Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Alles wat u moet weten als u houten (dak)terrassen in de provincie Friesland wilt laten plaatsen

Houten (dak)terrassen in de provincie Friesland laten plaatsen

Friesland, met zijn schilderachtige landschappen en prachtige natuur, is een ideale plek om van een houten terras of dakterras te genieten. Of u nu uw buitenruimte wilt uitbreiden of gewoon wilt ontspannen in de frisse lucht, houten terrassen zijn een populaire keuze. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten voordat u een houten terras of dakterras in de provincie Friesland laat plaatsen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 1. Lokale bouwvoorschriften en vergunningen

Voordat u begint met de bouw van uw houten (dak)terras, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen in Friesland. Zorg ervoor dat uw project aan alle wettelijke vereisten voldoet om eventuele problemen te voorkomen.

 1. Materialen en ontwerp

Kies zorgvuldig de materialen voor uw houten (dak)terras. Houtsoorten zoals padoek, afzelia of teak zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid. Denk ook na over het ontwerp van uw terras en hoe het bij de rest van uw huis en tuin past.

 1. Onderhoud

Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud, zoals reinigen, schuren en opnieuw verven of oliën. Overweeg of u bereid bent om dit onderhoud uit te voeren voordat u voor hout kiest.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten (dak)terrassen in de provincie Friesland laten plaatsen

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om u wat inspiratie te geven, laten we u enkele voorbeelden zien van prachtige houten terrassen en dakterrassen in Friesland:

 • Uitzicht op het meer: Een dakterras met uitzicht op een van de vele meren in Friesland, omringd door groen, biedt een rustige en ontspannende sfeer.
 • Landelijke charme: Een houten terras in landelijke stijl past perfect bij een boerderij of een traditioneel Fries huis.
 • Moderne eenvoud: Minimalistische houten terrassen met strakke lijnen en moderne meubels creëren een eigentijdse buitenruimte.
 • Gezellige familieoase: Een houten terras met ingebouwde banken en een vuurplaats is ideaal voor gezellige familiebijeenkomsten.
 • Tropische ontsnapping: Creëer een exotische sfeer met een houten terras dat is omgeven door palmbomen en tropische planten.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Friesland

Als u van plan bent om een houten terras of dakterras in Friesland te laten plaatsen, is het verstandig om met ervaren professionals te werken. Er zijn verschillende vakmensen beschikbaar in de regio die u kunnen helpen bij uw project. Het is raadzaam om referenties te controleren en offertes te vergelijken voordat u uw keuze maakt. Zo kunt u vertrouwen op vakmanschap en kwaliteit voor uw project.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte en de complexiteit van het project. Het is altijd raadzaam om offertes van meerdere aannemers te verkrijgen en de details van het project te bespreken voordat u een beslissing neemt.

Kortom, het laten plaatsen van een houten terras of dakterras in de provincie Friesland kan uw buitenleven verrijken. Met de juiste planning, materialen en professionals kunt u binnenkort genieten van een prachtige buitenruimte die perfect past bij de schoonheid van Friesland. Vergeet niet om de lokale voorschriften te volgen en uw budget in de gaten te houden voor een succesvol project.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel het terras met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Een terras kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw terras minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

De planken van terrassen van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een terras van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw terras kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden