Houten steigers-aanlegsteigers aan het water in Loosdrecht laten aanleggen
Als u aan het water in Loosdrecht woont, verfraait u uw oever of aanlegplaats tot een esthetisch verlengstuk van uw tuin met een hoogwaardige houten steiger of aanlegsteiger van Buitenschrijnwerk. Bekijk onze Homepagina voor voorbeelden van onze projecten die we met ons vakmanschap van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd. (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)
Hout als beste materiaal voor een steiger of aanlegsteiger aan de oever bij uw tuin
Een houten steiger (ook wel aanlegsteiger genoemd) is in veel opzichten vaak een onderschoven kindje. Vaak is het dan ook niet meer dan een slecht afgewerkte houten constructie die toegang tot het water geeft. Wanneer u uw nieuwe steiger aan het water door Buitenschrijnwerk laat ontwerpen en plaatsen, bent u er zeker van dat u een prachtig afgewerkt designproduct krijgt dat perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Loosdrecht. Wij houden rekening met uw architecturale smaak en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de steiger. Als het om een steiger gaat, wordt er doorgaans voor gemak gekozen. Er worden gebruikte of goedkope planken van hout gebruikt of er worden betonplaten geplaatst. Hierbij staat de functionaliteit voorop. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om voor uw houten steiger aan uw oever of aanmeerplaats in Loosdrecht voor hoogwaardig hout te kiezen. We zetten de belangrijkste reden om goed hout voor uw steiger te gebruiken voor u op een rijtje:
- Duurzaamheid: als u voor kwalitatief hoog hardhout kiest, blijft uw steiger met weinig onderhoud jarenlang mooi.
- Garantie: wanneer Buitenschrijnwerk uw nieuwe houten steiger aanlegt krijgt u minimaal 15 jaar garantie.
- Uitstraling: er zijn prachtige houtsoorten te verkrijgen, deze dragen in hoge mate bij aan de natuurlijke uitstraling van uw aanlegplaats.
- Stevigheid: een verstandig gekozen houtsoort is erg sterk, uw aanlegsteiger zal hierdoor alle elementen kunnen weerstaan.
- Goede investering: wanneer u voor de juiste houtsoort kiest zal het prijstechnisch gezien goedkoper zijn als u de steiger laat aanleggen omdat deze jarenlang meegaat.
Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Loosdrecht voor u klaar!
Neem contact met ons op
Aandachtspunten bij houten steigerplanken
Het is voor de hand liggend om voor een steiger van hardhout te kiezen omdat dit zowel sterk als duurzaam is. Het nadeel van hardhout is alleen dat het in veel gevallen ook vrij prijzig is. Zachthout is een goedkoper alternatief, er moet dan alleen wel rekening mee worden gehouden dat dit minder duurzaam als hardhout is. Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:
- Afrikaans padoek: deze stabiele houtsoort wordt in Europa vaak gebruikt omdat het niet werkt en nauwelijks vervormt;
- Afzelia: deze soort hout is hard en heel duurzaam. Het heeft een donkergele tot roodbruine kleur en is voor nagenoeg alle toepassingen geschikt;
- Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen. De kleur is geelachtig bruin tot donkerbruin en lijkt daardoor wat op teakhout.
Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!
Voorbeelden van houten steigers of aanlegsteigers aan het water
Wanneer u een houten steiger bij uw oever of aanlegplaats in Loosdrecht wilt laten aanleggen, dan hebt u ontelbaar veel mogelijkheden bij het ontwerp. Een steiger kan namelijk meer functionaliteiten hebben dan enkel toegang geven tot het water. Dit zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden van een houten steiger:
- Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
- Terras aan het water;
- Looppad naar de aanlegplaats;
- Trap naar een looppad of tuin.
Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.
Aannemers/ steigerbouwers voor een hardhouten steiger of aanlegsteiger
Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een steiger aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten steiger jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw oever is.
Prijzen wanneer u een houten steiger of aanlegsteiger bij een steigerspecialist wilt kopen
Als ervaren aannemer van houten steigers of aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe steiger aan het water geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.
Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger in Loosdrecht
Veel gestelde vragen over houten steigers
Hoe maak ik houten steigers schoon?
U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten steiger. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de steiger met zuiver water weer schoon.
Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?
- Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw steiger.
- Laat de steiger altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
- Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.
Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?
Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
Is een houten steiger glad?
Een steiger kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw steiger minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.
Wat zijn de nadelen van een houten steiger?
De planken van steigers van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een steiger van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.
Welk hout is geschikt voor een steiger?
U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw steiger kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt.
Wat is het beste hout voor een steiger?
Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan:
- Afrormosia;
- Afzelia;
- Iroko;
- Padoek;
- Ipe;
- Natuurgekapt teak.
Waar kan ik een houten steiger kopen?
In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten steiger kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. De steiger wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.
Wat kost een hardhouten steiger per m2?
De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.
Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?
Als u een houten steiger als aanmeerplaats wilt gaan bouwen is de kans groot dat u hier eerst een vergunning voor aan moet vragen. Doorgaans heeft u voor de aanleg van een steiger in een vaarweg of waterkering een omgevingsvergunning nodig, maar de exacte wet- en regelgeving kan per situatie afwijken. Informeer u bij uw gemeente en Rijkswaterstaat om te weten te komen aan welke regels uw nieuwe steiger moet voldoen en of u een vergunning voor uw specifieke plannen nodig heeft.