Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een houten steiger, een investering in water

Woont u aan het water en hebt u baat bij een houten steiger? Buitenschrijnwerk heeft al talloze houten steigers aangelegd en weet exact hoe zo’n project aan te pakken: van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking.  Een houten steiger kan dienstdoen als aanmeerplaats of gewoon om uw oever te verfraaien of uit te bouwen tot recreatieplaats, een terrastrap maken behoort tot de mogelijkheden en maakt dit plaatje compleet. Vast staat dat water en hout twee elementen zijn die het goed met elkaar vinden - zowel op esthetisch vlak als op het vlak van duurzaamheid.  Houten steigers kunnen vastgemaakt worden of ook drijven. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.

Een hardhouten steiger als prachtig afgewerkt designproduct

Een houten steiger is in veel opzichten vaak een onderschoven kindje. In veel gevallen is het dan ook niet meer dan een slecht afgewerkte houten constructie die toegang tot het water geeft. Wanneer u uw nieuwe steiger aan het water door Buitenschrijnwerk laat ontwerpen en plaatsen, bent u er zeker van dat u een prachtig afgewerkt designproduct krijgt dat perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers. Wij houden rekening met uw architecturale smaak en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de steiger. Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk voor u klaar!

Neem contact met ons op

Hardhout als beste materiaal voor steigerplanken

Als het om een steiger gaat, wordt er doorgaans voor gemak gekozen. Er worden gebruikte of goedkope planken van hout gebruikt of er worden betonplaten geplaatst. Hierbij staat de functionaliteit voorop. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om voor uw houten steiger aan uw oever of aanmeerplaats voor hoogwaardig hout te kiezen. We zetten de belangrijkste reden om goed hout voor uw steiger te gebruiken voor u op een rijtje:

 • Duurzaamheid: als u voor kwalitatief hoog hardhout kiest, blijft uw steiger met weinig onderhoud jarenlang mooi.
 • Garantie: wanneer Buitenschrijnwerk uw nieuwe houten steiger aanlegt krijgt u minimaal 15 jaar garantie.
 • Uitstraling: er zijn prachtige houtsoorten te verkrijgen, deze dragen in hoge mate bij aan de natuurlijke uitstraling van uw aanlegplaats.
 • Stevigheid: een verstandig gekozen houtsoort is erg sterk, uw steiger zal hierdoor alle elementen kunnen weerstaan.
 • Goede investering: wanneer u voor de juiste houtsoort kiest zal het prijstechnisch gezien goedkoper zijn als u de steiger laat aanleggen omdat deze jarenlang meegaat.

Aandachtspunten als u houten steigers in uw tuin wilt laten plaatsen

Het belangrijkste aandachtspunt bij steigers is het hout. Het is voor de hand liggend om voor een steiger van hardhout te kiezen omdat dit zowel sterk als duurzaam is. Het nadeel van hardhout is alleen dat het in veel gevallen ook vrij prijzig is. Zachthout is een goedkoper alternatief, er moet dan alleen wel rekening mee worden gehouden dat dit minder duurzaam als hardhout is. Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:

 • Afrikaans padoek: deze stabiele houtsoort wordt in Europa vaak gebruikt omdat het niet werkt en nauwelijks vervormt;
 • Afzelia: deze soort hout is hard en heel duurzaam. Het heeft een donkergele tot roodbruine kleur en is voor nagenoeg alle toepassingen geschikt;
 • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen. De kleur is geelachtig bruin tot donkerbruin en lijkt daardoor wat op teakhout.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van houten steigers aan het water in uw tuin

Wanneer u een houten steiger bij uw oever of aanlegplaats wilt laten aanleggen, dan hebt u ontelbaar veel mogelijkheden bij het ontwerp. Een steiger kan namelijk meer functionaliteiten hebben dan enkel toegang geven tot het water. Dit zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden van een houten steiger:

 • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
 • Terras aan het water;
 • Looppad naar de aanlegplaats;
 • Trap naar een looppad of tuin.

Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Aannemers/ steigerbouwers van hardhouten steigers

Als u overweegt om een houten steiger te laten bouwen, dan is het vinden van een betrouwbare aannemer van groot belang. Dit zijn een aantal zaken waar u op moet letten als u een aannemer gaat selecteren:

 • Kies een aannemer met ruime ervaring in het ontwerpen en bouwen van houten steigers. Een ervaren aannemer kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot het ontwerp en de materialen.
 • Vraag om referenties van eerdere klanten en bekijk het portfolio van de aannemer om te zien of hun werk bij uw wensen en verwachtingen past.
 • Kijk of de aannemer gecertificeerd is en de benodigde vergunningen heeft om in uw regio te werken. Dit zorgt ervoor dat u een betrouwbare en professionele aannemer kiest.
 • Vraag bij verschillende aannemers een offerte aan en vergelijk de prijzen en diensten om de beste keuze voor uw budget en project te maken.
 • Het is belangrijk dat u goed met de aannemer kunt communiceren. Zorg dat u duidelijk bent over uw wensen en verwachtingen en dat u een goede klik met de aannemer heeft.

Prijzen wanneer u een houten steiger bij een steigerspecialist wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten steigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe steiger aan het water geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger

DE HOUTEN STEIGER, HET STIEFKINDJE IN DE JACHTHAVEN

Een houten steiger heb je in vele vormen, maten en materialen. De mooiste steigers zijn echter van Afrormosia en Teak gemaakt. Dit zijn weliswaar de Rolls-Royce houtsoorten onder de steigers met uiteraard een bijbehorend prijskaartje. Een groter contrast naar het Bankirai steiger product toe, bestaat er niet… Indien men loopt over de gemiddelde houten steiger bij de gemiddelde jachthaven, dan merkt men al gauw dat steigers geen producten zijn met een hoge afwerkingsgraad of enigszins producten zijn met enige detail-finesse. Dit heeft ermee te maken dat een steiger op zich in de ogen van een bootliefhebber of jachteigenaar geen gebruiksproduct op zichzelf is, maar dat is niet helemaal realistisch gezien correct. Wat men niet kent of nooit heeft ervaren, wordt daarom ook niet geliefd.

randafwerking vlonder, steiger en terras
randafwerking vlonder, steiger en terras

EEN VISUEEL INDRUKWERKKEND LOOPPAD

Een houten steiger die mooi gemaakt is met oog voor detail en afwerking is op zich net zo mooi als een Teakhouten dek van een duur jacht. Sterker nog, indien een jacht aan een prachtig ontworpen en geconstrueerde steiger is aangemeerd, geeft dit ‘de slagroom op de taart' effect. Oog voor detail gecombineerd met schoonheid van constructie is aantrekkelijk voor het oog, niet alleen bij houten steigers maar bij alles wat man-made is.

Echter is de jachtwereld er nog niet van overtuigd dat deze theorie zijn geld waard is, mede om het feit dat de gewoonte ons leert dat steigers niet belangrijk zijn. Echter indien men het Afrormosia voor een houten steiger de finesse en afwerkingsgraad geeft waar het hout kwalitatief mee gelijkwaardig is, is dit product een prachtige aanwinst op het bijbehorende vastgoed van een jacht.

DE EIGEN PRIVE STEIGER IN UW TUIN

Er zijn veel jachteigenaren die zelden stilstaan bij de kwaliteit van de houten steiger ten aanzien van de detailleringen op hun jacht zelf, terwijl een Padoek steiger een aangrenzend stuk vastgoed is van een jacht… dan zou men denken dat dit onderdeel op zijn minst net zo belangrijk zou moeten zijn als de afwerkingen op een jacht.

De praktijk is echter anders, gezien het feit dat er nagenoeg geen besef is dat de steiger net zoveel uitstraling kan geven als het jacht of de boot zelf. Hiermee zijn mooi afgewerkte steigers van Padoek een unicum in de wereld van aanlegsteigers, en daarmee min of meer een volledig nieuw en op zichzelf staand product is, wat maar door weinig bedrijven omarmd wordt.

terras, vlonder of steiger met functie
terras, vlonder of steiger met functie

DE BEKENDE NADELEN VAN EEN STEIGER DEK

Wie kent het niet…scheve losse planken, schroeven die omhoogkomen, ongelijke naden, een onregelmatig pad van houten planken welke ook nog hier en daar doorbuigen alsof je het idee krijgt dat je erdoor gaat zakken. In het kort de wereld van houten steigers wordt overheerst door producten die een zeer lage en ruige afwerkingskwaliteit hebben waardoor het product steigers van Padoek an sich in een niet al te high-end product positie geplaatst wordt wat met zich meebrengt dat het een onterecht beeld geeft tot wat voor level het product steiger kan zijn.

Indien men een mooi afgewerkte Padoek steiger zou gadeslaan waar een mooi jacht op aangemeerd is, dan heeft men een representatief plaatje van een tweemaal hogere kwaliteit als hetzelfde jacht bij een reguliere shabby steiger. Echter dit fenomeen is nog niet bekend en daarvoor ook niet bemind als de doelgroep zich daar niet van bewust is dat een dusdanig product bestaat.

terras, vlonder en steiger met trap
terras, vlonder en steiger met trap

VEELZIJDIGE VARIANTEN

Echter houten steigers horen niet alleen thuis op water, maar kunnen zeer zeker ook dienen voor looppaden op land, variërend van twintig centimeter tot onbeperkte hoogte vanaf de grond gerekend, die op zich niet alleen een fysieke maar ook een spirituele weg vormen te midden van een natuur omgeving die een geleide nodig heeft ten aanzien van de menselijke spirit. Zodoende kan een simpele steiger van Padoek een betekenisvolle mysterieuze wegwijzer zijn in een onbekend gebied vol met vraagtekens. 
Steigers zijn dus niet alleen een functievolle stukken vastgoed zijn, maar tevens spiritueel en mystiek gedrenkte constructieve objecten.

hout doorsnede
hout doorsnede

VOORDELEN EN PUNTEN VAN AANDACHT

 • Een steiger heeft buiten een toegangsfunctie ook een visuele functie
 • Een steiger kan ook op land dienen als looppad
 • Steigers kunnen ook dienen als werkplateau op water
 • Een steiger kan tevens dienstdoen als trap
 • Een drijvende steiger kan verplaatst worden en tevens dienen als verplaatsbaar werkplateau
 • Een steiger is een kostenefficiënte versie voor een jachteigenaar
 • Om een visuele boodschap naar buiten te brengen

(F)

houten steiger

Gerelateerde informatie:

steiger in de maaksteiger in de maak


Wij plaatsen onder meer op de volgende locaties.

 • Nederland:

  Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Vinkeveen, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist

 • België:

  Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals

schroeven van steigerschroeven van steiger

Neem contact op

Hardhouten steigerplanken bij een steigerspecialist kopen

Indien men een bootje ergens heeft liggen aan een recreatieplas of aan zee zal men uiteindelijk een steiger moeten hebben, of een constructie om de boot of sloep aan vast te kunnen meren. Het bedrijf buitenschrijnwerk.eu is een superspecialist op het gebied van houten buitenconstructies, van hoogwaardige kwaliteit waar een garantie termijn op zit van minimaal 25 jaar. Een steiger kopen onder zulke pretenties biedt dan wel behoorlijk wat zekerheid.

Een steiger kopen is niet direct iets wat een dagelijks item is voorkomend op een gemiddeld boodschappenlijstje, maar voor een jachteigenaar of bezitter van een simpel roeibootje, ligt dit wellicht ooit eens anders. Zonder steiger kun je namelijk geen boot afmeren, dus zal er ooit een koop gedaan moeten worden in die richting.  Echter is bij het kopen van een steiger van belang dat men geen commercieel hout neemt, daar di teen aantal voordelen en nadelen geeft.

 • Goedkoop in aanschaf
 • Veel krom houtmateriaal bij leveringen
 • Moeilijk bewerkbaar

houteigenschappen
houteigenschappen

Een Padoek steiger bij een steigerbouwer kopen

Klinkt simpel en kan eigenlijk ook simpel zijn, indien je met het juiste bedrijf in zee gaat. Een padoek steiger kopen is met het juiste bedrijf een wandeling in het park, echter met het verkeerde bedrijf een irriterende ervaring wat kan uitlopen op een drama. Alles hangt samen met niet zo zeer wat het kost, maar meer met de mentaliteit van de uitvoerende ondernemer en tevens het vakwerk niveau wat gehanteerd wordt door de dienstverlener bij het kopen van een padoek steiger. Een steiger aanschaffen doe je dus met even veel zorg en care als het kopen van een boot of een jacht. 

 • Felrood van kleur…niet mooi dus
 • Zeer stabiel
 • Weinig krom materiaal
 • Mooie vergrijzing

21 scheuren van hout
scheuren van hout

Een Ipe steiger kopen

In steigerland is er 1 houtsoort waarmee zich men absoluut niet mee moet ingaan, en dat is Ipe.  Deze houtsoort is een magneet voor algaangroei en maakt het materiaal nog gladder dan glijmiddel. Levensgevaarlijk, zeker voor mensen die al op leeftijd zijn en hun benen liever niet in het gips zien belanden. Een Ipe steiger kopen is dan ook in de wereld van steigers het domste wat men kan bedenken.

Buiten dat vergrijsd Ipe bijzonder lelijk en kan het gaan scheuren en krimpen zodat erg grote naden kunnen ontstaan waarbij het product automatisch spuuglelijk wordt en men al gauw spijt krijgt van een aankoop die men achteraf beter niet had maken kunnen.

 • Zwaar hout materiaal
 • Zeer slijtvast
 • Veel krom hout bij levering
 • Veel en snel algaanslag

07 sterkte van hout
sterkte van hout

Bankirai steigerplanken kopen

Het goedkope houtmaterieel Bankirai waar iedereen van terug is gekomen vanwege haar slechte eigenschappen en spinthout productie door het kernhout heen geleverd. Dit laatste zorgt er voor dat deze houtsoort zeer veel steken laat vallen of het gebied van duurzaamheid, maar tevens op het gebied van stabiliteit in zomer en winter omdat spinthout veel meer krimpt en uitzet dan kernhout. Een Bankirai steiger kopen of aanschaffen is dan ook niet echt een aanrader, tenzij je het houtmateriaal volledig gratis krijgt aangeboden, en het steiger object maar 2 of 3 jaar mee hoeft zonder date r mensen moeten oplopen buiten de hete zomermaanden.

 • Snel en veel aanslag
 • Vergrijsd heel lelijk
 • Geeft een vuurrode kleur bij gezaagd en geschuurd hout

Een Afzelia steiger kopen

Afzelia is de meest gebruikte houtsoort voor ramen en deuren die zeer nauwkeurig moten sluiten en blijven sluiten. De uitzettingscoëfficiënt is zo fenomenaal lag in procenten dat het de stabiliteit van zelfs Teakhout overschrijdt.  Een Afzelia steiger kopen is als men toch moet investeren in een steiger product een verdomde degelijke keuze, echter zijn er houtsoorten te bedenken die een zelfs nog gunstiger plaatje vormen. Zeer stabiel op het krimp en trekvlak

 • Makkelijk bewerkbaar
 • Lastig te krijgen
 • Soms qua prijs onderhevig aan wat schommeling

afzelia hout
afzelia hout

Een steiger kopen van Afrormosia

Werkelijk de mooiste houtsoort ter wereld. Het bewerkt en lijmt zelfs nog beter dan Teak omdat men het niet hoeft te ontvettenEen Afrormosia steiger kopen is dan ook de absoluut beste keuze die u kunt maken, vanwege de zeer indrukwekkende eigenschappen van dit zeer mooi ogende hout materiaal. Als we nagaan dan In tijden van schaarste van het Teakhout, alle jachten in de wereld overstappen op Afromosia, omdat deze houtsoort simpelweg houtsoort nr. 2 ter wereld is. De geweldige vlam en kleur van dit materiaal is echt super, en nog maar niet te spreken over de mooie vergrijzing en prachtige houttekening. Zien is geloven in deze. I rest my case!

Een steiger kopen is dus iets wat men weloverwogen zal moeten doen daar, de fouten die gemaakt kunnen worden simpelweg te veel geld, tijd en ergernis kunnen veroorzaken.

 • Een prachtig materiaal
 • Vrij kost effectief bij grote hoeveelheden
 • Kwartiers gezaagd een absoluut topkwaliteit product
 • Zilveren vergrijzing
 • Supermooie houtstructuur

afrormosia hout
afrormosia hout

IN ONDERSTAANDE PLAATSEN IN BINNEN- EN BUITENLAND, IS BUITENSCHRIJNWERK.EU ACTIEF WERKZAAM

NEDERLAND

Abcoude, Amstelveen, Apeldoorn, Almelo, Almere, Ankeveen, Amersfoort, Amsterdam, Alphen a/d Rijn, Arnhem, Aalsmeer, Bloemendaal, Blaricum, Breda, Breukelen, Bussum, Balk, Burum, Bolsward, Deventer, Dordrecht, Doetinchem, Drachten, Deurne, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Goes, Gouda, Gorichem, Gemert, Grou, Garyp, Hengelo, Hilversum, Haarlem, Heereveen, Horst, Heeg, Helmons, Joure, Kloostertille, Koudum, Leiden, Loosdrecht, Laren, Leimuiden, Loenen a/d Vecht, Lemmer, Langweer, Leeuwarden, Mill, Nijmegen, Nieuwkoop, Nederhorst Den Berg, Naarden, Noordwijk, Oosterhout, Oisterwijk, Oss, Oude Ga, Rotterdam, Roermond, Roosendaal, Rijssen, Reeuwijk, Roelofarendsveen,
's-Hertogenbosch, Sint Oedenrode, Schijndel, Sneek, Surhuisterveen, Tilburg, Utrecht, Uden, Uithoorn, Veghel, Veenendaal, Vinkeveen, Vught, Venrai, Waalwijk, Weert, Weesp, Workum, Woudsend, Wolvega, Zutphen, Zandvoort, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Provincie Zeeland, Provincie Utrecht, Provincie Gelderland, Provincie Overijssel, Provincie Friesland, Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg

BELGIE

Aarschot, Antwerpen, Aalst, Arendonck, Bocholt, Beveren, Blankenberge, Beerse, Bree, Bornem, Brasschaat, Beringen, Brussel, Brugge, Dendermonde, Deinze, Diest, De Haan, Dilsen-Stokkum, Evergem, Eekloo, Edegem, Geel, Genk, Gent, Geraardsbergen, Haacht, Hoogstraten, Heist op Den Berg, Herenthals, Hasselt, Ieper, Kontich, Knokke, Kasterlee, Kapellen, Kalmthout, Kortrijk, Lochristi, Lier, Leuven, Lokeren, Laakdal, Lommel, Leopoldsburg, Lanaken, Mechelen, Mol, Maasmechelen, Meerhout, Nijlen, Neeroeteren, Oudenaarde, Puurs, Peer, Poperinge, Retie, Rijkevorsel, Roeselare, Schilde, Schoten, Sint Truiden, Sint-Martens Latum, Sint Kathelijne Waver, Sint Niklaas, Tongeren, Turnhout, Tessenderloo, Ukkel/Uccle, Waterloo, Waregem, Zele, Zoersel, Zonhoven, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen, Provincie Vlaams-Brabant

 

Gerelateerde informatie:

opbouw van een steigeropbouw van een steiger

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

Door uw houten steigerplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten steiger en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de steiger daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw steiger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan de steiger gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten steiger een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw steiger ook glad. Om de groene aanslag op uw houten steiger te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw steiger schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw steiger moet vegen en dat u niet over de steiger kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Een houten steiger zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw aanmeerplaats. Als u echter helemaal niets aan uw steiger doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil steiger ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooie en veilige steiger met een lange levensduur:    

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw steiger;
 • Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw steiger glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw steiger als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Behalve de vele voordelen heeft een houten steiger ook nadelen. Als u namelijk voor een steiger van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten steiger ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten steiger voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

Steigerhout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten steiger wilt kunt genieten, dan laat u de steigerplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een steiger?

Als u een houtsoort voor uw steiger gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten steigers geeft.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten steiger kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een steiger van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. De steiger wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

De prijzen voor een hardhouten steiger lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

Wanneer u met een houten steiger een aanmeerplaats bij uw achtertuin wilt creëren zult u aan de lokale wet- en regelgeving moeten voldoen. Zo zult heeft u voor de bouw van een steiger in een vaarweg of bij een waterkering bijvoorbeeld een omgevingsvergunning nodig. Informeer altijd bij uw gemeente en Rijkswaterstaat waar u met uw nieuwe steiger aan moet voldoen.   

Neem contact op

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden