HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten steigers-aanlegsteigers laten aanleggen in Utrecht

Houten steigers-aanlegsteigers laten aanleggen in Utrecht

Houten steiger laten aanleggen in Utrecht

Met een houten steiger (ook wel aanlegsteiger genoemd) van Buitenschrijnwerk verfraait u uw oever of aanmeerplaats in Utrecht met een hoogwaardig designproduct. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd. 

 

REDENEN OM VOOR EEN HOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER TE KIEZEN

De gewoonte leert ons dat steigers niet heel belangrijk zijn. Het zijn gebruiksproducten en dan maakt het niet uit dat die aanlegsteiger slecht is afgewerkt of alleen maar functioneel is. Het zorgt ervoor dat u makkelijke toegang tot het water of uw boot heeft en dat is voldoende. Die houding verandert echter al snel als er echt naar de mogelijkheden van speciaal ontworpen steigers wordt gekeken. Dan wordt duidelijk dat een houten steiger als een esthetisch verlengstuk van een tuin, aanlegplaats, haven of oever kan dienen.

Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Utrecht. Wij houden rekening met uw architecturale smaak en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de steiger zodat het perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit.

In principe kunt u ieder materiaal voor een steiger of aanlegsteiger gebruiken. Om die reden wordt er dan ook regelmatig voor betonplaten gekozen omdat dit zowel praktisch als functioneel is. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om juist een houten steiger te laten bouwen.

We zetten de meest praktische voordelen van hout voor een aanlegsteiger voor u op een rijtje:

 • Hout is een natuurlijk materiaal dat in hoge mate aan de uitstraling van uw aanlegplaats bijdraagt;
 • Het laten plaatsen van een houten steiger is in nagenoeg alle gevallen goedkoper dan een steiger van ander materiaal zoals beton;
 • Een houten steiger is een erg duurzame optie, met een minimum aan onderhoud blijft het materiaal jarenlang mooi;
 • Wanneer u uw houten steiger door Buitenschrijnwerk.eu laat plaatsen heeft u (afhankelijk van de gekozen houtsoort) minimaal 15 jaar garantie;
 • Hout is bovendien erg sterk, het kan tegen een stootje wanneer onervaren schippers ruw aanmeren.

Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten plaatsen en minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Utrecht voor u klaar!

Neem contact met ons op

HET BESTE HOUT VOOR UW NIEUWE HOUTEN STEIGER IN UTRECHT

Het is voor de hand liggend om voor een steiger van hardhout te kiezen omdat dit zowel sterk als duurzaam is. Het nadeel van hardhout is alleen dat het in veel gevallen ook vrij prijzig is. Zachthout is een goedkoper alternatief, er moet dan alleen wel rekening mee worden gehouden dat dit minder duurzaam als hardhout is.

Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:

 • Afrikaans padoek deze padoeksoort wordt in Europa het meest gebruikt;
 • Afzelia deze soort hout is hard en heel duurzaam;
 • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen.

Bekijk ons eerdere projecten  

DE MOGELIJKHEDEN BIJ HET ONTWERP VAN HOUTEN STEIGERS

Als u een houten steiger wilt laten ontwerpen staat u voor meer keuzes dan alleen het bepalen van de te gebruiken houtsoort. Een houten steiger is namelijk erg veelzijdig en kan op diverse manieren worden gebruikt. Naast het feit dat u voor een drijvende aanlegsteiger kunt kiezen is er ook de mogelijkheid om meerdere niveaus aan te laten leggen.

Daarnaast zijn er ook veel functionele opties. Zo kan de houten steiger fungeren als:

 • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
 • Terras aan het water;
 • Looppad naar de aanlegplaats;
 • Trap naar een looppad of tuin.

Wat uw wensen of voorkeuren ook mogen zijn, bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden