Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten steigers-aanlegsteigers in Amsterdam laten plaatsen

Houten aanlegsteiger in Amsterdam laten plaatsen

Als uw tuin in Amsterdam aan het water ligt, is een houten steiger of aanlegsteiger bij uitstek de plek om echt te genieten. De vakmensen van Buitenschrijnwerk maken er zelfs een esthetisch verlengstuk van uw tuin van. Op onze Homepagina vindt u voorbeelden van de projecten die wij van ontwerp tot en met de praktische uitvoering in heel Nederland en België hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

De beste houtsoorten voor steigerplanken

Een houten aanlegsteiger moet echter niet alleen mooi zijn om te zien, hij moet ook functioneel en bovenal stevig zijn. Daarom bouwen de experts van Buitenschrijnwerk niet alleen zeer fraaie, maar ook duurzame steigers waar u jarenlang plezier van heeft. Hout is er in allerlei verschillende soorten en maten, maar niet elke houtsoort is geschikt als het om een aanlegsteiger gaat. Zeker niet als u een steiger wilt laten plaatsen die zowel degelijk als duurzaam is. Als eerste is het verstandig om bij het plaatsen van een houten aanlegsteiger voor hardhout te kiezen. Deze houtsoort is namelijk erg sterk en blijft lang mooi. Het prijskaartje van hardhout is echter vrij hoog, daarom is zachthout een goedkoper alternatief. Als u besluit om uw aanlegsteiger van zachthout te laten maken moet u er alleen wel rekening mee houden dat zachthout minder duurzaam is als hardhout. In onze optiek zijn de volgende houtsoorten het meest geschikt als u een steiger of aanlegsteiger wilt laten plaatsen:

  • Afrormosia;
  • Afzelia;
  • Iroko;
  • Padoek;
  • Ipe;
  • Natuurgekapt teak.

Het steigerhout wat in veel gevallen wordt gebruikt is bijna altijd ‘dosse gezaagd hout’. Hierbij zijn de jaarringen goed zichtbaar, ze zien eruit als vlammen. Dosse gezaagd hout wordt dan ook vaak ‘vlamhout’ genoemd. Dit hout is alleen niet geschikt voor een degelijke aanlegsteiger omdat de nerf niet loodrecht op het plankoppervlak staat. Hierdoor trekt het snel krom en kan het ook nog eens gaan scheuren. Wilt u uw nieuwe houten aanlegsteiger door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Amsterdam voor u klaar!

Neem contact met ons op

Aandachtspunten als u een houten steiger of aanlegsteiger in uw tuin laat plaatsen

De aanleg van een aanlegsteiger of aanlegsteiger is echt vakwerk. Het komt meer dan eens voor dat een steiger niet meer dan een houten constructie is die toegang tot het water geeft. Vaak is er ook sprake van eerder gebruikt hout en is het geheel slecht afgewerkt. Feit is alleen wel dat hoe beter de aanleg van een houten aanlegsteiger is verzorgd, hoe duurzamer het plezier hiervan is. Wanneer u uw nieuwe steiger aan het water door Buitenschrijnwerk laat ontwerpen en plaatsen, bent u er zeker van dat u een prachtig afgewerkt designproduct krijgt dat perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit. Het blijft jarenlang mooi en is tevens tegen nagenoeg alle elementen bestand. Heeft u al eens aan een mooie houten pergola, dakterras, een exclusief houten tuinhuis of boomhut gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van houten steigers of aanlegsteigers aan het water

Wanneer u een houten steiger bij uw oever of aanlegplaats in Amsterdam wilt laten aanleggen, dan hebt u ontelbaar veel mogelijkheden bij het ontwerp. Een steiger kan namelijk meer functionaliteiten hebben dan enkel toegang geven tot het water. Dit zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden van een houten aanlegsteiger:

  • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
  • Terras aan het water;
  • Looppad naar de aanlegplaats;
  • Trap naar een looppad of tuin.

Aannemers/ steigerbouwers voor een hardhouten steiger of aanlegsteiger

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een steiger aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten steiger jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw oever is. 

Prijzen van houten steigers of aanlegsteigers bij een steigerspecialist

De prijzen van houten aanlegsteigers lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger. Als deskundige aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten steiger of aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger in Amsterdam

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten steiger en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten steiger te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw steiger schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw steiger doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil steiger ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig steiger met een lange levensduur:

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw steiger;
  • Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw steiger glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw steiger vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Een houten steiger heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

Het beste hout voor een steiger is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een steiger?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan:

  • Afrormosia;
  • Afzelia;
  • Iroko;
  • Padoek;
  • Ipe;
  • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten steigers geeft.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen steigerplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een steiger van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. De steiger wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

De prijzen voor een hardhouten steiger lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

De benodigde vergunningen zijn afhankelijk van de lokale wet- en regelgeving, maar ook van de grootte en exacte locatie van uw voorgenomen project. Informeer altijd vooraf bij uw gemeente en Rijkswaterstaat waar u met uw nieuwe steiger aan moet voldoen.  

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden