout

 

AANDACHTSPUNTEN BIJ EEN ZWEMBADTERRAS

 • Gebruik van kwartiers gezaagd hout
 • Schroeven die beschermd worden
 • 30 jaar garantie
 • Hoogwaardige houtsoorten
 • Hoge precisie van afwerking (B)
afzelia hout

afzelia hout

padoek hout

padoek hout

 

houten zwembad-terras in opbouw

houten zwembad-terras in opbouw

 


Wij plaatsen onder meer op de volgende locaties.

 • Nederland:

  Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist

 • België:

  Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals

houten zwembad-terras constructie

houten zwembad-terras constructie

EEN ZWEMBADTERRAS LATEN MAKEN OF LATEN AANLEGGEN.

Wie denkt aan een paar plankjes vastschroeven heeft het mis. Meester-Jachtbouwer Edward Vlasveld weet wat terrassen, pergola's, buiten meubels, hekwerken, bijgebouwen, en tuinschermwandenzijn, van hoogwaardige kwaliteit voor een normale prijs. Betaalbare precisie in houten zwembad terrassen, met de nauwkeurigheid uit de luxe jachtbouw industrie bij u in de tuin. Flaxfield is het bedrijf, Edward Vlasveld is de man erachter. Een zwembadterras laten maken of laten aanleggen doet men met deze ondernemer op een hele serieuze manier.  Edward is de vakkundigheidsfreak bij uitstek!

Hier bijgevoegd ziet u al een aantal voorbeelden die laten zien wat het verschil is tussen het reguliere buitenschrijnwerk en dat van buitenschrijnwerk ondernemer Edward Vlasveld. Een houten zwembadterras laten maken of een zwembadterras laten aanleggen van superieure kwaliteit, is juist alleen datgene wat hij uitvoert en niets anders dan dat.  Zeker geen doorsnee buitenschrijnwerk ondernemertje deze Meester-Jachtbouwer afkomstig uit de stad van de Hollandse kaas.

zaagwijzes

zaagwijzes

GEEN DOORSNEE KWALITEIT MAAR VAKWERK MET 30 JAAR GARANTIE

In vergelijk tot zijn collega buitenschrijnwerk leveranciers van houten zwembadterrassen zijn er nogal wat verschillen te bekennen. Als eerste kan men merken dat de houtsoorten die Edward gebruikt voor de constructie van houten zwembad terrassen niet van commerciële kwaliteit zijn maar van hoogwaardige houtsoorten die minimaal 30 jaar meegaan.  Hout uit de tuinsector wat vaak planken of balken zijn die kant en klaar geschaafd aangekocht worden, zijn niet gedroogd of gewaterd.

Dit betekent dat indien dit materiaal eenmaal verwerkt is tot een houten zwembadterras, dit hout gaat krimpen en uitzetten. Dit is de reden waarom kwaliteitshoutsoorten vanuit de meubelindustrie of de jachtbouw sector aan veel hogere eisen moeten voldoen en deze zgn.; droog- of inwaterperiode wel doorstaan hebben. Voorts is er de vakkundigheid waarmee iets gemaakt wordt van cruciaal belang.  Bij deze wordt de beslissing om een zwembadterras te laten maken of een zwembadterras te laten aanleggen al wat gewichtiger daar er zoveel fout kan gaan als men niet op deze zaken is voorbereid.

houtindeling

houtindeling

LOSSE PLANKEN EN KROMME NADEN OF GLADDE PLANKEN BEHOREN TOT HET VERLEDEN

De bekende problemen bij commerciële of bij een regulier houten zwembadterras te laten maken of een zwembadterras te laten aanleggen, zijn loszittende planken, schroeven die omhoogkomen, kromme naden die overal ongelijk tonen, planken die aan buitenzijdes omhoog krimpen en kopse naden waar openingen ontstaan, alsmede balken die wegzakken waardoor de totale oppervlakte niet meer 100% vlak blijft. Maar wat houten zwembadterras probleem nummer 1 is, ...blijft nog altijd het bekende glad worden. Al deze problemen krijgt men door onvakkundige constructie technieken met een commerciële kwaliteit hout. Deze soorten die het meest worden toegepast door reguliere bedrijven die houten zwembadterrassen leveren, zijn; BankiraiIpe, Cumaru, Tali, Massaranduba, Basralokus, Robinia, Eiken, Essen en vele bekende anderen soorten tuinhout.

De kwaliteit hoogwaardige houtsoorten zijn; AfrormosiaAfzeliaTeak, Coromandel, en Mangonia….allen volledig KWARTIERS GEZAAGD ! Bij een zwembadterras te laten maken of een zwembadterras te laten aanleggen, is een dergelijke kennis van een goed afgeleverd project al goed onderbouwd. De vakkundigheid waarmee een houten zwembad Met dergelijk materiaal is de start van terras of ander buiten schrijnwerk object gemaakt wordt, is van doorslaggevend belang m.b.t. het uiteindelijke visuele resultaat. Meester Jachtbouwer Edward Vlasveld laat hier op bovenstaande foto’s zien hoe een houten zwembad terras er uit hoort te zien qua afwerking en qua constructie precisie.

teak hout

teak hout

VAKWERK ZIT ‘M IN DE DETAILS

Alle schroeven worden afgedopt om te voorkomen dat er vocht in het hout komt tussen de schroefkop en de balk waar de plank op rust. Dit is voor een goed houten zwembad terras cruciaal, omdat dan de schroeven niet opgerekt worden door het anders opzwellende hout! Afwerkingen van randen is een ander detail wat Edward graag bij u aan de keukentafel komt vertellen. Een zwembadterras laten maken of een zwembadterras laten aanleggen door Edward Vlasveld, betekent uzelf verzekeren van gegarandeerd vakwerk van de bovenste plank en buiten dat is hij ook gewoon zeer prettig in de omgang.  Al met al spreken de fotografische afbeeldingen voor zichzelf bij de keuze welke houten terrassen specialist te kiezen voor uw houten zwembadterras project.

OPSOMMING

 • Gebruik van kwartiers gezaagd hout
 • Schroeven die beschermd worden
 • 30 jaar garantie
 • Hoogwaardige houtsoorten
 • Hoge precisie van afwerking

Gerelateerde informatie:

aanleg zwembadterras

aanleg zwembadterras

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden