HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten vlonders laten aanleggen in Oosterhout

Houten vlonders laten aanleggen in Oosterhout

Houten vlonders laten aanleggen in Oosterhout

Als u een kleinere achtertuin heeft, kunnen slim geplaatste houten vlonders uw tuin in Oosterhout optisch groter laten lijken. Maar ook wanneer u meer dan genoeg ruimte heeft, geven houten vlonders uw achtertuin een hele nieuwe uitstraling. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van hoogwaardige vlonders. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen. 

Aandachtspunten bij het plaatsen van een houten vlonder

Niets is zo heerlijk als een zonnige middag met een kop koffie, flesje bier of glaasje wijn in uw eigen achtertuin. Tenminste, als u een beetje een gezellige tuin heeft. Als u alleen tegen kale bestrating aan zit te kijken smaakt dat drankje toch net iets minder goed. Met een houten vlonder verbetert u makkelijk en snel het uiterlijk van uw tuin, vooral als u dit vlonder door professionals laat aanleggen.

Een houten vlonder is een ideaal middel om uw achtertuin een esthetische meerwaarde te geven. Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders wilt laten bouwen. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje:

 • Als eerste is het essentieel dat u voor de juiste houtsoort kiest. Wanneer u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest zullen de planken van uw vlonder op den duur kromtrekken of scheuren laten zien.
 • De schroeven die worden gebruikt om de planken van de vlonder te fixeren moeten van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal zijn. Dit vangt het krimpen en trekken van de planken op.
 • Deze schroeven moeten goed beschermd worden tegen vocht, Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
 • Zorg ervoor dat er een lijm op formaldehyde basis wordt gebruikt als het houten vlonder wordt plaatst. Deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • De schroeven van de houten vlonder moeten met een momentsleutel worden vastgezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Oosterhout voor u klaar!

Neem contact met ons op

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor een houten vlonder

Als u een houtsoort voor uw vlonder gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat.

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia is zonder twijfel onze absolute favoriete houtsoort. De kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing.
 • Afzelia lijkt erg op teakhout en het is bijna net zo stabiel en mooi. Het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
 • Iroko is duurzaam West-Afrikaans hout en wordt ook wel Kambala genoemd. Het heeft een goudbruine tint en verdonkert aan de lucht.
 • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort en een goede optie als u een beperkt budget heeft. Na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geeft.
 • Ipe komt van origine uit Brazilië en is zowel stabiel als duurzaam. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen en heeft een hele fijne nerf.
 • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

Aannemers voor een houten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Oosterhout onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen van houten vlonders

De prijzen van houten vlonders lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de vlonder.

Als deskundige aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Oosterhout

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden