Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Zo vindt u de beste steigeraannemer/ steigerspecialist/ steigerbouwer of steigerdeskundige voor uw houten steiger

Houten steigers: zo vindt u de beste aannemer voor uw houten steiger

Wanneer u van plan bent om een houten steiger te laten bouwen, is het vinden van de juiste aannemer van cruciaal belang. Een ervaren en betrouwbare aannemer kan er namelijk als geen ander voor zorgen dat uw project succesvol afgerond. Met een steiger die niet alleen functioneel is, maar ook duurzaam en visueel aantrekken. Buitenschrijnwerk zet voor u op een rijtje waar u op moet letten als u aannemers voor een houten steiger vergelijkt, dan weet u zeker dat u de juiste keuze voor uw wensen en budget maakt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Controleer referenties en eerdere projecten van de steigerbouwer

Een van de beste manieren om een betrouwbare aannemer te vinden is door in uw kennissenkring naar aanbevelingen te vragen. Vraag vrienden, familieleden of collega’s die eerder een houten steiger hebben laten bouwen naar hun ervaringen en of ze tevreden waren met het werk van hun aannemer. Het is ook de moeite waard om online recensies en beoordelingen te bekijken om een beter beeld van de reputatie van potentiële aannemers te krijgen. Voordat u daadwerkelijk een aannemer inhuurt, is het belangrijk om hun referenties te controleren. Vraag om contactgegevens van eerdere klanten en neem de tijd om hen te spreken. Vraag naar de kwaliteit van het werk, de communicatie met de steigerbouwer en of het project binnen het gestelde budget en deadline is voltooid. Daarnaast is het verstandig om het (online) portfolio van de steigerspecialist te bekijken. Kijk naar vergelijkbare projecten die ze hebben voltooid en beoordeel de kwaliteit van het vakmanschap. Een ervaren aannemer zal trots zijn op zijn werk en u graag voorbeelden laten zien.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag bij een steigerexpert om een gedetailleerde offerte

Voordat u definitief een geschikte aannemer voor uw nieuwe houten steiger selecteert, doet u er verstandig aan om eerst een gedetailleerde schriftelijke offerte aan te vragen. De offerte moet alle aspecten van het project omvatten, inclusief materalen, arbeidskosten, een tijdschema en betalingsvoorwaarden. Vergelijk de offertes van de verschillende aannemers om een goed beeld van de kosten te krijgen en ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt. 

Plan een persoonlijk gesprek met de steigerspecialist

Het is belangrijk om duidelijk met uw toekomstige aannemer te kunnen communiceren. Vraag dus een persoonlijk gesprek met een steigerspecialist die een aantrekkelijk offerte heeft aangeboden en bespreek in ieder geval de volgende onderdelen:

  • Uw wensen en verwachtingen met betrekking tot de houten steiger;
  • Eventuele voorkeuren voor een specifieke houtsoort;
  • Specifieke ideeën voor de steiger, zoals bijvoorbeeld meerdere niveaus of een glijbaan;
  • De beoogde planning van uw project;
  • Het advies voor uw beoogde project.

Een goede aannemer luistert naar uw behoeften en geeft waardevolle suggesties op basis van hun ervaring. Zorg ervoor dat u een aannemer voor uw houten steiger kiest die open staat voor communicatie en bereid is om met u samen te werken om uw visie te realiseren.

Heeft u al eens aan een mooie houten brugbuitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Controleer altijd de licenties en verzekeringen van de steigerdeskundige

Zorg ervoor dat de aannemer die u voor de bouw van uw houten steiger overweegt alle benodigde licenties en verzekeringen heeft. Een gelicentieerd aannemer voldoet aan de wettelijke vereisten en heeft ook de nodige kennis en ervaring om uw houten steiger vakkundig te bouwen. Verzekeringen zijn ook essentieel, aangezien ze bescherming bieden in het geval van schade of letsel tijdens het bouwproces.

Het selectieproces voor de aannemer van uw houten steiger

Het vinden van de beste aannemer voor uw houten steiger is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw project succesvol wordt uitgevoerd. Door aanbevelingen te vragen, referenties te controleren, licenties en verzekeringen te verifiëren, gedetailleerde offertes aan te vragen en duidelijk te communiceren kunt u precies die aannemer selecteren die aan al uw verwachtingen voldoet. Neem de tijd om verschillende aannemers te onderzoeken en vergelijk ze zorgvuldig voordat u een definitieve beslissing neemt. Met de juiste aannemer aan uw zijde kunt u gaan genieten van een prachtige, duurzame houten steiger die vele jaren mee zal gaan.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten steiger aan

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

Door uw houten steigerplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten steiger en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de steiger daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw steiger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan de steiger gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten steiger een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw steiger ook glad. Om de groene aanslag op uw houten steiger te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw steiger schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw steiger moet vegen en dat u niet over de steiger kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Een houten steiger zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw aanmeerplaats. Als u echter helemaal niets aan uw steiger doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil steiger ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooie en veilige steiger met een lange levensduur:    

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw steiger;
  • Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw steiger glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw steiger als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Behalve de vele voordelen heeft een houten steiger ook nadelen. Als u namelijk voor een steiger van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten steiger ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten steiger voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

Steigerhout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten steiger wilt kunt genieten, dan laat u de steigerplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een steiger?

Als u een houtsoort voor uw steiger gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten steigers geeft.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten steiger kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een steiger van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. De steiger wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

De prijzen voor een hardhouten steiger lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

Wanneer u met een houten steiger een aanmeerplaats bij uw achtertuin wilt creëren zult u aan de lokale wet- en regelgeving moeten voldoen. Zo zult heeft u voor de bouw van een steiger in een vaarweg of bij een waterkering bijvoorbeeld een omgevingsvergunning nodig. Informeer altijd bij uw gemeente en Rijkswaterstaat waar u met uw nieuwe steiger aan moet voldoen.   

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden