Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten steigers of aanlegsteigers in Rotterdam laten aanleggen

Houten steiger laten aanleggen in Rotterdam

Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten steiger of aanlegsteiger uw Rotterdamse aanmeerplaats of oever verfraaid, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

REDENEN OM DE AANLEG VAN EEN HOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER UIT TE BESTEDEN

Een houten steiger (ook wel aanlegsteiger genoemd) is veel meer dan een houten constructie die naar het water leidt. Door goed advies in te winnen over elementen zoals de juiste houtsoort, het ontwerp en correcte montage en afwerking zorgt u voor een uitbreiding van de uitstraling van uw huis, tuin of jachthaven. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Rotterdam. Wij houden rekening met de architecturale stijl van uw huis en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de steiger zodat deze perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit. Normaal gesproken is een houten steiger bij een aanmeerplaats of jachthaven niet meer dan een gebruiksproduct. Het is vaak slecht afgewerkt en ook niet bepaald een lust voor het oog. Als u uw nieuwe houten steiger door Buitenschrijnwerk laat aanleggen, kiest u voor een esthetisch verlengstuk van uw aanmeerplaats.

We zetten de overige praktische reden om de aanleg van uw houten steiger (of aanlegsteiger) uit te besteden voor u op een rij:

 • De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn van hoge kwaliteit en dragen altijd in hoge mate bij aan de uitstraling van uw tuin en aanmeerplaats;
 • Het laten aanleggen van een houten steiger is in nagenoeg alle gevallen goedkoper dan zelf aan de slag gaan omdat professioneel aangelegde steigers veel langer meegaan;
 • De houten steigers van Buitenschrijnwerk zijn een erg duurzame optie, met een minimum aan onderhoud blijft het materiaal jarenlang mooi;
 • Wanneer u uw houten aanlegsteiger door Buitenschrijnwerk.eu laat plaatsen heeft u (afhankelijk van de gekozen houtsoort) minimaal 15 jaar garantie;
 • Het gebruikte hout is bovendien erg sterk, het kan tegen een stootje wanneer onervaren schippers ruw aanmeren.

Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten plaatsen en minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Rotterdam voor u klaar!

Neem contact met ons op

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET HOUT VOOR STEIGERPLANKEN

Er zijn veel verschillende factoren waar u rekening mee moet houden als u het hout voor uw nieuwe steiger kiest. Zo is er het weerbarstige Rotterdamse klimaat, de hoeveelheid zonlicht en ook het water waar de steiger aan zal worden blootgesteld. Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een aanlegsteiger te gebruiken, want dit is sterk en duurzaam. Hardhout is in veel gevallen alleen ook duurder dan zachthout. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam. Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:

 • Afrikaans padoek deze padoeksoort wordt in Europa het meest gebruikt;
 • Afzelia deze soort hout is hard en heel duurzaam;
 • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen.

Bekijk onze eerdere projecten

VOORBEELDEN VAN DUURZAME HOUTEN STEIGERS-AANLEGSTEIGERS IN UW TUIN

Als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke steiger in Rotterdam, dan zijn houten steigers altijd een goede keuze. Hout is namelijk een hernieuwbare hulpbron en is daarom een milieuvriendelijk materiaal voor uw aanmeerplaats. Bovendien hebben houten steigers minder onderhoud nodig dan andere soorten steigers, hierdoor zijn ze op de langere termijn ook een kosteneffectieve optie. Kies bij het bepalen van de houtsoort voor uw steiger voor hout dat van nature duurzaam en rotbestendig is, zoals Afzelia of Padoek. Deze houtsoorten gaan langer mee en hebben minder onderhoud nodig dan zachtere houtsoorten als bijvoorbeeld grenen.

AANNEMERS/ STEIGERBOUWERS VOOR EEN HARDHOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een steiger aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten steiger jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw oever is. 

PRIJZEN VAN HOUTEN STEIGERS OF AANLEGSTEIGERS BIJ EEN STEIGERSPECIALIST

De prijzen van houten aanlegsteigers lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger. Als deskundige aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten steiger of aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger-aanlegsteiger

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

Vul een emmer met 5 liter warm water en los hier een halve kop groene zeep op. Verdeel dit sopje over de planken van uw steiger en gebruik een zachte borstel voor eventueel hardnekkig vuil. Spoel de steiger met zuiver water weer schoon en laat de planken volledig drogen voor u over de steiger loopt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten steiger niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw steiger goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van de steiger vegen.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw steiger;
 • Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Ook bij het gebruik van hoogwaardig hardhout is groene aanslag niet te voorkomen als u niet regelmatig onderhoud verricht. Behandel de planken dus twee keer per jaar met een zeepmengsel van groene zeep en zorg ervoor dat gevallen blad regelmatig wordt weggeveegd.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Niets is zo jammer als een prachtig houten steiger van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten steiger. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw steiger na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een steiger?

Wanneer u een houten steiger in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw steiger wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

Steigerplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

Als het om hardhout gaat, kun u het feitelijk zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn hele dure soorten hardhouten, zoals bijvoorbeeld teak, maar er zijn ook goedkopere varianten die een goede kwaliteit hebben. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

De wet- en regelgeving kan per gemeente afwijken en het is ook goed mogelijk dat u toestemming van Rijkswaterstaat nodig heeft als het om de bouw van een aanmeersteiger in een vaarweg of bij een waterkering gaat. Informeer altijd vooraf bij uw gemeente en Rijkswaterstaat waar u met uw nieuwe steiger aan moet voldoen.  

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden