HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten steigers-aanlegsteigers aan het water in Loosdrecht laten aanleggen

Houten steigers-aanlegsteigers aan het water in Loosdrecht laten aanleggen

Houten steiger aan het water in Loosdrecht laten aanleggen

Als u aan het water in Loosdrecht woont, verfraait u uw oever of aanlegplaats tot een esthetisch verlengstuk van uw tuin met een hoogwaardige houten steiger of aanlegsteiger van Buitenschrijnwerk. Bekijk onze Homepagina voor voorbeelden van onze projecten die we met ons vakmanschap van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.

Hout als beste materiaal voor een steiger of aanlegsteiger aan uw oever

Een houten steiger (ook wel aanlegsteiger genoemd) is in veel opzichten vaak een onderschoven kindje. Vaak is het dan ook niet meer dan een slecht afgewerkte houten constructie die toegang tot het water geeft. Wanneer u uw nieuwe steiger aan het water door Buitenschrijnwerk laat ontwerpen en plaatsen, bent u er zeker van dat u een prachtig afgewerkt designproduct krijgt dat perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit.

Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Loosdrecht. Wij houden rekening met uw architecturale smaak en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de steiger.

Als het om een steiger gaat, wordt er doorgaans voor gemak gekozen. Er worden gebruikte of goedkope planken van hout gebruikt of er worden betonplaten geplaatst. Hierbij staat de functionaliteit voorop. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om voor uw houten steiger aan uw oever of aanmeerplaats in Loosdrecht voor hoogwaardig hout te kiezen.

We zetten de belangrijkste reden om goed hout voor uw steiger te gebruiken voor u op een rijtje:

 • Duurzaamheid: als u voor kwalitatief hoog hardhout kiest, blijft uw steiger met weinig onderhoud jarenlang mooi.
 • Garantie: wanneer Buitenschrijnwerk uw nieuwe houten steiger aanlegt krijgt u minimaal 15 jaar garantie.
 • Uitstraling: er zijn prachtige houtsoorten te verkrijgen, deze dragen in hoge mate bij aan de natuurlijke uitstraling van uw aanlegplaats.
 • Stevigheid: een verstandig gekozen houtsoort is erg sterk, uw aanlegsteiger zal hierdoor alle elementen kunnen weerstaan.
 • Goede investering: wanneer u voor de juiste houtsoort kiest zal het prijstechnisch gezien goedkoper zijn als u de steiger laat aanleggen omdat deze jarenlang meegaat.

Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Loosdrecht voor u klaar!

Neem contact met ons op

Aandachtspunten als u houten steigers of aanlegsteigers wilt laten plaatsen

Het is voor de hand liggend om voor een steiger van hardhout te kiezen omdat dit zowel sterk als duurzaam is. Het nadeel van hardhout is alleen dat het in veel gevallen ook vrij prijzig is. Zachthout is een goedkoper alternatief, er moet dan alleen wel rekening mee worden gehouden dat dit minder duurzaam als hardhout is.

Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:

 • Afrikaans padoek: deze stabiele houtsoort wordt in Europa vaak gebruikt omdat het niet werkt en nauwelijks vervormt;
 • Afzelia: deze soort hout is hard en heel duurzaam. Het heeft een donkergele tot roodbruine kleur en is voor nagenoeg alle toepassingen geschikt;
 • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen. De kleur is geelachtig bruin tot donkerbruin en lijkt daardoor wat op teakhout.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van houten steigers of aanlegsteigers aan het water

Wanneer u een houten steiger bij uw oever of aanlegplaats in Loosdrecht wilt laten aanleggen, dan hebt u ontelbaar veel mogelijkheden bij het ontwerp. Een steiger kan namelijk meer functionaliteiten hebben dan enkel toegang geven tot het water.

Dit zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden van een houten steiger:

 • Verfraaiing van uw oever of recreatieplaats;
 • Terras aan het water;
 • Looppad naar de aanlegplaats;
 • Trap naar een looppad of tuin.

Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Prijzen van aannemers wanneer u een houten steiger of aanlegsteiger wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten steigers of aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe steiger aan het water geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger in Loosdrecht

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden