HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten steigers-aanlegsteigers laten aanleggen in Reeuwijk

Houten steigers-aanlegsteigers laten aanleggen in Reeuwijk

Houten steiger laten aanleggen in Reeuwijk

Woont u aan het water in Reeuwijk en overweegt u om een houten steiger (of aanlegsteiger) te laten aanleggen? Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een steiger uw aanmeerplaats of oever verfraaid. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.

 

REDENEN OM VOOR EEN HOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER TE KIEZEN

Een houten steiger die vakkundig is gemaakt is net zo mooi als het teakhouten dek van een duur jacht, zeker als deze met oog voor detail en precieze afwerking is geplaatst. Wanneer een indrukwekkende jacht aan een goed ontworpen en geconstrueerde aanlegsteiger aanmeert, geeft dit zelfs het effect van slagroom op de taart.

Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Reeuwijk. Hierbij houden we rekening met uw architecturale smaak en zorgen we voor harmonie in het ontwerp van de steiger zodat het perfect bij uw haven, vastgoed of tuin aansluit.

Als u overweegt om een steiger bij uw aanlegplaats in Reeuwijk te laten aanleggen, dan vraagt u zich wellicht af of hout het beste materiaal is. Betonplanken worden namelijk ook regelmatig als steiger gebruikt. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om voor steigers of aanlegsteigers van kunststof te kiezen omdat men het idee heeft dat dergelijke steigers weinig onderhoud nodig hebben.

Dit zijn slechts een paar reden waarom u juist wel hout voor uw nieuwe steiger of aanlegsteiger zou moeten overwegen:

 • Uitstraling: houten steigers hebben een prachtige natuurlijke uitstraling die ongeëvenaard is door enig ander type materiaal.
 • Duurzaamheid: met de juiste zorg en onderhoud kan een houten steiger tientallen jaren meegaan.
 • Esthetische meerwaarde: een houten steiger die vakkundig is geplaatst en nauwgezet is afgewerkt heeft een veel luxere aanblik voor uw oever, aanlegplaats of haven.
 • Variatiemogelijkheden: een steiger van betonplaten is behoorlijk rechttoe rechtaan, en bovendien ook niet echt mooi. Terwijl er bij een houten steiger eindeloze mogelijkheden zijn om te variëren, zowel in het ontwerp als in de houtsoort. Zo heeft Afrormosia een mooie tekening en kaarsrechte lijnen, terwijl Afrikaans Padoek een fraaie koraalrode tot paarsbruine tint heeft.
 • Goede investering: professioneel aangelegde houten steigers hebben een lange levensduur en zijn daarom altijd een goede investering ten opzichte van steigers van ander materiaal.

Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten plaatsen en minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Reeuwijk voor u klaar!

Neem contact met ons op

DE BESTE HOUTSOORTEN VOOR EEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER

Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een steiger te gebruiken, want dit is sterk en het blijft lang mooi. Hardhout is in veel gevallen alleen ook duurder dan zachthout. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam.

Bij Buitenschrijnwerk werken we doorgaans met de volgende houtsoorten:

 • Afrikaans padoek: deze padoeksoort wordt in Europa het meest gebruikt;
 • Afzelia: deze soort hout is hard en heel duurzaam;
 • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen.

Bekijk onze eerdere projecten  

DE VEELZIJDIGHEID VAN HOUTEN STEIGERS

Een houten steiger hoeft zich niet alleen te beperken tot het water, u kunt deze ook laten doorlopen op het land. Zo kunt u bijvoorbeeld een looppad van uw tuin of receptie naar de oever of aanlegplaats creëren, maar u kunt ook uw steiger uitbreiden naar een terras zodat u heerlijk aan het water kunt zitten.

Daarnaast kunt u ook voor een drijvende steiger kiezen en is er de mogelijkheid om meerdere niveaus aan te laten leggen. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie en wensen te maken.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden