Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Cruciale overwegingen bij het laten aanleggen van houten vlonders in Hilversum

Overwegingen bij het laten aanleggen van houten vlonders in Hilversum

Houten vlonders kunnen een prachtige toevoeging zijn aan uw buitenruimte, waardoor een warme en natuurlijke uitstraling ontstaat. Als u overweegt om houten vlonders in Hilversum te laten aanleggen, zijn er echter enkele cruciale overwegingen waarmee u rekening moet houden om het beste resultaat te bereiken. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Voordat u begint met het laten plaatsen van houten vlonders, is het belangrijk om enkele essentiële overwegingen in overweging te nemen:

 • Ondergrondinspectie: Controleer de ondergrond grondig om ervoor te zorgen dat deze stabiel, vlak en goed gedraineerd is. Een solide basis is essentieel voor een langdurige vlonderconstructie.
 • Houtsoortkeuze: Kies de juiste houtsoort die geschikt is voor het lokale klimaat en weersomstandigheden. Duurzame houtsoorten zoals afzelia, iroko of padoek zijn goede opties.
 • Onderhoudsbehoeften: Overweeg het onderhoudsniveau dat u bereid bent te handhaven. Sommige houtsoorten vereisen regelmatig onderhoud, terwijl andere natuurlijk verouderen zonder intensieve zorg.
 • Vergunningen: Controleer of er lokale bouwvergunningen nodig zijn voor het plaatsen van houten vlonders. Zorg ervoor dat u aan alle regelgeving voldoet om onaangename verrassingen te voorkomen.
 • Klimatologische invloeden: Overweeg de specifieke klimatologische omstandigheden in Hilversum. Houten vlonders worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, zon en vorst. Kies materialen en afwerkingen die bestand zijn tegen deze elementen om de duurzaamheid van uw vlonder te waarborgen.
 • Veiligheid en antislipmaatregelen: Houd rekening met de veiligheid, vooral als de vlonder rondom een zwembad, vijver of andere waterpartij wordt geplaatst. Overweeg antislipmaterialen of behandelingen om ongelukken te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen om gladheid door algengroei te verminderen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Overwegingen bij het laten aanleggen van houten vlonders in Hilversum

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Laat u inspireren door de veelzijdigheid van houten vlonders en ontdek hoe ze een unieke charme aan uw buitenruimte kunnen toevoegen. Modern minimalistisch design met strakke lijnen en geïntegreerde verlichting kan een eigentijdse uitstraling creëren, terwijl een rustieke vlonder met houten plantenbakken en pergola's een gezellige sfeer kan bieden. Combineer verschillende houtsoorten voor een boeiend visueel contrast en overweeg creatieve patronen voor een vleugje originaliteit.

De keuze van meubilair en accessoires kan ook een grote impact hebben op de uitstraling van uw houten vlonder. Van comfortabele loungebanken tot stijlvolle buitentapijten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Overweeg ook het toevoegen van groene elementen, zoals plantenbakken of een houten pergola met klimplanten, om de natuurlijke uitstraling van het hout te benadrukken.

Aannemers van houten vlonders in Hilversum

Een zorgvuldige selectie van een aannemer is van essentieel belang voor het succes van uw vlonderproject. Zoek naar aannemers in Hilversum die ervaring hebben met het werken met houten vlonders en bekijk hun portfolio's om een idee te krijgen van hun vakmanschap. Vraag ook naar garanties en verzeker uzelf ervan dat ze geregistreerd zijn en voldoen aan de lokale bouwvoorschriften.

Een goede communicatie met de aannemer is eveneens cruciaal. Bespreek uw verwachtingen, tijdlijnen en eventuele specifieke eisen die u heeft. Het is raadzaam om een schriftelijke overeenkomst op te stellen waarin alle details, inclusief kosten en materialen, duidelijk worden vastgelegd. Door deze zorgvuldige voorbereiding kunt u met vertrouwen de samenwerking aangaan en genieten van een prachtig aangelegde houten vlonder in Hilversum.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten van het aanleggen van houten vlonders kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het gekozen hout, de omvang van het project en de arbeidskosten. Ontvang offertes van verschillende aannemers en vergelijk deze zorgvuldig om een realistisch budget op te stellen.

Door deze cruciale overwegingen in gedachten te houden en de juiste stappen te nemen, kunt u genieten van een prachtige houten vlonder die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is maar ook duurzaam en functioneel. Neem de tijd om uw opties te verkennen en maak weloverwogen keuzes voor een vlonder die perfect past bij uw levensstijl en de unieke omgeving van Hilversum.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw vlonder schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil vlonder ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig vlonder met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
 • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw vlonder vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Het beste hout voor een vlonder is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen vlonderplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een vlonder van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten vlonder niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden