Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten steigers-aanlegsteigers in Den Haag laten maken

Houten aanlegsteiger in Den Haag laten plaatsen

Met een houten steiger of aanlegsteiger van Buitenschrijnwerk verfraait u uw oever of aanmeerplaats in Den Haag met een hoogwaardig designproduct. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten bij steigerplanken

De gewoonte leert ons dat steigers niet belangrijk zijn. Het zijn gebruiksvoorwerpen en doorgaans maakt het niet uit dat het slordig is afgewerkt omdat het voor veel mensen alleen maar functioneel is. Dat idee verandert daarentegen al snel als er echt naar de mogelijkheden van speciaal ontworpen aanlegsteigers wordt gekeken. Dan wordt duidelijk dat een houten steiger of aanlegsteiger als een esthetisch verlengstuk van een tuin, aanlegplaats, haven of oever kan dienen. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als het aanleggen van houten steigers in Den Haag. Wij houden hierbij rekening met uw architecturale smaak en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de aanlegsteiger zodat het perfect bij uw tuin aansluit. Een aanlegsteiger kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, maar als er inferieur hout is gebruikt, is er alsnog sprake van half werk. Het zwakkere hout kan namelijk al vrij snel krom gaan trekken of zelfs gaan scheuren omdat het om zogenaamd ‘dosse gezaagd hout’ gaat. Hierbij staat de nerf niet loodrecht op het plankoppervlakte en is de dure steiger binnen een mum van tijd niet mooi meer.

De experts van Buitenschrijnwerk werken bij voorkeur met hardhout. Dit is erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

Wilt u uw nieuwe houten steiger of aanlegsteiger door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Den Haag voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten steiger of aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Steigers of aanlegsteigers van afrormosia hout

Wat ons betreft is afrormosia de mooiste houtsoort ter wereld. De kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing en houttekening. Dit zijn de voordelen van afrormosia hout op een rijtje:

 • Prachtig materiaal;
 • Kosten effectief bij grote hoeveelheden;
 • Kwartiers gezaagd heeft dit product een absolute topkwaliteit;
 • Zilveren vergrijzing;
 • Schitterende houtstructuur.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Steigers of aanlegsteigers van padoek hout

Padoek is in Europa een veel gekozen houtsoort voor aanlegsteigers. Het is in onze ogen een minder mooie houtsoort dan afrormosia, maar dat is in het prijskaartje dan ook terug te zien. Als u een aanlegsteiger van padoek hout door een ervaren professional laat ontwerpen en plaatsen zult u desalniettemin een prachtige steiger krijgen die zowel duurzaam als stevig is. We zetten de voordelen van padoek hout ook voor u op een rijtje:

 • Felrode kleur;
 • Zeer stabiel;
 • Weinig krom materiaal;
 • Mooie vergrijzing.

Voorbeelden van hardhouten steigers of aanlegsteigers

Als u een houten aanlegsteiger voor uw tuin In Den Haag wilt laten ontwerpen staat u voor meer keuzes dan alleen het bepalen van de te gebruiken houtsoort. Een houten steiger is namelijk erg veelzijdig en kan op diverse manieren worden gebruikt. Naast het feit dat u voor een drijvende steiger kunt kiezen is er ook de mogelijkheid om meerdere niveaus aan te laten leggen. Daarnaast zijn er ook veel functionele opties. Zo kan de houten aanlegsteiger fungeren als:

 • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
 • Terras aan het water;
 • Looppad naar de aanlegplaats;
 • Trap naar een looppad of tuin.

Aannemers/ steigerbouwers voor een houten steiger of aanlegsteiger in uw tuin

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een steiger aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten steiger jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw oever is. 

Prijzen wanneer u een houten steiger of aanlegsteiger bij een steigerspecialist wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe steiger aan het water geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger in Den Haag

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw steiger met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw steiger en loop nooit over de steiger als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw steiger en laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Uw steiger kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Een houten steiger heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, de steiger door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een steiger?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

De prijzen voor een hardhouten steiger lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

De wet- en regelgeving kan per gemeente afwijken en het is ook goed mogelijk dat u toestemming van Rijkswaterstaat nodig heeft als het om de bouw van een aanmeersteiger in een vaarweg of bij een waterkering gaat. Informeer altijd vooraf bij uw gemeente en Rijkswaterstaat waar u met uw nieuwe steiger aan moet voldoen.  

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden