Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten plaatsen in Amstelveen

Houten vlonder laten plaatsen in Amstelveen

Wanneer u een houten vlonder in uw achtertuin in Amstelveen wilt laten aanleggen, komen er opeens heel veel keuzes op u af. Hoe moet dat vlonder er precies uit komen te zien? Hoe groot moet het worden? Welke houtsoort wilt u gebruiken? Als ervaren aannemer van onder andere houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag om met uw nieuwe houten vlonder(s) een esthetische meerwaarde voor uw achtertuin te creëren. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Redenen om voor een houten vlonder in uw tuin te kiezen

Wellicht heeft u in een televisieprogramma de pracht van een houten vlonder in een tuin bewonderd, of misschien heeft een familielid onlangs houten vlonders laten aanleggen, wat u heeft aangemoedigd om uw eigen achtertuin op dezelfde wijze te verfraaien. Wat de inspiratie ook mag zijn, het is altijd een voortreffelijk idee om één of meerdere houten terrassen in uw buitenruimte te laten aanleggen. Of u nu een klassieke of moderne buitenruimte bezit, houten terrassen passen altijd. Hout is bovendien een veelzijdig en dankbaar materiaal dat vrij eenvoudig op verschillende soorten ondergrond kan worden geïnstalleerd, vooral als u professionals inschakelt, zodat het hout jarenlang zijn schoonheid behoudt.

Houten vlonder laten plaatsen in Amstelveen

Aandachtspunten bij de houtsoort voor houten vlonderplanken

Er bestaan talloze houtsoorten in verschillende afmetingen, maar niet elke houtsoort is geschikt voor een vlonder. De keuze van de houtsoort is cruciaal voor de degelijkheid en duurzaamheid van uw vlonder. Bij de aanleg van een vlonder is het verstandig om in eerste instantie voor hardhout te opteren. Hardhout staat bekend om zijn kracht en duurzaamheid, wat resulteert in een langdurig fraai uiterlijk. Het prijskaartje voor hardhout is echter wat steviger, waardoor velen uitwijken naar zachthout als een betaalbaarder alternatief. Indien u deze route kiest, moet u er wel rekening mee houden dat zachthout minder duurzaam is dan hardhout. Een vlonder van zachthout zal eerder moeten worden vervangen dan een vlonder van hardhout, daarom wordt hardhout als een verstandige investering beschouwd. In onze optiek zijn de volgende houtsoorten bij uitstek geschikt voor de aanleg van uw vlonder:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Indien u uw nieuwe houten vlonder door deskundigen wilt laten ontwerpen en plaatsen, met daarbij een garantie van minstens 15 jaar op het resultaat, dan staat Buitenschrijnwerk in Amstelveen klaar om u van dienst te zijn!

Neem contact met ons op

Voorbeelden van de mogelijkheden van hardhouten vlonders

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om een houten vlonder als omlijsting voor uw terras te gebruiken. Met een passende tuinset creëert u een nog aangenamere sfeer in uw achtertuin en kunt u volop genieten van warme zomeravonden. Voordat u een aannemer opdracht geeft om een dergelijk houten terras aan te leggen, is het echter belangrijk om te beseffen dat de mogelijkheden van een houten vlonder verder gaan dan louter terrasomlijsting. Zo kunt u het bijvoorbeeld ook als looppad tussen uw terras en schuur installeren. Indien u aan het water woont, is een houten vlonder uitstekend geschikt om uw oever op te fleuren en als aanlegsteiger te dienen. Indien u een zwembad bezit, kunt u ook vlonders langs de zwembadranden laten plaatsen, wat niet alleen esthetisch mooier is dan gras of bestrating, maar ook aangenamer aanvoelt onder uw blote voeten. Heeft u al eens gedacht aan een fraaie houten brug, buitenparket, een exclusieve houten omheining of houten buitenmeubels? Ook dit kan Buitenschrijnwerk voor u verwezenlijken!

Aannemers/ vlonderbouwers voor houten vlonders

Indien u overweegt om een houten vlonder te laten plaatsen, heeft u ruime keuze uit aannemers. Als aannemer in Amstelveen onderscheidt Buitenschrijnwerk zich door het bieden van hoogwaardige, nauwkeurig afgewerkte designproducten tegen een realistische en betaalbare prijs.

Kosten wanneer u een houten vlonderterras door een vlonderspecialist laat bouwen

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht kostbaar om een aannemer in te schakelen voor het plaatsen van een houten vlonder. Echter, als u overweegt dat dit resulteert in een mooiere afwerking, een hogere kwaliteit en een garantie van minstens 15 jaar op het behoud van de schoonheid van uw vlonder(s), dan is het tegendeel waar. De daadwerkelijke kosten voor het uitbesteden van de aanleg van een houten vlonder aan Buitenschrijnwerk zijn afhankelijk van uw wensen, de geselecteerde houtsoort en de afmetingen. Buitenschrijnwerk staat u graag bij met advies en productinformatie om weloverwogen keuzes te maken voor uw situatie. Op basis van uw voorkeuren kunnen we een realistische prijsopgave voor uw nieuwe vlonder verstrekken. Ongeacht uw keuzes, u kunt erop vertrouwen dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding krijgt.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Amstelveen

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep op in een emmer met 5 liter warm water en verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras. Hardnekkig vuil verwijdert u met een zachte borstel of bezem en spoel het terras vervolgens grondig af met schoon water.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig bladeren en vuil van uw terras.
 • Zorg ervoor dat uw terras altijd goed droog is voordat u erover loopt.
 • Verwijder gemorst frisdrank, wijn of fruitsap onmiddellijk met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Reinig uw terras twee keer per jaar grondig met een sopje van groene zeep. Zorg ervoor dat uw terras na het schoonmaken of na een regenbui goed kan drogen voordat u er weer op loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een terras kan glad worden door groene aanslag. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om uw terras minstens twee keer per jaar schoon te maken en eventuele gemorste wijn, fruitsap of frisdrank onmiddellijk met een borstel en warm water te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Planken van inferieure houtsoorten kunnen door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en kromtrekken. Als u echter kiest voor een terras van hoogwaardig hardhout en regelmatig onderhoud uitvoert, zult u geen last hebben van deze nadelen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Voor een terras kunt u het beste hoogwaardige hardhoutsoorten kiezen die kwartiers zijn gezaagd, omdat dit de houtsoorten zijn die Buitenschrijnwerk gebruikt.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste keuze vanwege zijn kracht en duurzaamheid. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten aan voor een degelijk terras:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u planken voor een houten terras bij de meeste bouwmarkten kopen. Houd er echter rekening mee dat deze planken meestal van inferieur hout zijn gemaakt. Het is verstandiger om een houten terras bij een professionele aannemer aan te schaffen. Zo kunt u uw terras op maat laten ontwerpen, hoogwaardige houtsoorten gebruiken en op deskundige wijze laten monteren, zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijs is afhankelijk van de gekozen houtsoort. Padoek is bijvoorbeeld het meest betaalbare hardhout dat we gebruiken, terwijl afrormosia of teak duurder zijn. Neem gerust contact met ons op voor informatie over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Gewoonlijk worden onderregels met een kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Als uw terras echter veel gewicht moet dragen, is het raadzaam om een kopmaat van 50 x 100 mm te overwegen.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden