Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen in Aalsmeer

Houten vlonders laten plaatsen in Aalsmeer | Buitenschrijnwerk

Een houten vlonder is een goed alternatief als u zich in uw achtertuin in Aalsmeer niet alleen tot gras of tegels wilt beperken. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Aandachtspunten als u houten vlonders in uw tuin wilt laten plaatsen

Een houten vlonder heeft een aangename, natuurlijke uitstraling en past bij elke architecturale stijl. Een bijkomend voordeel is dat een vlonder van hout ´s morgens al snel een prettige temperatuur aanneemt. Omgekeerd verdwijnt ´s avonds de warmte ook vlot uit de planken, waardoor een houten vlonder na een hete zomerdag altijd fris aanvoelt. Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders in uw tuin in Aalsmeer wilt laten plaatsen. Wij zetten deze aandachtspunten voor u op een rij:

  • Als u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest, zullen de planken van uw vlonder al vrij snel kromtrekken of scheuren laten zien. Het is beter om een hardhouten variant te gebruiken die kwartiers is gezaagd.
  • Fixeer de planken van de vlonder altijd met schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit voorkomt dat de planken teveel gaan krimpen en trekken.
  • Bescherm de gebruikte schroeven altijd goed tegen vocht. Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
  • Gebruik alleen een lijm op formaldehyde basis, dit is vele malen sterker dan andere lijmsoorten.
  • Zet de schroeven van de houten vlonder vast met een momentsleutel. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Aalsmeer voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Houten vlonders laten plaatsen in Aalsmeer | Buitenschrijnwerk

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonderplanken

Bij het kiezen van de houtsoort van uw nieuwe vlonder(s) is het belangrijk dat het hout tegen rotting en schimmel bestand is. Daarnaast is het essentieel dat het hout niet krimpt of trekt. Dosse gezaagd hout – dat bij iedere bouwmarkt in de schappen ligt – zal al vrij snel gaan krimpen of trekken, waardoor uw vlonders binnen de kortste tijd niet meer mooi zijn. U kunt beter voor kwartiers gezaagd hout kiezen. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

Mogelijkheden van hardhouten vlonders

De mogelijkheden van houten vlonders zijn werkelijk eindeloos. In veel gevallen denken mensen bij een vlonder aan een afbakening van hun terras, maar dat is echt niet de enige keuze die u heeft. Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houten vlonders rond een zwembandrand te laten plaatsen. Dit is niet alleen veel comfortabeler voor blote voeten, het is ook nog eens mooier dan eenvoudige bestrating of gras. Als u aan het water woont, kunt u houten vlonders gebruiken om uw oever te verfraaien of om als steiger dienst te doen. Daarnaast zijn vlonders heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aannemers/ vlonderbouwers voor een houten vlonderterrassen

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Aalsmeer onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Kosten om een houten vlonder door een vlonderspecialist in Aalsmeer te laten bouwen

Het zal als geen verrassing komen dat de initiële kosten hoger zullen zijn als u een houten vlonder door een aannemer laat ontwerpen en plaatsen dan als u zelf een vlonder aan gaat leggen.  Op de langere termijn zal een vlonder dat door een aannemer is geplaatst onder aan de streep goedkoper zijn, en wel om de reden dat een professioneel aangelegd vlonder veel langer meegaat. Het inhuren van een aannemer is kiezen voor duurzame kwaliteit. De exacte prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Aalsmeer

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt tegels het beste met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor een houten vlonder is dat alleen funest. U doet er verstandiger aan om de planken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep te reinigen. Spoel het met schoon warm water na en loop pas weer over de vlonder als het helemaal droog is.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u de vlonder alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Met de volgende behandeling houdt u uw houten vlonder zo lang mogelijk mooi: Maak de planken twee keer per jaar schoon met een mengsel van warm water en groene zeep. Veeg regelmatig gevallen blad van de vlonder. Gebruik de vlonder alleen als de planken volledig droog zijn.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van wijn, fruitsap en frisdrank kunnen voor groene aanslag op de planken zorgen. U voorkomt dit door die restjes direct met warm water te verwijderen en regelmatig de bladeren van uw vlonder te vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten vlonders. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten vlonder over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Als u lang van uw nieuwe houten vlonder wilt kunnen genieten, doet u er verstandig aan om de planken van een professionele aannemer kopen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn verschillende soorten hardhout en deze verschillen ook in prijs. Zo is padoek als hardhout relatief goedkoop en zijn afrormosia en teak een heel stuk duurder. De uiteindelijke prijs is dus afhankelijk van uw smaak en uw budget.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Bij veel gewicht kunt u de kopmaat 50 x 100 mm aanhouden. Als dat niet het geval is, is 45 x 70 mm goed genoeg.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden