Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Prijzen wanneer u een houten schutting wilt kopen

Prijzen houten schutting

Wanneer u overweegt om een houten schutting te kopen, is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in de prijzen die hiermee gemoeid zijn. De kosten van een houten schutting kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte, het ontwerp en de installatie. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de prijsaspecten die u in overweging moet nemen bij het kopen van een houten schutting. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

De kosten wanneer u een houten schutting aan wilt schaffen

Wanneer u overweegt om een houten schutting te kopen, is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in de prijzen die hiermee gemoeid zijn. De kosten van een houten schutting kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte, het ontwerp en de installatie. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de prijsaspecten die u in overweging moet nemen bij het kopen van een houten schutting.

 • Materiaalkeuze: Het soort hout dat u kiest voor uw schutting heeft een aanzienlijke invloed op de uiteindelijke prijs. Populaire houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen of vurenhout zijn doorgaans betaalbaarder dan duurdere opties zoals hardhout (bijvoorbeeld afzelia of iroko) of tropische houtsoorten. De prijs kan ook variëren op basis van de kwaliteit en duurzaamheid van het gekozen hout.
 • Afmetingen en ontwerp: De grootte en het ontwerp van de schutting spelen ook een rol bij de prijsbepaling. Een standaard schutting van bijvoorbeeld 1,80 meter hoog zal over het algemeen minder kosten dan een hogere schutting. Als u speciale ontwerpelementen, zoals bogen, trelliswerk of decoratieve panelen, wilt toevoegen, kan dit de prijs verder verhogen.
 • Installatie: Bij het kopen van een houten schutting moet u ook rekening houden met de kosten van de installatie. Sommige leveranciers bieden mogelijk de mogelijkheid om de schutting zelf te installeren, wat kosten kan besparen. Als u echter niet over de benodigde vaardigheden of tijd beschikt, kan het inhuren van een professionele installateur extra kosten met zich meebrengen.
 • Extra benodigdheden: Naast de schutting zelf kunnen er nog andere benodigdheden zijn die de prijs beïnvloeden, zoals palen, bevestigingsmaterialen, verf of beits. Deze kosten moeten ook worden meegenomen in uw budgettering.

Het is raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers en offertes aan te vragen om een idee te krijgen van de totale kosten. Vergeet niet dat de goedkoopste optie niet altijd de beste keuze is. Kwaliteit en duurzaamheid zijn ook belangrijke overwegingen bij het kopen van een houten schutting.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Prijzen houten schutting

Het tarief als u houten schutting wilt bestellen

Bij het bestellen van een houten schutting zijn er verschillende aspecten die van invloed zijn op het tarief. Hier zijn enkele factoren om in gedachten te houden bij het bepalen van de kosten van het bestellen van een houten schutting.

 • Materiaalkeuze: De keuze van het hout heeft een directe invloed op het tarief van de schutting. Verschillende houtsoorten hebben verschillende prijsklassen. Zachthout is doorgaans goedkoper in vergelijking met duurzamere opties zoals hardhout of exotische houtsoorten. Afhankelijk van uw budget en voorkeuren kunt u een houtsoort kiezen die bij uw behoeften past.
 • Afmetingen en ontwerp: De afmetingen en het ontwerp van de schutting spelen ook een rol bij het bepalen van het tarief. Een grotere schutting zal doorgaans meer kosten dan een kleinere. Daarnaast kunnen speciale ontwerpelementen, zoals bogen, trelliswerk of decoratieve panelen, de kosten verhogen. Het is belangrijk om te overwegen welke afmetingen en ontwerpelementen passen bij uw esthetische voorkeur en budget.
 • Aantal benodigde panelen: Het aantal panelen dat u nodig heeft voor uw schutting beïnvloedt ook het tarief. Hoe meer panelen er nodig zijn, hoe hoger de kosten zullen zijn. Het is raadzaam om een nauwkeurige meting van het gebied te laten doen om een goed beeld te krijgen van het aantal panelen dat u nodig heeft en om verspilling van materialen te minimaliseren.
 • Extra benodigdheden: Bij het bestellen van een houten schutting moeten ook de kosten van extra benodigdheden in overweging worden genomen. Denk hierbij aan palen, bevestigingsmaterialen, verf of beits. Deze kosten moeten worden opgenomen in uw budgettering om een realistisch beeld te krijgen van het totale tarief.
 • Levering: Als u ervoor kiest om de schutting te laten leveren, kunnen er extra kosten verbonden zijn aan de transportkosten. Dit kan variëren afhankelijk van de afstand en de leveringsvoorwaarden van de leverancier. Het is belangrijk om deze kosten te bespreken bij het bestellen van de schutting.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten poort of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Dit is in het prijskaartje inbegrepen wanneer u een houten schutting aankoopt

Bij het aankopen van een houten schutting zijn er bepaalde elementen en diensten die doorgaans zijn inbegrepen in het prijskaartje. Hier zijn enkele zaken die u kunt verwachten als onderdeel van uw aankoop van een houten schutting:

 • Schuttingpanelen: Natuurlijk zijn de schuttingpanelen zelf de belangrijkste component van uw aankoop. Deze panelen worden op maat gemaakt of voorgefabriceerd geleverd, afhankelijk van uw specifieke wensen en de leverancier. Zorg ervoor dat u een duidelijk beeld heeft van het aantal panelen dat u nodig heeft en dat deze inbegrepen zijn in de prijs.
 • Palen en bevestigingsmaterialen: Bij het kopen van een houten schutting worden doorgaans de palen en bevestigingsmaterialen meegeleverd. Deze palen dienen als ondersteuning voor de schuttingpanelen en de bevestigingsmaterialen worden gebruikt om alles stevig op zijn plaats te houden. Controleer bij de leverancier of deze essentiële onderdelen zijn inbegrepen bij uw aankoop.
 • Eventuele poort(en): Als u een toegangspoort in uw schutting wilt opnemen, moet u ervoor zorgen dat deze is inbegrepen in de prijs. Poorten zijn er in verschillende maten en stijlen, dus zorg ervoor dat u de specificaties bespreekt met de leverancier. Houd er rekening mee dat sommige leveranciers mogelijk extra kosten in rekening brengen voor de installatie van de poort(en).
 • Garantie: Het is gebruikelijk dat gerenommeerde leveranciers een garantie bieden op de houten schutting. Deze garantie beschermt u tegen fabricagefouten of andere problemen die zich kunnen voordoen binnen een bepaalde periode. Zorg ervoor dat u de garantievoorwaarden begrijpt en dat deze inbegrepen is in de prijs.

Wat is de koopprijs als u houten schuttingen via een aannemer wilt verkrijgen?

De koopprijs van een houten schutting kan per aannemer erg verschillen. Het is dus altijd verstandig om de offertes van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken voordat u een schutting koopt. Zo krijgt u een beter beeld van de marktprijzen en kunt u de beste deal vinden die bij uw budget en behoeften past. Houd met de volgende zaken rekening als u een offerte bij een specialist aanvraagt:

 • Let op de kwaliteit van het materiaal.
 • Let op de ervaring van de aannemer.
 • Let op de montagetechnieken van de aannemer.
 • Let op wat de aannemer precies biedt als u een schutting aanschaft.
 • Let op de garantie die een aannemer op een houten schutting biedt

Het kopen van een schutting is een investering die zowel de esthetische waarde als de functionaliteit van uw achtertuin verhoogt. Door met de hierboven genoemde factoren rekening te houden, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de houten schutting kiezen dat het beste bij u past. Onthoud dat een goed gepland en goed onderhouden houten schutting u vele jaren van plezier zal bieden.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten schutting aan

Veel gestelde vragen over een houten schuttingen

Welke soorten hout zijn het meest geschikt voor een houten schutting?

Verschillende houtsoorten zijn zeer geschikt voor het bouwen van een duurzame houten schutting. Onder de populaire keuzes bevinden zich teak, afzelia en padoek. Deze houtsoorten staan bekend om hun duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor buitentoepassingen.

Teak is een hardhout dat van nature bestand is tegen vocht, schimmels en insecten. Het heeft een mooie, warme uitstraling en vereist relatief weinig onderhoud. Teak is ook bekend om zijn natuurlijke oliën die bijdragen aan de duurzaamheid van het hout.

Afzelia is een tropische hardhoutsoort die van nature een hoge dichtheid heeft. Het staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen rot, insecten en schimmels. Afzelia heeft een mooie kleurvariatie, variërend van lichtgeel tot donkerbruin, en het kan goed worden bewerkt en afgewerkt.

Padoek is een andere populaire houtsoort voor schuttingen. Het is een duurzaam hardhout met een mooie roodachtige kleur. Padoek is bestand tegen vocht, insecten en rot, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitentoepassingen. Het hout heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd donkerder wordt en een aantrekkelijke zilvergrijze patina ontwikkelt.

Hoe lang gaat een houten schutting gemiddeld mee?

De levensduur van een houten schutting kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de houtsoort, kwaliteit van het hout, blootstelling aan weersomstandigheden en de mate van onderhoud. Over het algemeen kan een goed onderhouden en behandeld houten schutting gemiddeld tussen de 15 en 25 jaar meegaan.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de levensduur van een houten schutting een schatting is en kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en het niveau van onderhoud. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de schutting te beschermen tegen externe factoren, kunt u de levensduur van uw houten schutting maximaliseren.

Hoe kan ik mijn houten schutting het beste onderhouden?

Om ervoor te zorgen dat uw houten schutting in optimale staat blijft, is regelmatig onderhoud van groot belang. Dit omvat verschillende taken, zoals het schoonmaken van de schutting, het inspecteren op eventuele beschadigingen en indien nodig de afwerking bijwerken (zoals beitsen of schilderen). Door deze onderhoudsstappen regelmatig uit te voeren, kunt u de levensduur van uw houten schutting verlengen en de esthetiek behouden.

Moet ik mijn houten schutting behandelen met verf, beits of een ander product?

Het behandelen van een houten schutting met verf, beits of een ander product is optioneel, maar het kan helpen bij het verbeteren van de duurzaamheid en het uiterlijk. Een goede behandeling biedt bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen en UV-straling, waardoor het hout minder vatbaar is voor rot, kromtrekken en verkleuring. Bovendien kan het kiezen van de juiste behandeling de schutting een frisse uitstraling geven en de natuurlijke schoonheid van het hout accentueren.

Hoe hoog moet mijn houten schutting zijn?

Bij het bepalen van de hoogte van uw schutting is het belangrijk om rekening te houden met zowel uw behoefte aan privacy als met lokale regelgeving. Over het algemeen varieert de hoogte van een houten schutting tussen 1,80 en 2,20 meter. Sommige gebieden hebben voorschriften met betrekking tot de maximale toegestane hoogte van schuttingen, dus het is verstandig om dit te controleren voordat u een definitieve beslissing neemt.

Zijn er regels of vergunningen waar ik rekening mee moet houden bij het plaatsen van een houten schutting?

Ja, de regels en voorschriften met betrekking tot het plaatsen van schuttingen kunnen variëren afhankelijk van uw locatie. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw gemeente om de specifieke regelgeving te achterhalen, zoals de maximale toegestane hoogte van de schutting, de vereiste afstand tot de grenslijn en eventuele vergunningsvereisten die van toepassing zijn. Door deze informatie op te vragen, kunt u ervoor zorgen dat u voldoet aan de plaatselijke voorschriften bij het installeren van uw schutting.

Hoeveel kost het om een houten schutting te laten plaatsen?

De prijs voor het installeren van een houten schutting kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de omvang van het project, het gekozen houttype, het ontwerp en de kosten van arbeid. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende professionals om een beter beeld te krijgen van de kosten die gepaard gaan met het plaatsen van de schutting. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden voor uw specifieke situatie.

Kan ik zelf een houten schutting bouwen of moet ik een professional inhuren?

Indien u over handigheid, de juiste gereedschappen en kennis beschikt, is het mogelijk om zelf een houten schutting te bouwen. Echter, als u geen ervaring heeft, kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de schutting correct en stevig wordt geplaatst. Op die manier kunt u het risico op fouten minimaliseren en genieten van een schutting die vakkundig is geïnstalleerd.

Hoe kan ik mijn houten schutting het beste beschermen tegen insecten en rot?

Door het hout te behandelen met een geschikt insectenwerend middel en een waterafstotend product toe te passen, kunt u helpen om het hout te beschermen tegen insecten en rot. Het is tevens van belang om regelmatig inspecties uit te voeren en eventuele schade tijdig te repareren. Op die manier kunt u de levensduur van het hout verlengen en ervoor zorgen dat uw houten constructie in optimale staat blijft.

Welke andere materialen kan ik combineren met een houten schutting?

Het is mogelijk om houten schuttingen op een prachtige manier te combineren met diverse andere materialen, zoals stenen, metaal of beton. Door bijvoorbeeld steenpilaren toe te voegen of decoratieve elementen van metaal te gebruiken, kunt u een unieke uitstraling creëren die de houten schutting versterkt en de visuele aantrekkingskracht vergroot. Dit biedt de mogelijkheid om een harmonieus samenspel van materialen te realiseren en een persoonlijk tintje toe te voegen aan uw buitenruimte.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden