Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten plaatsen in Amersfoort

Houten vlonder laten plaatsen in Amersfoort

Wilt u uw achtertuin in Amersfoort verfraaien door een of meerdere houten vlonders te laten aanleggen, dan helpen de experts van Buitenschrijnwerk u graag verder. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Prijzen van houten vlonderplanken bij een vlonderspecialist

Houten vlonders bestaan in diverse variëteiten, maar de kwaliteit laat vaak veel te wensen over. Bij de doorsnee bouwmarkt kunt u voor een bescheiden bedrag vlonderplanken van vuren- of larikshout aanschaffen, die u vervolgens zelf of met de hulp van handige bekenden in uw tuin installeert. Dit levert u weliswaar een paar zomermaanden plezier op met uw nieuwe houten vlonder, maar dan treden de herfst en winter op het toneel. De planken krommen door de regen en dalende temperaturen, het hout verkleurt en de eerste scheuren dienen zich aan. Plotseling oogt die nieuwe houten vlonder een stuk minder fraai, en het oorspronkelijke doel van het creëren van een esthetische meerwaarde voor uw tuin gaat volledig verloren. Wanneer u Buitenschrijnwerk in Amersfoort inschakelt om een houten vlonder te laten plaatsen, bent u verzekerd van:

  • Het gebruik van hoogwaardig hardhout.
  • Vakkundige plaatsing van de vlonder, zodat de planken niet krimpen of vervormen.
  • Jarenlang behoud van een prachtige vlonder in uw tuin.
  • Een vlonderontwerp dat naadloos aansluit bij uw tuin en eigendom.
  • Minimaal 15 jaar garantie op het eindresultaat.

De kosten voor het laten plaatsen van een houten vlonder door Buitenschrijnwerk variëren afhankelijk van het gekozen soort hardhout en de gewenste afmetingen van de vlonder.

Neem gerust contact met ons op voor een prijsopgave die aan uw wensen voldoet.

Houten vlonder laten plaatsen in Amersfoort

Voorbeelden van de mogelijkheden van houten vlonders in uw tuin

Houten vlonders bieden talloze mogelijkheden op het gebied van ontwerp en functionaliteit. Meestal wordt een houten vlonder in een achtertuin gebruikt als terras, maar dat is slechts één optie. Als u aan het water woont, kan een vlonder dienen als perfecte aanlegsteiger. Bovendien kan deze rondom een zwembad worden geplaatst, wat niet alleen esthetisch aantrekkelijker is dan bestrating, maar ook comfortabeler voor blote voeten. Houten vlonders lenen zich ook uitstekend voor creatief ruimtegebruik in kleinere tuinen, waar hoogteverschillen in de vlonder de tuin optisch groter doen lijken. Heeft u ooit nagedacht over een fraaie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels? Buitenschrijnwerk kan dit allemaal voor u realiseren!

Aandachtspunten bij het (laten) aanleggen van een hardhouten vlonder in uw tuin in Amersfoort

Bij het bouwen van een houten vlonder in uw tuin zijn twee zaken van cruciaal belang. Allereerst is de keuze voor het juiste houtsoort essentieel, en ten tweede is een vakkundige montage en afwerking van groot belang. Deze twee elementen waarborgen dat uw vlonder lang meegaat en zijn schoonheid behoudt. Buitenschrijnwerk beveelt de volgende houtsoorten aan voor een duurzame vlonder:

Wilt u meer weten over deze houtsoorten, onze constructietechnieken, of onze ontwerpmogelijkheden, dan staan we klaar om u te voorzien van advies en productinformatie , zodat u weloverwogen keuzes kunt maken voor uw situatie. Wij assisteren u ook graag als u uw houten vlonder wilt laten reinigen.

Aannemers/ vlonderbouwers van houten vlonders

Er zijn talloze aannemers die uw tuin kunnen verfraaien met een prachtige houten vlonder. Buitenschrijnwerk onderscheidt zich echter van de rest door een zelf ontwikkelde montagetechniek waarbij kromme planken tot het verleden behoren. Met ons hoogwaardige maatwerk tegen concurrerende prijzen kiest u voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Amersfoort

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten vlonder is groene zeep. Dit natuurlijke schoonmaakmiddel is mild voor het hout en effectief tegen vuil. Meng een halve kop groene zeep met 5 liter warm water en verdeel dit mengsel over de vlonder. Laat het even inwerken en verwijder achtergebleven vuil met een borstel of bezem. Spoel de zeep vervolgens weg met schoon warm water.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen, is het essentieel om deze schoon en droog te houden. Veeg regelmatig bladeren en vuil weg met een bezem en loop niet over de vlonder als de planken nat zijn geworden. Morsvlekken dienen direct met warm water en een borstel te worden verwijderd. Spoel het oppervlak grondig af en laat het goed drogen voordat u er weer overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Zonder enige behandeling zal uw vlonder snel vuil worden en groene aanslag vertonen. Om ervoor te zorgen dat uw vlonder jarenlang mooi blijft, raden we de volgende stappen aan:

  • Regelmatig bladeren en vuil verwijderen met een bezem.
  • Tweemaal per jaar een sopje van groene zeep gebruiken om de vlonder grondig te reinigen.
  • Laat uw vlonder na het reinigen of na regen altijd volledig drogen voordat u erop loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag veroorzaakt door mos en algen kan uw vlonder glad maken. Om dit te voorkomen, veegt u regelmatig bladeren en, indien gemorst, vloeistoffen zoals wijn, fruitsap, of frisdrank onmiddellijk met warm water en een borstel weg. Betreed de vlonder pas als deze volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort kiest. In dat geval zullen de planken onvermijdelijk uitzetten, krimpen en kromtrekken. Buitenschrijnwerk adviseert graag over de mogelijkheden van hoogwaardige hardhoutsoorten, zodat u geen last heeft van deze nadelen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit hardhout en volledig kwartiers gezaagd. Dit in tegenstelling tot dosse hout, dat bij veel van onze concurrenten wordt gebruikt en op korte termijn zal scheuren en splijten.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk beveelt de volgende houtsoorten aan voor een duurzame vlonder: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Ons hout is altijd kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit resulteert in uitzonderlijke stabiliteit, wat de reden is waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie biedt op alle geleverde houten vlonders.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Het is raadzaam om uw houten vlonder bij een ervaren professional aan te schaffen. Op die manier wordt de vlonder exact volgens uw wensen ontworpen, wordt hoogwaardig hout gebruikt en wordt de vlonder op de juiste manier gemonteerd, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De kosten voor een hardhouten vlonder kunnen sterk variëren en zijn vooral afhankelijk van de gekozen houtsoort. Zo is Padoek bijvoorbeeld de goedkoopste hardhoutsoort waarmee we werken, terwijl Afrormosia of teak aanzienlijk duurder zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder; dit zijn de balken waarop de vlonderplanken worden bevestigd. Gewoonlijk wordt een kopmaat van 45 x 70 mm voor de onderregels gebruikt. Als de vlonder echter veel gewicht moet dragen, is het verstandiger om een kopmaat van 50 x 100 mm te overwegen.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden