Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een houten terras of dakterras kopen/ aanschaffen/ bestellen of aankopen? Dit zijn de prijzen

Prijzen van houten terrassen: zo koopt u een houten terras

Een houten terras of dakterras is een prachtige toevoeging aan uw huis. Het biedt een natuurlijke uitstraling, creëert een gezellige buitenruimte en verhoogt de waarde van uw woning. Maar voordat u een houten (dak)terras gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de prijs. Buitenschrijnwerk helpt u graag door uit te leggen waar u aan moet denken als het om de prijzen van houten terrassen gaat. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

De kosten wanneer u een hardhouten terras of dakterras aan wilt schaffen

De prijs van een houten (dak)terras hangt grotendeels af van het materiaal dat u kiest. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar, zoals hardhout (bijvoorbeeld teak) en zachthout (bijvoorbeeld grenen). Hardhout is over het algemeen duurder, maar het biedt ook een veel hogere duurzaamheid en levensduur. Zachthout daarentegen is betaalbaarder, maar dit hout kan ook sneller slijten. Bovendien heeft het vaak meer onderhoud nodig. Denk dus goed na over het gewenste materiaal en uw budget voordat u een keuze maakt.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Het tarief als u houten terrassen of dakterrassen wilt bestellen

Bij de prijsbepaling van een houten (dak)terras spelen de grootte en vorm van uw beoogde terras ook een grote rol. Een groter terras vereist namelijk meer materiaal en arbeid en dit zal de kosten verhogen. Daarnaast kunnen aanvullende complexe vormen of extra functies, zoals bijvoorbeeld trappen of balustrades, de prijs ook beïnvloeden. Het is daarom essentieel om vooraf een duidelijk idee te hebben van de gewenste afmetingen en vorm van uw terras, zodat u een prijsopgave kunt krijgen waarbij u later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heeft u al eens aan een mooie houten brugbuitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Dit is in het prijskaartje inbegrepen wanneer u een houten terras of dakterras aankoopt

De manier waarop een houten (dak)terras wordt geïnstalleerd beïnvloed de prijs ook in grote mate. Er zijn namelijk twee opties: zelf uw terras gaan bouwen of kiezen voor een professionele installatie. Als u handig bent en graag zelf aan de slag gaat, dan kunt u geld besparen door uw nieuwe houten terras zelf te gaan bouwen. U zult er dan alleen wel rekening mee moeten houden dat dit tijd en moeite kost. Bovendien zult u ook gereedschap en materialen aan moeten schaffen. Het inhuren van een professionele terrasbouwer kan duurder zijn, maar daar krijgt u wel heel veel expertise en garantie op vakmanschap. De kans is groot dat uw houten terras door een professional veel beter wordt geïnstalleerd en daarmee veel langer mee gaat.

Wat niet bij het prijskaartje is inbegrepen als u een houten (dak)terras aanschaft is de behandeling en het onderhoud. Houten terrassen vereisen immers regelmatig onderhoud om ze in een goede staat te houden. U zult de houten planken dus met speciale oliën moeten behandelen, beitsen of verven om uw terras tegen weersinvloeden en verkleuren te beschermen. Het is daarom belangrijk om ook deze kosten in uw overwegingen mee te nemen, omdat het behandelen en onderhouden van het terras de prijs op de langere termijn beïnvloed. 

Prijzen van houten terrassen: zo koopt u een houten terras

Wat is de koopprijs als u houten terrassen of dakterrassen via een aannemer wilt verkrijgen?

De koopprijs van een houten (dak)terras kan per aannemer erg verschillen. Het is dus altijd verstandig om de offertes van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken voordat u een houten terras of dakterras koopt. Zo krijgt u een beter beeld van de marktprijzen en kunt u de beste deal vinden die bij uw budget en behoeften past. Houd met de volgende zaken rekening als u een offerte bij een terrasspecialist aanvraagt:

 • Let op de kwaliteit van het materiaal.
 • Let op de ervaring van de aannemer.
 • Let op de montagetechnieken van de aannemer.
 • Let op wat de aannemer precies biedt als u een houten terras aanschaft.
 • Let op de garantie die een aannemer op een houten terras biedt

Het kopen van een houten terras of dakterras is een investering die zowel de esthetische waarde als de functionaliteit van uw achtertuin verhoogt. Door met de hierboven genoemde factoren rekening te houden, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en het houten (dak) terras kiezen dat het beste bij u past. Onthoud dat een goed gepland en goed onderhouden houten terras u vele jaren van plezier zal bieden.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen of dakterrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten (dak)terras. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel het terras met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras of dakterras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het (dak)terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terras of dakterras het beste behandelen?

Maak uw (dak)terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras of dakterras glad?

Een (dak)terras kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw terras minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras of dakterras?

De planken van (dak)terrassen van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een terras van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras of dakterras?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw (dak)terras kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een terras of dakterras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen (dak)terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras of dakterras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten (dak)terras kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras of dakterras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras of dakterras per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras of dakterras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het (dak)terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden