Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Tips wanneer u houten vlonders laat plaatsen in Amsterdam

Houten vlonder laten plaatsen in Amsterdam

Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw Amsterdamse tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Voorbeelden van hardhouten vlonders

Een vlonder is veel meer dan een houten vloer in uw tuin. Door goed advies in te winnen over elementen zoals de beste houtsoort, het ontwerp en een nauwkeurige montage en afwerking heeft een houten vlonder een enorme esthetische meerwaarde voor uw tuin. Buitenschrijnwerk heeft als vlonderspecialist jarenlange ervaring met zowel het design als het bouwen van houten vlonders in Amsterdam. Wij houden altijd rekening met de architecturale stijl van uw tuin en zorgen voor harmonie in het ontwerp van uw vlonder zodat deze perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit. Een houten vlonder is een goed alternatief als u geen gras of tegels in uw achtertuin wilt. Daarnaast is een vlonder ook nog eens comfortabeler en zorgt het voor een veel mooiere en warmere uitstraling dan bestrating. Vooral een vlonder van hardhout heeft een natuurlijk en sfeervol uiterlijk.

Met een houten vlonder maakt u uw tuin eenvoudig veel ruimtelijker en als u aan het water woont kunt u de vlonder ook aan de waterkant laten plaatsen zodat u extra van uw oever kunt genieten. Bovendien kunt u een vlonder ook uitstekend combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Denkt u bij een houten vlonder aan splinters of andere narigheid in uw blote voeten? Met de door Edward Vlasveld ontwikkelde constructietechnieken behoren splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren voorgoed tot het verleden. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Amsterdam als vlonderbouwer voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Onze aandachtspunten bij het aanleggen van uw nieuwe houten vlonder in uw tuin in Amsterdam

Edward Vlasveld – de eigenaar van Buitenschrijnwerk - is van origine een meester-jachtbouwer en dat merkt u als u door ons een houten vlonder in uw tuin laat aanleggen. Wij hebben namelijk oog voor de kleinste details en werken uiterst nauwkeurig.

 • De schroeven die wij gebruiken om de planken van de vlonder te fixeren zijn van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit is belangrijk om het krimpen en trekken van de planken op te vangen.
 • Deze schroeven worden verdiept in het hout, waarna er een opvullend stukje hout wordt ingelijmd. Dit beschermt de schroef tegen vocht.
 • De lijm die we gebruiken is een lijm op formaldehyde basis en deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • De schroeven van de houten vlonder worden met een momentsleutel vast gezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.
 • Voor de oplevering wordt de gehele houtconstructie ook nog volledig geschuurd.

Bekijk onze eerdere projecten

Het beste hout voor een houten vlonderplanken

Er zijn verschillende prachtige houtsoorten die uitermate geschikt zijn voor vlonders. De meest voor de hand liggende keuze is hardhout omdat dit erg sterk en bovendien heel duurzaam is. Een nadeel van de diverse soorten hardhout is alleen wel dat ze vaak vrij prijzig zijn. U kunt als alternatief voor een zachtere houtsoort kiezen omdat deze over het algemeen goedkoper zijn, de consequentie is dan wel dat het hout van uw vlonder minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een hoogwaardig vlonder aan:

 • Afrormosia
 • Afzelia
 • Iroko
 • Padoek
 • Ipe
 • Natuurgekapt teak

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen uit de vele mogelijkheden? Buitenschrijnwerk staat u graag bij met ervaren en vakkundig advies.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een houten vlonderterras

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Amsterdam onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen wanneer u houten vlonders bij een vlonderspecialist wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Amsterdam

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een vlonder kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

De planken van vlonders van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een vlonder van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden