Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten steiger-aanlegsteiger voor een aanlegplaats in Vinkeveen laten plaatsen

Houten steiger voor een aanlegplaats in Vinkeveen laten plaatsen

Een aanlegplaats of oever in Vinkeveen wordt niet alleen functioneler als u er een houten steiger of aanlegsteiger aan toevoegt die door professionals is ontworpen en geplaatst, het krijgt ook direct een esthetische meerwaarde. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Voorbeelden van houten steigers of aanlegsteigers aan het water bij uw tuin

Een houten steiger (ook wel aanlegsteiger genoemd) die vakkundig is gemaakt, is als slagroom op een taart. Het geeft uw oever meer aanzien en uitstraling, bovendien heeft het een enorme toegevoegde waarde voor uw tuin en vastgoed. Het is net dat beetje extra dat het plaatje helemaal compleet maakt. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Vinkeveen. Hierbij houden we rekening met uw architecturale smaak en zorgen we voor harmonie in het ontwerp van de steiger zodat het perfect bij uw tuin aansluit. Wanneer u aan het water woont en u het laten aanleggen van een houten steiger overweegt, hoeft deze steiger zich niet alleen tot uw oever te beperken. U kunt er ook voor kiezen om uw steiger of aanlegsteiger zo te laten ontwerpen dat deze een compleet looppad van uw huis naar uw aanlegplaats vormt. Daarnaast kunt u uw houten steiger als een uitbreiding naar een terras laten bouwen zodat u op warme dagen heerlijk aan het water kunt zitten. Bovendien is er ook de mogelijkheid om meerdere niveaus in uw steiger aan te laten leggen. Wat uw wensen of situatie ook is, Buitenschrijnwerk helpt u graag om de beste keuzes te maken zodat het eindresultaat uw aanlegplaats maximaal verfraaid.

Neem contact met ons op

Aandachtspunten bij het hout van steigerplanken

Er zijn verschillende prachtige houtsoorten die uitermate geschikt zijn voor aanlegsteigers. De meest voor de hand liggende keuze is hardhout omdat dit erg sterk en bovendien heel duurzaam is. Een nadeel van de diverse soorten hardhout is alleen wel dat ze vaak vrij prijzig zijn. U kunt als alternatief voor een zachtere houtsoort kiezen omdat deze over het algemeen goedkoper zijn, de consequentie is dan wel dat het hout van uw aanlegsteiger minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een hoogwaardige aanlegsteiger aan:

  • Afrormosia
  • Afzelia
  • Iroko
  • Padoek
  • Ipe
  • Natuurgekapt teak

De mooiste houtensoorten voor steigers zijn echter afrormosia en teak. Als de steiger ook nog eens goed is ontworpen, tot in de kleinste details is afgewerkt en vakkundig is gemonteerd zal uw oever of aanlegplaats jarenlang een absolute lust voor het oog zijn. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Een duurzame houten steiger of aanlegsteiger laten aanleggen

Als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke steiger in Vinkeveen, dan zijn houten steigers altijd een goede keuze. Hout is namelijk een hernieuwbare hulpbron en is daarom het meest milieuvriendelijke materiaal voor uw aanmeerplaats of oever. Bovendien hebben houten steigers minder onderhoud nodig dan andere soorten steigers, hierdoor zijn ze op de langere termijn ook een uitstekende investering. Kies bij het bepalen van de houtsoort voor uw steiger voor hout dat van nature duurzaam en rotbestendig is, zoals Afzelia of Padoek. Deze houtsoorten gaan langer mee en hebben minder onderhoud nodig dan zachtere houtsoorten als bijvoorbeeld grenen.

Aannemers/ steigerbouwers van houten steigers en aanlegsteigers

Als u een houten steiger wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Vinkeveen onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen van hardhouten steigers en aanlegsteigers bij een steigerspecialist

De prijzen van houten aanlegsteigers lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger. Als deskundige aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger in Vinkeveen

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

Door uw houten steigerplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten steiger en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de steiger daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw steiger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan de steiger gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten steiger een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw steiger ook glad. Om de groene aanslag op uw houten steiger te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw steiger schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw steiger moet vegen en dat u niet over de steiger kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Een houten steiger zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw aanmeerplaats. Als u echter helemaal niets aan uw steiger doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil steiger ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooie en veilige steiger met een lange levensduur:    

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw steiger;
  • Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw steiger glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw steiger als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Behalve de vele voordelen heeft een houten steiger ook nadelen. Als u namelijk voor een steiger van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten steiger ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten steiger voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

Steigerhout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten steiger wilt kunt genieten, dan laat u de steigerplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een steiger?

Als u een houtsoort voor uw steiger gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten steigers geeft.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten steiger kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een steiger van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. De steiger wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

De prijzen voor een hardhouten steiger lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

Wanneer u met een houten steiger een aanmeerplaats bij uw achtertuin wilt creëren zult u aan de lokale wet- en regelgeving moeten voldoen. Zo zult heeft u voor de bouw van een steiger in een vaarweg of bij een waterkering bijvoorbeeld een omgevingsvergunning nodig. Informeer altijd bij uw gemeente en Rijkswaterstaat waar u met uw nieuwe steiger aan moet voldoen.   

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden