Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten steigers-aanlegsteigers in Eindhoven laten bouwen

Houten aanlegsteiger in Eindhoven laten plaatsen

We hebben allemaal wel eens over een houten steiger of aanlegsteiger gelopen, in Eindhoven, ergens anders in Nederland of op een vakantieadres. In veel gevallen is dit dan een slecht afgewerkte steiger van eerder gebruikt hout en u zult ook vast wel eens op een aanlegsteiger hebben gestaan die niet al te stabiel was. Bij Buitenschrijnwerk zien we een aanlegsteiger als een esthetisch verlengstuk van een tuin, aanlegplaats, haven of oever die jarenlang mee moet gaan. Wij nodigen u graag uit om eens een kijkje op onze Homepage te nemen,  hier vindt u voorbeelden van de projecten die wij van ontwerp tot en met de praktische uitvoering in heel Nederland en België hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten bij houten steigers of aanlegsteigers

De gewoonte leert ons dat steigers niet belangrijk zijn. Het zijn gebruiksvoorwerpen en doorgaans maakt het niet uit dat het slordig is afgewerkt omdat het voor veel mensen alleen maar functioneel is. Dat idee verandert daarentegen al snel als er echt naar de mogelijkheden van speciaal ontworpen aanlegsteigers wordt gekeken. Dan wordt duidelijk dat een houten steiger of aanlegsteiger als een verfraaiing kan dienen en echte luxe uit kan stralen. Een houten aanlegsteiger die vakkundig is gemaakt is net zo mooi als een teakhouten dek van een duur jacht, zeker als deze met oog voor detail en afwerking is geplaatst. Wanneer een indrukwekkende jacht aan een goed ontworpen en geconstrueerde steiger aanmeert, geeft dit zelfs het effect van slagroom op de taart. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Eindhoven. Wij houden hierbij rekening met uw architecturale smaak en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de aanlegsteiger zodat het perfect bij uw tuin aansluit.

Heeft u al eens aan een mooie houten pergola, dakterras, een exclusief houten tuinhuis of boomhut gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

VOORBEELDEN VAN HOUTEN STEIGERS OF AANLEGSTEIGERS AAN HET WATER BIJ UW TUIN

Wanneer u een houten steiger bij uw oever of aanlegplaats in Eindhoven wilt laten aanleggen, dan hebt u ontelbaar veel mogelijkheden bij het ontwerp. Een steiger kan namelijk meer functionaliteiten hebben dan enkel toegang geven tot het water. Dit zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden van een houten steiger:

 • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
 • Terras aan het water;
 • Looppad naar de aanlegplaats;
 • Trap naar een looppad of tuin.

Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Redenen om een houten steiger of aanlegsteiger van hardhouten steigerplanken te laten bouwen

Als u overweegt om een steiger bij uw aanlegplaats in Eindhoven te laten aanleggen, dan vraagt u zich wellicht af of hout het beste materiaal is. Betonplanken worden namelijk ook regelmatig als steiger gebruikt. Wij geven u graag een aantal uitstekende redenen om voor een houten aanlegsteiger te kiezen:

 • Uitstraling: houten aanlegsteigers hebben een natuurlijke uitstraling die door geen enkel ander materiaal wordt geëvenaard.
 • Duurzaamheid: met het juiste onderhoud heeft u tientallen jaren plezier van uw mooie aanlegsteiger met hoogwaardig hout.
 • Esthetische meerwaarde: een vakkundig geplaatste en nauwkeurig afgewerkte houten aanlegsteiger heeft een veel luxere aanblik voor uw oever of aanmeerplaats.
 • Variatiemogelijkheden: een steiger van betonplaten is behoorlijk saai en heeft weinig uitstraling. Een houten aanlegsteiger heeft daarentegen talloze mogelijkheden om te variëren, zowel in het ontwerp als de houtsoort.
 • Goede investering: professioneel aangelegde houten steigers of aanlegsteigers hebben een lange levensduur en zijn daarom altijd een goede investering ten opzichte van steigers van ander materiaal.

Bekijk onze projecten voor voorbeelden van onze eerder gerealiseerde houten steigers. Wilt u uw nieuwe houten aanlegsteiger door vakmensen laten plaatsen en minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Eindhoven voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Aannemers/ steigerbouwers voor een houten steiger of aanlegsteiger

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een steiger aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten steiger jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw oever is. 

Kosten om een duurzame houten steiger of aanlegsteiger door een steigerspecialist te laten aanleggen

Als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke aanlegsteiger in Eindhoven, dan zijn houten steigers altijd een goede keuze. Hout is namelijk een hernieuwbare hulpbron en is daarom het meest milieuvriendelijke materiaal voor uw aanmeerplaats of oever. Bovendien hebben houten steigers minder onderhoud nodig dan andere soorten steigers, hierdoor zijn ze op de langere termijn ook een uitstekende investering. Kies bij het bepalen van de houtsoort voor uw steiger voor hout dat van nature duurzaam en rotbestendig is, zoals Afzelia of Padoek. Deze houtsoorten gaan langer mee en hebben minder onderhoud nodig dan zachtere houtsoorten als bijvoorbeeld grenen. Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen uit de vele mogelijkheden? Buitenschrijnwerk staat u graag bij met ervaren en vakkundig advies. Wij helpen u ook als een houten aanlegsteiger wilt laten reinigen. Wat uw budget ook mag zijn, Buitenschrijnwerk heeft altijd een voorstel dat bij uw wensen past.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger in Eindhoven

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten steiger is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over de steiger. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten steiger te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw steiger schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw steiger moet vegen en dat u niet over de steiger kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw steiger doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een steiger dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw steiger;
 • Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw steiger glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw steiger vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw steiger als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Een houten steiger heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een steiger?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten steigers geeft.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. De steiger wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

De prijzen voor een hardhouten steiger lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

Voor het bouwen van een steiger heeft u in veel gevallen een vergunning nodig, vooral als het om een aanmeerplaats in een vaarweg of bij een waterkering gaat. Aangezien de wet- en regelgeving per gemeente af kan wijken, kunt u het beste bij uw eigen lokale instanties en Rijkswaterstaat informeren welke specifieke vergunningen u voor geplande steiger van toepassing zijn.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden