Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Breda

Houten vlonders laten aanleggen in Breda

Wilt u uw achtertuin in Breda verfraaien door een of meerdere houten vlonders te laten aanleggen, dan helpen de experts van Buitenschrijnwerk u graag verder. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Voorbeelden van de toepassing van houten vlonderplanken

Stel u een stralende middag voor, met een kop dampende koffie, een verfrissend biertje of een sprankelend glas wijn, allemaal in uw eigen achtertuin. Het enige dat de smaak van dat drankje kan bederven, is een uitzicht op kale bestrating. Maar maak u geen zorgen, want met de toevoeging van een houten vlonder kunt u eenvoudig en direct de esthetiek van uw tuin verbeteren. Vooral wanneer dit wordt gedaan door vakkundige professionals. Houten vlonders bieden eindeloze mogelijkheden, zowel op het gebied van ontwerp als functionaliteit. De meeste mensen kiezen ervoor om hun vlonder als een prachtig terras te gebruiken, maar er zijn nog veel meer creatieve opties. Denk aan het aanleggen van vlonders rondom een zwembad, wat niet alleen mooier is, maar ook veel comfortabeler voor uw blote voeten. Als uw tuin aan het water grenst, kan een vlonder zelfs dienst doen als aanlegsteiger. Daarnaast kunt u met verschillende hoogten in de vlonder optisch de ruimte vergroten, zelfs in een kleinere tuin. Als u op zoek bent naar vakmensen om een houten vlonder te ontwerpen en plaatsen, en u wilt bovendien minstens 15 jaar garantie op het resultaat, dan is Buitenschrijnwerk in Breda de juiste keuze. We staan ook voor u klaar als u uw houten vlonder wilt laten reinigen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Neem contact met ons op

Houten vlonders laten aanleggen in Breda

Aandachtspunten bij een geschikte houtsoort voor vlonderterrassen

Bij het kiezen van de juiste houtsoort voor uw vlonderterras, wordt vaak voor hardhout gekozen, en dit is niet zonder reden. Hardhout staat bekend om zijn ongeëvenaarde sterkte en duurzaamheid, maar het kan een aardige prijskaartje hebben. Als u op zoek bent naar een betaalbaar alternatief, dan biedt zachthout mogelijk uitkomst, hoewel het doorgaans minder duurzaam is. Buitenschrijnwerk beveelt de volgende houtsoorten aan voor een degelijke vlonder:

  • Afrormosia:  Dit materiaal heeft prachtige kleuren en vlamtekeningen, en ontwikkelt na verloop van tijd een schitterende vergrijzing en houtpatroon.
  • Afzelia: Deze houtsoort is bijna even stabiel en mooi als het bekende teakhout en is verkrijgbaar in twee varianten: Afzelia doussié en Afzelia passiloba.
  • Iroko: Ook wel bekend als Kambala, dit duurzame West-Afrikaanse hout heeft een rijke goudbruine kern die donkerder wordt na blootstelling aan lucht.
  • Padoek: Dit is een voordelige houtsoort van hoge kwaliteit. Na het schuren veranderen de planken geleidelijk in een egale witgrijze tint, wat uw vlonder een aantrekkelijke uitstraling geeft.
  • Ipe: Dit oorspronkelijk Braziliaanse hout is zowel stabiel als duurzaam, met een fijne nerf. Het bruine kernhout vertoont vaak lichte tot donkere strepen.
  • Natuurgekapt teak Uitzonderlijk duurzaam en veelzijdig, ideaal voor diverse buitentoepassingen. Dit hout is goed te bewerken en biedt een uitstekende keuze voor uw houten vlonder. 

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Buitenschrijnwerk kan dit allemaal vakkundig voor u realiseren!

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder in uw tuin

Als u overweegt om een houten vlonder te laten aanleggen, zijn er tal van aannemers waaruit u kunt kiezen. Als u in Breda woont, onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met hoogwaardige, nauwkeurig afgewerkte ontwerpproducten tegen een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen wanneer u een houten vlonder door een vlonderspecialist wil laten plaatsen

Als ervaren aannemer voor houten vlonders, helpt Buitenschrijnwerk u graag met advies en productinformatie om de juiste keuzes te maken op basis van uw wensen. Op basis hiervan kunnen we u een realistische prijsopgave doen voor uw nieuwe vlonder. Wat uw voorkeuren ook mogen zijn, bij Buitenschrijnwerk kunt u altijd rekenen op uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Breda.

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Gebruik geen hogedrukreiniger, want dit kan het hout beschadigen. Het is beter om een sopje van groene zeep te gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even inwerken. Spoel vervolgens grondig af met schoon water.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Verwijder regelmatig gevallen bladeren en ander vuil. Reinig ook direct gemorste zoete drankjes en wijn om vlekken te voorkomen.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Verleng de levensduur van uw vlonder door regelmatig schoon te maken met een zeepmengsel van warm water en zeep, en veeg tussentijds bladeren en vuil van de planken.

Is een houten vlonder glad?

Door regelmatig onderhoud kunt u groene aanslag op de planken voorkomen. Veeg regelmatig bladeren en ander vuil weg en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Groene aanslag door mos en algen kan een vlonder glad maken. U voorkomt dit door uw vlonder goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Vlonderplanken uit de bouwmarkt zijn mogelijk niet geschikt voor langdurig gebruik. Hoogwaardig hardhout van een ervaren aannemer is de beste keuze.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak zijn buitengewoon stabiel, wat de reden is waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie biedt op geleverde houten vlonders.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt vlonderplanken kopen bij lokale bouwmarkten, maar wees u ervan bewust dat deze planken snel kunnen kromtrekken of splijten. Voor een duurzame vlonder die jarenlang mooi blijft, is het verstandig om een professionele aannemer met expertise in te schakelen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn verschillende soorten hardhout, en de prijs kan variëren. De prijs hangt af van uw persoonlijke smaak en voorkeuren. Neem gerust contact met ons op voor informatie over de prijzen van verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Over het algemeen wordt een kopmaat van 45 x 70 mm aanbevolen. Als uw vlonder veel gewicht moet dragen, is 50 x 100 mm een betere keuze.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden