Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Tips voor het succesvol laten installeren van houten vlonders in België

Tips voor het succesvol laten installeren van houten vlonders in België

Houten vlonders kunnen een prachtige en functionele toevoeging zijn aan uw buitenruimte, maar het succes van de installatie hangt af van verschillende factoren. In dit artikel delen we handige tips en informatie om ervoor te zorgen dat het plaatsen van houten vlonders in België een vlotte en bevredigende ervaring wordt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Het leggen van houten vlonders vereist zorgvuldige planning en overweging. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten om in gedachten te houden bij het plannen van uw nieuwe houten vlonder:

Klimatologische overwegingen: België heeft een gematigd zeeklimaat. Overweeg de invloed van regen, vorst en vochtigheid op het hout. Kies duurzame houtsoorten die goed bestand zijn tegen deze omstandigheden.

Ondergrond voorbereiding: Zorg ervoor dat de ondergrond waarop de vlonder wordt geplaatst stabiel, vlak en goed gedraineerd is. Een goede voorbereiding van de ondergrond voorkomt problemen op de lange termijn.

Onderhoudsbehoeften: Denk na over het onderhoud van uw houten vlonder. Sommige houtsoorten vereisen regelmatige behandelingen, terwijl andere natuurlijk vergrijzen. Kies een optie die past bij uw onderhoudsvoorkeuren.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Tips voor het succesvol laten installeren van houten vlonders in België

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Laat u inspireren door prachtige houten vlonders die al in België zijn geïnstalleerd. Ontdek verschillende ontwerpen, lay-outs en afwerkingen om ideeën op te doen voor uw eigen vlonderproject. Of het nu gaat om een strakke moderne uitstraling of een meer rustieke sfeer, er zijn talloze mogelijkheden om uw buitenruimte te verfraaien.

Laat u betoveren door de diversiteit aan inspirerende houten vlonders die in België te vinden zijn. Ontdek projecten met prachtig gelegde patronen, verrassende kleurcombinaties en slim geïntegreerde plantenbakken. Door het verkennen van verschillende ontwerpen kunt u een beter begrip krijgen van wat visueel aantrekkelijk is en tegelijkertijd praktisch past bij de lay-out van uw buitenruimte. Of u nu geïnspireerd raakt door strakke lijnen en eigentijdse afwerkingen of juist de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke uitstraling, de variatie in houten vlonderontwerpen biedt eindeloze mogelijkheden om uw eigen unieke stempel op uw buitenomgeving te drukken.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in België

Het vinden van de juiste aannemer voor uw houten vlonderproject is van cruciaal belang. Hier zijn vijf waardevolle tips om u te helpen de beste aannemer te selecteren:

 • Vraag om aanbevelingen: Raadpleeg vrienden, familie en buren die vergelijkbare projecten hebben uitgevoerd voor aanbevelingen. Persoonlijke ervaringen kunnen waardevolle inzichten bieden in het vakmanschap en de betrouwbaarheid van aannemers.
 • Controleer referenties: Vraag potentiële aannemers om referenties van eerdere klanten en neem de tijd om contact op te nemen met deze referenties. Dit geeft u een beter inzicht in de tevredenheid van eerdere klanten en het succes van eerdere projecten.
 • Vergelijk offertes: Ontvang gedetailleerde offertes van verschillende aannemers en vergelijk niet alleen de totale kosten, maar ook de specificaties van het werk dat ze zullen uitvoeren. Zorg ervoor dat alle benodigde materialen, arbeid en eventuele extra kosten duidelijk zijn vermeld.
 • Bekijk eerdere projecten: Neem de tijd om eerdere projecten van potentiële aannemers te bekijken. Dit stelt u in staat om de kwaliteit van hun werk en hun vermogen om diverse ontwerpen aan te pakken, te beoordelen.
 • Controleer licenties en verzekeringen: Zorg ervoor dat de aannemer de nodige licenties en verzekeringen heeft om in België te opereren. Dit beschermt zowel u als de aannemer in het geval van onvoorziene omstandigheden tijdens het project.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

Voordat u begint, is het belangrijk om een realistisch budget vast te stellen. De kosten van het plaatsen van een houten vlonder variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van het project, het gekozen houttype en eventuele extra functies zoals railings of verlichting. Ontvang offertes van verschillende aannemers en overweeg zorgvuldig de prijs-kwaliteitverhouding.

Met deze tips in gedachten kunt u vol vertrouwen beginnen aan uw houten vlonderproject in België. Van het plannen en voorbereiden tot het vinden van de juiste aannemer en het beheren van uw budget, een goed doordachte aanpak zorgt voor een prachtig resultaat dat jarenlang plezier biedt in uw buitenruimte.

Vraag een offerte voor uw nieuwe vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders 

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw vlonder mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten vlonder regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u de vlonder alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
 • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Bij een houten vlonder zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken zullen vegen. Ook is het nodig om de vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Vlonderhout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten vlonder wilt kunt genieten, dan laat u de vlonderplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten vlonder niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden