Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen in Tilburg

Houten vlonders laten plaatsen in Tilburg

Of nu een hele grote of juist een kleinere achtertuin heeft, met een of meerdere houten vlonders geeft u uw domein altijd een nieuwe, natuurlijke uitstraling. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw Tilburgse tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Onze aandachtspunten als we een houten vlonder in uw tuin aanleggen

Een houten vlonder is geen gewoon stuk houten vloer in uw tuin. Het is de epitome van verfijning en esthetiek, waarbij we uiterst zorgvuldige overwegingen maken met betrekking tot de houtselectie, het ontwerp, en de uiterst precieze montage en afwerking. Buitenschrijnwerk, met een rijke geschiedenis in houtbewerking en een schat aan ervaring in het ontwerpen en bouwen van houten vlonders in Tilburg, brengt uw buitenomgeving naar een nieuw niveau. Wij omarmen de architectonische identiteit van uw tuin en streven naar een naadloze integratie van de vlonder in uw totale buitenbeleving. Onze vlondermeester, Edward Vlasveld, met zijn achtergrond als meester-jachtbouwer, waarborgt aandacht voor de kleinste details en een ongeëvenaarde precisie.

De schroeven die wij inzetten om de vlonderplanken te bevestigen, zijn vervaardigd van flexibel staal, veerstaal, of zelfs koolstofstaal - ontworpen om moeiteloos het uitzetten en krimpen van de planken te weerstaan. Deze schroeven worden met chirurgische precisie in het hout verzonken en afgedekt met een met precisie vervaardigd houten inlegstukje, wat hen beschermt tegen de elementen.

Onze lijm, een geformaliseerde substantie, overstijgt veruit de standaardsoorten lijmen in termen van sterkte en duurzaamheid. Voor het aandraaien van de schroeven op de houten vlonder hanteren we een momentsleutel, wat garandeert dat alle schroeven uniform vastzitten, en er geen onooglijke kieren ontstaan.

Voor de uiteindelijke oplevering ondergaat de volledige houten constructie een uitgebreide schuurbeurt, waarbij elk oppervlak perfect glad wordt gemaakt.

Wanneer u kiest voor de expertise van Buitenschrijnwerk in Tilburg voor het ontwerpen en installeren van uw nieuwe houten vlonder, krijgt u niet alleen een meesterwerk in uw tuin, maar ook een garantie van minimaal 15 jaar op het eindresultaat. We staan ook voor u klaar als het gaat om het reinigen van uw houten vlonder.

Neem contact met ons op

Houten vlonders laten plaatsen in Tilburg

Voorbeelden van houten vlonderterrassen

Het schitterende aan houten vlonders is dat ze als een blanco canvas dienen voor zowel functionele als esthetische interpretaties. Veelal gebruikt voor terrassen, reiken de mogelijkheden verder dan uw verbeelding. Een vlonder kan fungeren als een majestueuze aanlegsteiger, een elegante zwembadrand, een oase van rust en comfort, of zelfs een speelparadijs voor kinderen. In kleinere tuinen voegen hoogteverschillen in de vlonder een optische illusie van expansiviteit toe. Heeft u ooit gedroomd van een betoverende houten brug, een buitenparket van ongekende grandeur, een vorstelijke houten omheining, of exclusieve houten buitenmeubels? Buitenschrijnwerk vervult al uw wensen!

Aannemers/ vlonderbouwers voor hardhouten vlonder

Natuurlijk, u zou zelf een houten vlonder in uw tuin kunnen aanleggen; op papier lijkt dat geen uitdaging. Maar als u de waarde hecht aan een product dat werkelijk superieur en duurzaam is, en blijft schitteren door de jaren heen, dan is het aanbevolen om professionals in te schakelen. Hiermee vermijdt u de nachtmerrie van splinters, losse schroeven, kromgetrokken planken, wiebelige delen, misvormde naden, en ontsierende scheuren op de lange termijn. Wanneer u Buitenschrijnwerk de verantwoordelijkheid geeft voor uw houten vlonder, garanderen wij:

 • Een hoogwaardig designstuk van kwartiers gezaagd hardhout, zoals het voortreffelijke afrormosia of iroko.
 • Een minutieus vervaardigde en geplaatste vlonder, met planken die nooit zullen krimpen of uitzetten.
 • Een prachtige toevoeging aan uw tuin die de tand des tijds zal doorstaan.
 • Een ontwerp dat naadloos aansluit bij de architectuur van uw tuin en uw eigendom.
 • Een royale garantieperiode van minstens 15 jaar op het uiteindelijke resultaat, afhankelijk van de houtsoort die u kiest.

Kosten om een houten vlonderplanken door een vlonderspecialist in Tilburg te laten installeren

De prijs voor het laten plaatsen van een houten vlonder door Buitenschrijnwerk is afhankelijk van de gekozen houtsoort en de gewenste grootte van de vlonder. Bij Buitenschrijnwerk staan we klaar om u te voorzien van advies en gedetailleerde productinformatie om de juiste beslissingen te nemen op basis van uw unieke situatie. Tevens bieden wij onze expertise aan voor het schoonmaken van houten vlonders.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Tilburg.

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het gebruik van groene zeep is de beste aanpak, aangezien dit natuurlijke reinigingsmiddel mild is voor het hout en zeer effectief in het verwijderen van vuil. Los een halve kop groene zeep op in 5 liter warm water. Verdeel dit zeepmengsel gelijkmatig over uw houten vlonder en laat het enkele minuten inwerken. Hardnekkig vuil kan vervolgens voorzichtig worden verwijderd met een zachte borstel, gevolgd door een grondige spoeling met schoon water. Houd er rekening mee dat het gebruik van een hogedrukreiniger wordt afgeraden.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het voorkomen van groene aanslag op uw houten vlonder vereist dat deze schoon en droog blijft.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Indien u geen onderhoud pleegt aan uw vlonder, zal deze snel vervuilen en aanslag vertonen, wat tevens de kans op uitglijden vergroot. Hier zijn enkele tips om uw vlonder in topconditie te houden:

 • Regelmatig bladeren en vuil verwijderen met een bezem.
 • Tweemaal per jaar de vlonder grondig schoonmaken met een sopje van groene zeep.
 • Zorg ervoor dat de vlonder na schoonmaken of na regen volledig opdroogt voordat u erop loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag, veroorzaakt door mossen en algen, kan de vlonder glad maken. Dit kan worden voorkomen door regelmatig bladeren en vuil van de vlonder te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder vereist regelmatig onderhoud. Als dit wordt verwaarloosd, kunnen planken groene aanslag vertonen en kunnen er vlekken of verkleuringen optreden.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Het beste hout voor een vlonder is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Hout van bouwmarkten is meestal van inferieure kwaliteit en zal snel barsten en splijten. Buitenschrijnwerk beveelt houtsoorten aan zoals afrormosia, afzelia, iroko, padoek, ipe, en natuurlijk gekapt teak, die altijd kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd zijn voor maximale stabiliteit. Daarom bieden wij een garantie van 25 jaar op onze houten vlonders.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In bouwmarkten vindt u vaak vlonders van inferieure kwaliteit. Het is sterk aanbevolen om uw houten vlonder bij een professionele aannemer aan te schaffen. Daar wordt de vlonder nauwkeurig volgens uw wensen ontworpen, wordt kwaliteitshout gebruikt, en wordt de installatie op een vakkundige manier uitgevoerd, zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor hardhouten vlonders variëren sterk, afhankelijk van de gekozen houtsoort. Padoek is bijvoorbeeld de voordeligste houtsoort waarmee wij werken, terwijl afrormosia of teak duurder zijn. Neem gerust contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn van essentieel belang voor een houten vlonder, aangezien ze dienen als de balken waarop de vlonderplanken worden bevestigd. Het is cruciaal om de juiste afstand tussen deze onderregels te behouden om een stabiele vlonder te garanderen. In de meeste gevallen worden onderregels van 45 x 70 mm gebruikt. Als uw vlonder echter veel gewicht moet dragen, is het raadzaam om een kopmaat van 50 x 100 mm te gebruiken.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden