HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten steigers- aanlegsteigers laten aanleggen in Rotterdam

Houten steigers- aanlegsteigers laten aanleggen in Rotterdam

Houten steiger laten aanleggen in Rotterdam

Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten steiger of aanlegsteiger uw Rotterdamse aanmeerplaats of oever verfraaid, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.

REDENEN OM DE AANLEG VAN EEN HOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER UIT TE BESTEDEN

Een houten steiger (ook wel aanlegsteiger genoemd) is veel meer dan een houten constructie die naar het water leidt. Door goed advies in te winnen over elementen zoals de juiste houtsoort, het ontwerp en correcte montage en afwerking zorgt u voor een uitbreiding van de uitstraling van uw huis, tuin of jachthaven. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Rotterdam. Wij houden rekening met de architecturale stijl van uw huis en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de steiger zodat deze perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit.

Normaal gesproken is een houten steiger bij een aanmeerplaats of jachthaven niet meer dan een gebruiksproduct. Het is vaak slecht afgewerkt en ook niet bepaald een lust voor het oog. Als u uw nieuwe houten steiger door Buitenschrijnwerk laat aanleggen, kiest u voor een esthetisch verlengstuk van uw aanmeerplaats.

We zetten de overige praktische reden om de aanleg van uw houten steiger (of aanlegsteiger) uit te besteden voor u op een rij:

 • De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn van hoge kwaliteit en dragen altijd in hoge mate bij aan de uitstraling van uw tuin en aanmeerplaats;
 • Het laten aanleggen van een houten steiger is in nagenoeg alle gevallen goedkoper dan zelf aan de slag gaan omdat professioneel aangelegde steigers veel langer meegaan;
 • De houten steigers van Buitenschrijnwerk zijn een erg duurzame optie, met een minimum aan onderhoud blijft het materiaal jarenlang mooi;
 • Wanneer u uw houten aanlegsteiger door Buitenschrijnwerk.eu laat plaatsen heeft u (afhankelijk van de gekozen houtsoort) minimaal 15 jaar garantie;
 • Het gebruikte hout is bovendien erg sterk, het kan tegen een stootje wanneer onervaren schippers ruw aanmeren.

Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten plaatsen en minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Rotterdam voor u klaar!

Neem contact met ons op

HET BESTE HOUT VOOR UW NIEUWE HOUTEN STEIGER-AANLEGSTEIGER IN ROTTERDAM

Er zijn veel verschillende factoren waar u rekening mee moet houden als u het hout voor uw nieuwe steiger kiest. Zo is er het weerbarstige Rotterdamse klimaat, de hoeveelheid zonlicht en ook het water waar de steiger aan zal worden blootgesteld.

Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een aanlegsteiger te gebruiken, want dit is sterk en duurzaam. Hardhout is in veel gevallen alleen ook duurder dan zachthout. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam.

Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:

 • Afrikaans padoek deze padoeksoort wordt in Europa het meest gebruikt;
 • Afzelia deze soort hout is hard en heel duurzaam;
 • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen.

Bekijk onze eerdere projecten

DUURZAME HOUTEN STEIGERS-AANLEGSTEIGERS LATEN PLAATSEN

Als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke steiger in Rotterdam, dan zijn houten steigers altijd een goede keuze. Hout is namelijk een hernieuwbare hulpbron en is daarom een milieuvriendelijk materiaal voor uw aanmeerplaats. Bovendien hebben houten steigers minder onderhoud nodig dan andere soorten steigers, hierdoor zijn ze op de langere termijn ook een kosteneffectieve optie.

Kies bij het bepalen van de houtsoort voor uw steiger voor hout dat van nature duurzaam en rotbestendig is, zoals Afzelia of Padoek. Deze houtsoorten gaan langer mee en hebben minder onderhoud nodig dan zachtere houtsoorten als bijvoorbeeld grenen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger-aanlegsteiger

 

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden