Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke aandachtspunten bij het laten plaatsen van houten (dak)terrassen in Mol

Houten terrassen of dakterrassen Mol

Het creëren van een houten terras of dakterras is een fantastische manier om uw leefruimte uit te breiden en te genieten van de prachtige buitenomgeving van Mol. Of u nu een nieuw terras wilt laten plaatsen of uw bestaande buitenruimte wilt upgraden, er zijn verschillende cruciale overwegingen die u niet over het hoofd mag zien. In dit artikel delen we essentiële aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, informatie over lokale aannemers en een schatting van de kosten. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Ondergrond en onderhoud: Voordat u een houten terras laat plaatsen, is het belangrijk om de ondergrond te evalueren. Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel en goed gedraineerd is om langdurige stabiliteit te garanderen. Kies bovendien voor houtsoorten die geschikt zijn voor het lokale klimaat en zorgvuldig onderhoud. Voorbeelden van goede houtsoorten zijn afrormosia en teak.
 • Vergunningen en regels: Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen in Mol. Sommige structuren, met name dakterrassen, kunnen goedkeuring vereisen. Het is essentieel om aan alle wettelijke eisen te voldoen om problemen in de toekomst te voorkomen.
 • Ontwerp en functionaliteit: Denk goed na over het ontwerp en de functionaliteit van uw terras. Overweeg aspecten zoals de ligging van de zon, gewenste privacy, en de algehele esthetiek. Een goed doordacht ontwerp draagt bij aan de tevredenheid op de lange termijn.
 • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Overweeg duurzame houtsoorten en ecologisch verantwoorde behandelingen voor uw terras. Hout dat afkomstig is uit goed beheerde bossen en milieuvriendelijke afwerkingsproducten dragen bij aan een groenere levensstijl en verminderen de impact op het milieu.
 • Veiligheidsaspecten en antislipmaatregelen: Veiligheid is van het grootste belang, vooral bij buitenterrassen. Overweeg antislipoppervlakken, vooral als het terras blootstaat aan regen of andere weersinvloeden. Het plaatsen van leuningen en het vermijden van abrupte niveauverschillen verhoogt de veiligheid, vooral voor gezinnen met kinderen of oudere bewoners.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten terrassen of dakterrassen Mol

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

 • De natuurlijke oase: Dit houten terras integreert naadloos met de omringende natuur. Het is omgeven door weelderige groene begroeiing, waarbij delen van het terras rond bomen zijn ontworpen, waardoor een harmonieuze co-existentie ontstaat. Het gebruik van duurzaam tropisch hardhout zorgt voor een warme uitstraling, terwijl de open ruimte uitnodigt tot ontspanning en contemplatie.
 • Het stadsretreat: Een dakterras boven de stad, met een slim ontworpen combinatie van hout en moderne elementen. Het terras biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de stad, maar ook een multifunctionele ruimte met een combinatie van zitplaatsen, een buitenkeuken en groene planten in verhoogde plantenbakken. Het gebruik van onderhoudsarm, weerbestendig hout zorgt voor een stijlvolle en duurzame leefruimte.
 • Zen-achtige sereniteit: Een houten dakterras dat is omgetoverd tot een zen-oase, compleet met een Japanse tuin en een meditatiehoek. Het gebruik van lichte houttinten, strakke lijnen en minimalistisch meubilair creëert een rustige sfeer. Dit voorbeeld toont aan dat houten terrassen niet alleen voor sociale gelegenheden zijn, maar ook perfect kunnen dienen als privéruimte voor rust en bezinning.
 • Scandinavisch designparadijs: Een houten terras dat de essentie van Scandinavisch design vastlegt, met strakke lijnen, neutrale kleuren en functionele meubelstukken. Het terras wordt verlengd met een houten vlonder die uitsteekt boven een vijver, wat een gevoel van zwevend over water geeft. Het gebruik van lichtgekleurd hout, zoals lariks, benadrukt de helderheid en eenvoud van het ontwerp.
 • Avontuurlijk boomhutgevoel: Voor de liefhebbers van avontuur is dit houten terras gebouwd rond en tussen de bomen, waardoor het gevoel van een luxe boomhut ontstaat. Op verschillende niveaus biedt het terras verschillende zit- en ontspanningsruimtes, waarbij het natuurlijke karakter van de bomen behouden blijft. Het gebruik van onbehandeld, ruw hout versterkt het rustieke en avontuurlijke karakter van dit unieke terras.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Mol

Het vinden van de juiste aannemer voor uw houten terras in Mol is een cruciale stap voor een succesvol project. Let bij het selecteren van een professional op factoren zoals ervaring, referenties en vakmanschap. Het is raadzaam om persoonlijke aanbevelingen te zoeken en online beoordelingen te raadplegen om een goed beeld te krijgen van het werk van de aannemer. Zorg ervoor dat de gekozen professional bekend is met de lokale bouwvoorschriften en een geschiedenis heeft van tevreden klanten. Door grondig onderzoek te doen, kunt u met vertrouwen samenwerken met een aannemer die uw visie tot leven kan brengen zonder onaangename verrassingen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van een houten terras of dakterras variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals materiaalkeuze, grootte en complexiteit van het ontwerp. Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijsklasse tussen [bedrag X en bedrag Y]. Het is raadzaam om offertes van verschillende aannemers te vergelijken voordat u een definitieve beslissing neemt. Door deze aandachtspunten in overweging te nemen en inspiratie op te doen uit succesvolle projecten, kunt u vol vertrouwen uw droom van een prachtig houten terras in Mol verwezenlijken. Vergeet niet om samen te werken met betrouwbare professionals en uw visie tot leven te brengen met een duurzame en aantrekkelijke buitenruimte.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan het terras gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten terras een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw terras ook glad. Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over het terras kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Een houten terras zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw achtertuin. Als u echter helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:    

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Behalve de vele voordelen heeft een houten terras ook nadelen. Als u namelijk voor een terras van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten terras ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten terras voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Terrashout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten terras wilt kunt genieten, dan laat u de terrasplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Als u een houtsoort voor uw terras gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden