HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten steigers-aanlegsteigers in Amsterdam laten plaatsen

Houten steigers-aanlegsteigers in Amsterdam laten plaatsen

Houten aanlegsteiger in Amsterdam laten plaatsen

Als uw tuin in Amsterdam aan het water ligt, is een houten steiger of aanlegsteiger bij uitstek de plek om echt te genieten. De vakmensen van Buitenschrijnwerk maken er zelfs een esthetisch verlengstuk van uw tuin van. Op onze Homepagina vindt u voorbeelden van de projecten die wij van ontwerp tot en met de praktische uitvoering in heel Nederland en België hebben gerealiseerd.

De beste houtsoorten voor uw nieuwe steiger of aanlegsteiger in Amsterdam

Een houten aanlegsteiger moet echter niet alleen mooi zijn om te zien, hij moet ook functioneel en bovenal stevig zijn. Daarom bouwen de experts van Buitenschrijnwerk niet alleen zeer fraaie, maar ook duurzame steigers waar u jarenlang plezier van heeft.

Hout is er in allerlei verschillende soorten en maten, maar niet elke houtsoort is geschikt als het om een aanlegsteiger gaat. Zeker niet als u een steiger wilt laten plaatsen die zowel degelijk als duurzaam is.

Als eerste is het verstandig om bij het plaatsen van een houten aanlegsteiger voor hardhout te kiezen. Deze houtsoort is namelijk erg sterk en blijft lang mooi. Het prijskaartje van hardhout is echter vrij hoog, daarom is zachthout een goedkoper alternatief. Als u besluit om uw aanlegsteiger van zachthout te laten maken moet u er alleen wel rekening mee houden dat zachthout minder duurzaam is als hardhout.

In onze optiek zijn de volgende houtsoorten het meest geschikt als u een steiger of aanlegsteiger wilt laten plaatsen:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Het steigerhout wat in veel gevallen wordt gebruikt is bijna altijd ‘dosse gezaagd hout’. Hierbij zijn de jaarringen goed zichtbaar, ze zien eruit als vlammen. Dosse gezaagd hout wordt dan ook vaak ‘vlamhout’ genoemd. Dit hout is alleen niet geschikt voor een degelijke aanlegsteiger omdat de nerf niet loodrecht op het plankoppervlak staat. Hierdoor trekt het snel krom en kan het ook nog eens gaan scheuren.

Wilt u uw nieuwe houten aanlegsteiger door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Amsterdam voor u klaar!

Neem contact met ons op

Aandachtspunten als u een houten steiger of aanlegsteiger laat plaatsen

De aanleg van een aanlegsteiger of aanlegsteiger is echt vakwerk. Het komt meer dan eens voor dat een steiger niet meer dan een houten constructie is die toegang tot het water geeft. Vaak is er ook sprake van eerder gebruikt hout en is het geheel slecht afgewerkt. Feit is alleen wel dat hoe beter de aanleg van een houten aanlegsteiger is verzorgd, hoe duurzamer het plezier hiervan is.

Wanneer u uw nieuwe steiger aan het water door Buitenschrijnwerk laat ontwerpen en plaatsen, bent u er zeker van dat u een prachtig afgewerkt designproduct krijgt dat perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit. Het blijft jarenlang mooi en is tevens tegen nagenoeg alle elementen bestand.

Heeft u al eens aan een mooie houten pergola, dakterras, een exclusief houten tuinhuis of boomhut gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van houten steigers of aanlegsteigers aan het water

Wanneer u een houten steiger bij uw oever of aanlegplaats in Amsterdam wilt laten aanleggen, dan hebt u ontelbaar veel mogelijkheden bij het ontwerp. Een steiger kan namelijk meer functionaliteiten hebben dan enkel toegang geven tot het water.

Dit zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden van een houten aanlegsteiger:

 • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
 • Terras aan het water;
 • Looppad naar de aanlegplaats;
 • Trap naar een looppad of tuin.

Prijzen van aannemers van houten steigers of aanlegsteigers

De prijzen van houten aanlegsteigers lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger.

Als deskundige aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten steiger of aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger in Amsterdam

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden