Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Bloemendaal

Houten vlonder laten aanleggen in Bloemendaal

Niets is zo heerlijk als een warme zomeravond in uw eigen gezellige, mooie achtertuin. Buitenschrijnwerk.eu levert high-end houten vlonders die een zeer grote meerwaarde voor uw achtertuin in Bloemendaal vormen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Voorbeelden van houtsoorten voor vlonderplanken

Houtsoorten zijn er in twee hoofdgroepen: de houtsoorten van hoge kwaliteit en de commerciële houtsoorten.

Commerciële houtsoorten zijn onder andere:

De kwaliteitshoutsoorten voor vlonders zijn:

 • Teakhout;
 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Ipe;
 •  

Over al deze houtsoorten valt wat te zeggen, want ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het is in ieder geval belangrijk om te beseffen dat Bankirai en andere commerciële houtsoorten absoluut niet geschikt zijn om voor vlonders te gebruiken. Ze krimpen, trekken of scheuren zodra er zich door zon, regen en temperatuurverschillen in het weer voordoen. Dit is catastrofaal voor de netjes afgewerkte houten vlonders omdat de planken hierdoor gaan vervormen en open naden krijgen. Vaak weegt de goedkopere prijs van deze commerciële houtsoorten dan ook niet op tegen de gigantische nadelen. Die lagere prijs van het houtmateriaal is allang vergeten wanneer men met een visueel waardeloos product blijft zitten. In dit geval is goedkoop echt duurkoop! Als u gedegen advies over de beste houtsoort voor uw nieuwe houten vlonder wilt hebben, schroom dan niet om Buitenschrijnwerk te bellen of mailen.

Neem contact met ons op

Houten vlonder laten aanleggen in Bloemendaal

Aandachtspunten bij het plaatsen van houten vlonderterrassen 

De eigenaar van Buitenschrijnwerk is Edward Vlasveld, van origine is hij een meester-jachtbouwer en dat merkt u aan ons oog voor detail en uiterst nauwkeurige manier van werken. Wij zijn pas tevreden als alles helemaal perfect is. De volgende onderdelen van onze werkwijze zorgen ervoor dat uw nieuwe houten vlonder aan al onze hoge eisen voldoet:

 • We gebruiken alleen schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal, hiermee wordt het onvermijdelijke krimpen en trekken van de planken opgevangen.
 • We beschermen de schroeven tegen vocht door deze te verdiepen in het hout. Hierna wordt er een stukje hout als opvulling ingelijmd.
 • We gebruiken alleen lijm op formaldehyde basis, deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • We gebruiken een momentsleutel om ervoor te zorgen dat de schroeven van de houten vlonder exact even vast zitten. Dit voorkomt dat er kromme naden in de vlonder voorkomen.
 • Voor de oplevering wordt de gehele houtconstructie ook nog volledig geschuurd.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aannemers/vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder in uw tuin

Aannemers voor het plaatsen van houten vlonders zijn er genoeg. De kwaliteit van datgene wat ze leveren loopt echter wel behoorlijk uiteen. Wanneer u een houten vlonder door de professionals van Buitenschrijnwerk in Bloemendaal laat plaatsen, bent u er zeker van dat:

 • Er hoogwaardig hardhout wordt gebruikt;
 • De vlonder met de grootste nauwkeurigheid wordt geplaatst zodat de planken niet gaan krimpen of trekken;
 • Uw vlonder jarenlang een prachtige toevoeging voor uw tuin blijft;
 • Het ontwerp van de vlonder perfect aansluit bij uw tuin en vastgoed;
 • U minimaal 15 jaar garantie op het eindresultaat krijgt.

Prijzen wanneer u een houten vlonder door een vlonderspecialist wil laten plaatsen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Bloemendaal

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Vul een emmer met 5 liter warm water en los hier een halve kop groene zeep op. Verdeel dit sopje over de planken van uw vlonder en gebruik een zachte borstel voor eventueel hardnekkig vuil. Spoel de vlonder met zuiver water weer schoon en laat de planken volledig drogen voor u over de vlonder loopt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten vlonder niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw vlonder goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van de vlonder vegen.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
 • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Ook bij het gebruik van hoogwaardig hardhout is groene aanslag niet te voorkomen als u niet regelmatig onderhoud verricht. Behandel de planken dus twee keer per jaar met een zeepmengsel van groene zeep en zorg ervoor dat gevallen blad regelmatig wordt weggeveegd.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Niets is zo jammer als een prachtig houten vlonder van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten vlonder. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw vlonder na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Wanneer u een houten vlonder in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw vlonder wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Vlonderplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Als het om hardhout gaat, kun u het feitelijk zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn hele dure soorten hardhouten, zoals bijvoorbeeld teak, maar er zijn ook goedkopere varianten die een goede kwaliteit hebben. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Voor onderregels wordt over het algemeen de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden