Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen en dakterrassen in Drenthe laten bouwen: belangrijke overwegingen

Overwegingen wanneer u houten (dak)terrassen in Drenthe laat bouwen

Houten terrassen en dakterrassen zijn populaire toevoegingen aan huizen in Drenthe, waar de natuurlijke schoonheid van de provincie zich uitstekend leent voor buitenruimtes. Als u overweegt om een nieuw houten terras of dakterras te laten plaatsen, zijn er enkele cruciale overwegingen die u moet maken voordat u aan dit spannende project begint. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Het plannen en bouwen van een houten terras of dakterras is een investering in de esthetische waarde en functionaliteit van uw huis. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Duurzaamheid en weerbestendigheid: Overweeg welk type hout het meest geschikt is voor de weersomstandigheden in Drenthe. Kies voor duurzaam hout dat bestand is tegen vocht, schimmels en insecten.
 • Veiligheid en balustrades: Denk aan de veiligheid van uw terras, vooral als het zich op een verhoogde positie bevindt. Zorg voor stevige balustrades die voldoen aan de lokale bouwvoorschriften.
 • Materialen en ontwerp:
  • Welk type hout past het beste bij uw stijl en klimaat in Drenthe?
  • Wat is het ideale ontwerp voor uw buitenruimte?
 • Lokale regelgeving:
  • Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen in Drenthe.
  • Zorg ervoor dat uw ontwerp voldoet aan de geldende normen.
 • Onderhoud:
  • Overweeg het vereiste onderhoud voor het gekozen hout en ontwerp.
  • Plan hoe u uw terras of dakterras het hele jaar door in topconditie houdt.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Overwegingen wanneer u houten (dak)terrassen in Drenthe laat bouwen

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om u wat inspiratie te bieden voor uw eigen project, laten we eens kijken naar enkele indrukwekkende houten terrassen en dakterrassen in Drenthe:

 • Natuurlijke integratie: Een houten terras dat naadloos opgaat in de omliggende natuur, met groene accenten en natuurlijke materialen.
 • Panoramisch uitzicht: Een dakterras dat een adembenemend uitzicht biedt op de Drentse landschappen, met glazen balustrades voor maximale visuele impact.
 • Gezellige ontspanningsruimte: Een warm en uitnodigend terras met een houten pergola, open haard en comfortabele loungemeubels.

Aannemers van Houten Terrassen of Dakterrassen in Drenthe

Bij het selecteren van een aannemer voor uw houten terras- of dakterrasproject in Drenthe is het van vitaal belang om met zorg te kiezen. Hoewel we geen specifieke bedrijfsnamen kunnen noemen, zijn er enkele belangrijke criteria waarop u kunt letten bij het selecteren van de juiste aannemer:

 • Ervaring en referenties: Kijk naar aannemers met aantoonbare ervaring in het bouwen van houten terrassen en dakterrassen. Vraag om referenties en bekijk eerdere projecten om hun vakmanschap te beoordelen.
 • Certificering en vergunningen: Controleer of de aannemer alle benodigde vergunningen heeft en voldoet aan de lokale bouwvoorschriften in Drenthe.
 • Verzekering: Zorg ervoor dat de aannemer voldoende verzekerd is voor eventuele onvoorziene omstandigheden tijdens de bouw.
 • Kosten en contract: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk niet alleen op prijs, maar ook op de kwaliteit van materialen en werk. Zorg voor een duidelijk contract dat alle details van het project omvat.
 • Betrouwbaarheid: Kies een aannemer die betrouwbaar is en open communicatie onderhoudt gedurende het hele project. Goede communicatie is essentieel om eventuele zorgen of wijzigingen tijdig aan te pakken.

Het selecteren van de juiste aannemer is een cruciale stap in het succes van uw houten terras- of dakterrasproject, en grondig onderzoek en zorgvuldige overweging zijn hierbij van groot belang.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van uw project variëren afhankelijk van factoren zoals materiaalkeuze, grootte en complexiteit van het ontwerp. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijs-kwaliteitverhouding zorgvuldig te beoordelen voordat u een beslissing neemt.

In conclusie, het laten bouwen van een houten terras of dakterras in Drenthe is een spannend project dat uw leefruimte aanzienlijk kan verbeteren. Zorg ervoor dat u de juiste keuzes maakt wat betreft ontwerp, aannemers en kosten, zodat u optimaal kunt genieten van uw nieuwe buitenruimte in deze prachtige provincie.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over de terras kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden