HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een houten steiger, een investering in water

houten steiger

Woont u aan het water en hebt u baat bij een houten steiger? Buitenschrijnwerk heeft al talloze houten steigers aangelegd en weet exact hoe zo’n project aan te pakken: van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking.  Een houten steiger kan dienstdoen als aanmeerplaats of gewoon om uw oever te verfraaien of uit te bouwen tot recreatieplaats. Vast staat dat water en hout twee elementen zijn die het goed met elkaar vinden - zowel op esthetisch vlak als op het vlak van duurzaamheid.  Houten steigers kunnen vastgemaakt worden of ook drijven.

Een houten steiger heb je in vele vormen, maten en materialen. De mooiste steigers zijn echter van Afrormosia en Teak gemaakt. Dit zijn weliswaar de Rolls-Royce houtsoorten onder de steigers met uiteraard een bijbehorend prijskaartje. Een groter contrast naar het Bankirai steiger product toe, bestaat er niet…

DE HOUTEN STEIGER, HET STIEFKINDJE IN DE JACHTHAVEN

Indien men loopt over de gemiddelde houten steiger bij de gemiddelde jachthaven, dan merkt men al gauw dat steigers geen producten zijn met een hoge afwerkingsgraad of enigszins producten zijn met enige detail-finesse. Dit heeft ermee te maken dat een steiger op zich in de ogen van een bootliefhebber of jachteigenaar geen gebruiksproduct op zichzelf is, maar dat is niet helemaal realistisch gezien correct. Wat men niet kent of nooit heeft ervaren, wordt daarom ook niet geliefd.

randafwerking vlonder, steiger en terras

randafwerking vlonder, steiger en terras

 

EEN VISUEEL INDRUKWERKKEND LOOPPAD

Een houten steiger die mooi gemaakt is met oog voor detail en afwerking is op zich net zo mooi als een Teakhouten dek van een duur jacht. Sterker nog, indien een jacht aan een prachtig ontworpen en geconstrueerde steiger is aangemeerd, geeft dit ‘de slagroom op de taart' effect. Oog voor detail gecombineerd met schoonheid van constructie is aantrekkelijk voor het oog, niet alleen bij houten steigers maar bij alles wat man-made is.

Echter is de jachtwereld er nog niet van overtuigd dat deze theorie zijn geld waard is, mede om het feit dat de gewoonte ons leert dat steigers niet belangrijk zijn. Echter indien men het Afrormosia voor een houten steiger de finesse en afwerkingsgraad geeft waar het hout kwalitatief mee gelijkwaardig is, is dit product een prachtige aanwinst op het bijbehorende vastgoed van een jacht.

DE EIGEN PRIVE STEIGER

Er zijn veel jachteigenaren die zelden stilstaan bij de kwaliteit van de houten steiger ten aanzien van de detailleringen op hun jacht zelf, terwijl een Padoek steiger een aangrenzend stuk vastgoed is van een jacht… dan zou men denken dat dit onderdeel op zijn minst net zo belangrijk zou moeten zijn als de afwerkingen op een jacht.

De praktijk is echter anders, gezien het feit dat er nagenoeg geen besef is dat de steiger net zoveel uitstraling kan geven als het jacht of de boot zelf. Hiermee zijn mooi afgewerkte steigers van Padoek een unicum in de wereld van aanlegsteigers, en daarmee min of meer een volledig nieuw en op zichzelf staand product is, wat maar door weinig bedrijven omarmd wordt.

terras, vlonder of steiger met functie

terras, vlonder of steiger met functie

 

DE BEKENDE NADELEN VAN EEN STEIGER DEK

Wie kent het niet…scheve losse planken, schroeven die omhoogkomen, ongelijke naden, een onregelmatig pad van houten planken welke ook nog hier en daar doorbuigen alsof je het idee krijgt dat je erdoor gaat zakken. In het kort de wereld van houten steigers wordt overheerst door producten die een zeer lage en ruige afwerkingskwaliteit hebben waardoor het product steigers van Padoek an sich in een niet al te high-end product positie geplaatst wordt wat met zich meebrengt dat het een onterecht beeld geeft tot wat voor level het product steiger kan zijn.

Indien men een mooi afgewerkte Padoek steiger zou gadeslaan waar een mooi jacht op aangemeerd is, dan heeft men een representatief plaatje van een tweemaal hogere kwaliteit als hetzelfde jacht bij een reguliere shabby steiger. Echter dit fenomeen is nog niet bekend en daarvoor ook niet bemind als de doelgroep zich daar niet van bewust is dat een dusdanig product bestaat.

terras, vlonder en steiger met trap

terras, vlonder en steiger met trap

 

VEELZIJDIGE VARIANTEN

Echter houten steigers horen niet alleen thuis op water, maar kunnen zeer zeker ook dienen voor looppaden op land, variërend van twintig centimeter tot onbeperkte hoogte vanaf de grond gerekend, die op zich niet alleen een fysieke maar ook een spirituele weg vormen te midden van een natuur omgeving die een geleide nodig heeft ten aanzien van de menselijke spirit. Zodoende kan een simpele steiger van Padoek een betekenisvolle mysterieuze wegwijzer zijn in een onbekend gebied vol met vraagtekens. 
Steigers zijn dus niet alleen een functievolle stukken vastgoed zijn, maar tevens spiritueel en mystiek gedrenkte constructieve objecten.

hout doorsnede

hout doorsnede

 

VOORDELEN EN PUNTEN VAN AANDACHT

 • Een steiger heeft buiten een toegangsfunctie ook een visuele functie
 • Een steiger kan ook op land dienen als looppad
 • Steigers kunnen ook dienen als werkplateau op water
 • Een steiger kan tevens dienstdoen als trap
 • Een drijvende steiger kan verplaatst worden en tevens dienen als verplaatsbaar werkplateau
 • Een steiger is een kostenefficiënte versie voor een jachteigenaar
 • Om een visuele boodschap naar buiten te brengen

(F)

houten steiger

 

Gerelateerde informatie:

steiger in de maak

steiger in de maak

 


Wij plaatsen onder meer op de volgende locaties.

 • Nederland:

  Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist

 • België:

  Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals

schroeven van steiger

schroeven van steiger

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden