Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Oosterhout

Houten vlonders laten aanleggen in Oosterhout

Als u een kleinere achtertuin heeft, kunnen slim geplaatste houten vlonders uw tuin in Oosterhout optisch groter laten lijken. Maar ook wanneer u meer dan genoeg ruimte heeft, geven houten vlonders uw achtertuin een hele nieuwe uitstraling. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van hoogwaardige vlonders. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten bij het plaatsen van een houten vlonderterras

Niets is zo heerlijk als een zonnige middag met een kop koffie, flesje bier of glaasje wijn in uw eigen achtertuin. Tenminste, als u een beetje een gezellige tuin heeft. Als u alleen tegen kale bestrating aan zit te kijken smaakt dat drankje toch net iets minder goed. Met een houten vlonder verbetert u makkelijk en snel het uiterlijk van uw tuin, vooral als u dit vlonder door professionals laat aanleggen. Een houten vlonder is een ideaal middel om uw achtertuin een esthetische meerwaarde te geven. Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders wilt laten bouwen. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje:

 • Als eerste is het essentieel dat u voor de juiste houtsoort kiest. Wanneer u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest zullen de planken van uw vlonder op den duur kromtrekken of scheuren laten zien.
 • De schroeven die worden gebruikt om de planken van de vlonder te fixeren moeten van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal zijn. Dit vangt het krimpen en trekken van de planken op.
 • Deze schroeven moeten goed beschermd worden tegen vocht, Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
 • Zorg ervoor dat er een lijm op formaldehyde basis wordt gebruikt als het houten vlonder wordt plaatst. Deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • De schroeven van de houten vlonder moeten met een momentsleutel worden vastgezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Oosterhout voor u klaar!

Neem contact met ons op

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonderplanken

Als u een houtsoort voor uw vlonder gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia is zonder twijfel onze absolute favoriete houtsoort. De kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing.
 • Afzelia lijkt erg op teakhout en het is bijna net zo stabiel en mooi. Het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
 • Iroko is duurzaam West-Afrikaans hout en wordt ook wel Kambala genoemd. Het heeft een goudbruine tint en verdonkert aan de lucht.
 • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort en een goede optie als u een beperkt budget heeft. Na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geeft.
 • Ipe komt van origine uit Brazilië en is zowel stabiel als duurzaam. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen en heeft een hele fijne nerf.
 • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

Aannemers/ vlonderbouwers voor een houten vlonder in uw tuin

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Oosterhout onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen van hardhouten vlonders bij een vlonderspecialist

De prijzen van houten vlonders lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de vlonder. Als deskundige aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Oosterhout

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een vlonder kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

De planken van vlonders van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een vlonder van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden