Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten steigers-aanlegsteigers laten aanleggen in Utrecht

Houten steiger laten aanleggen in Utrecht

Met een houten steiger (ook wel aanlegsteiger genoemd) van Buitenschrijnwerk verfraait u uw oever of aanmeerplaats in Utrecht met een hoogwaardig designproduct. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

REDENEN OM VOOR EEN HOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER BIJ UW TUIN TE KIEZEN

De gewoonte leert ons dat steigers niet heel belangrijk zijn. Het zijn gebruiksproducten en dan maakt het niet uit dat die aanlegsteiger slecht is afgewerkt of alleen maar functioneel is. Het zorgt ervoor dat u makkelijke toegang tot het water of uw boot heeft en dat is voldoende. Die houding verandert echter al snel als er echt naar de mogelijkheden van speciaal ontworpen steigers wordt gekeken. Dan wordt duidelijk dat een houten steiger als een esthetisch verlengstuk van een tuin, aanlegplaats, haven of oever kan dienen. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Utrecht. Wij houden rekening met uw architecturale smaak en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de steiger zodat het perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit. In principe kunt u ieder materiaal voor een steiger of aanlegsteiger gebruiken. Om die reden wordt er dan ook regelmatig voor betonplaten gekozen omdat dit zowel praktisch als functioneel is. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om juist een houten steiger te laten bouwen.

We zetten de meest praktische voordelen van hout voor een aanlegsteiger voor u op een rijtje:

 • Hout is een natuurlijk materiaal dat in hoge mate aan de uitstraling van uw aanlegplaats bijdraagt;
 • Het laten plaatsen van een houten steiger is in nagenoeg alle gevallen goedkoper dan een steiger van ander materiaal zoals beton;
 • Een houten steiger is een erg duurzame optie, met een minimum aan onderhoud blijft het materiaal jarenlang mooi;
 • Wanneer u uw houten steiger door Buitenschrijnwerk.eu laat plaatsen heeft u (afhankelijk van de gekozen houtsoort) minimaal 15 jaar garantie;
 • Hout is bovendien erg sterk, het kan tegen een stootje wanneer onervaren schippers ruw aanmeren.

Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten plaatsen en minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Utrecht voor u klaar!

Neem contact met ons op

AANDACHTSPUNTEN BIJ HOUTEN STEIGERPLANKEN

Het is voor de hand liggend om voor een steiger van hardhout te kiezen omdat dit zowel sterk als duurzaam is. Het nadeel van hardhout is alleen dat het in veel gevallen ook vrij prijzig is. Zachthout is een goedkoper alternatief, er moet dan alleen wel rekening mee worden gehouden dat dit minder duurzaam als hardhout is. Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:

 • Afrikaans padoek deze padoeksoort wordt in Europa het meest gebruikt;
 • Afzelia deze soort hout is hard en heel duurzaam;
 • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen.

Bekijk ons eerdere projecten  

VOORBEELDEN VAN HOUTEN STEIGERS

Als u een houten steiger wilt laten ontwerpen staat u voor meer keuzes dan alleen het bepalen van de te gebruiken houtsoort. Een houten steiger is namelijk erg veelzijdig en kan op diverse manieren worden gebruikt. Naast het feit dat u voor een drijvende aanlegsteiger kunt kiezen is er ook de mogelijkheid om meerdere niveaus aan te laten leggen. Daarnaast zijn er ook veel functionele opties. Zo kan de houten steiger fungeren als:

 • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
 • Terras aan het water;
 • Looppad naar de aanlegplaats;
 • Trap naar een looppad of tuin.

Wat uw wensen of voorkeuren ook mogen zijn, bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

AANNEMERS/ STEIGERBOUWERS VOOR EEN HARDHOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een steiger aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten steiger jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw oever is. 

PRIJZEN VAN HOUTEN STEIGERS OF AANLEGSTEIGERS BIJ EEN STEIGERSPECIALIST

De prijzen van houten aanlegsteigers lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger. Als deskundige aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten steiger of aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

U kunt tegels het beste met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor een houten steiger is dat alleen funest. U doet er verstandiger aan om de planken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep te reinigen. Spoel het met schoon warm water na en loop pas weer over de steiger als het helemaal droog is.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten steiger regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u de steiger alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Met de volgende behandeling houdt u uw houten steiger zo lang mogelijk mooi: Maak de planken twee keer per jaar schoon met een mengsel van warm water en groene zeep. Veeg regelmatig gevallen blad van de steiger. Gebruik de steiger alleen als de planken volledig droog zijn.

Is een houten steiger glad?

Gevallen bladeren en restjes van wijn, fruitsap en frisdrank kunnen voor groene aanslag op de planken zorgen. U voorkomt dit door die restjes direct met warm water te verwijderen en regelmatig de bladeren van uw steiger te vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Uw steiger kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten steiger wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een steiger?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten steigers. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten steiger over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

Als u lang van uw nieuwe houten steiger wilt kunnen genieten, doet u er verstandig aan om de planken van een professionele aannemer kopen.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

Er zijn verschillende soorten hardhout en deze verschillen ook in prijs. Zo is padoek als hardhout relatief goedkoop en zijn afrormosia en teak een heel stuk duurder. De uiteindelijke prijs is dus afhankelijk van uw smaak en uw budget.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

Voor het bouwen van een steiger heeft u in veel gevallen een vergunning nodig, vooral als het om een aanmeerplaats in een vaarweg of bij een waterkering gaat. Aangezien de wet- en regelgeving per gemeente af kan wijken, kunt u het beste bij uw eigen lokale instanties en Rijkswaterstaat informeren welke specifieke vergunningen u voor geplande steiger van toepassing zijn.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden