Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Aan welke prijzen moet u denken als u een houten steiger wilt kopen/ aanschaffen/ bestellen of aankopen?

Prijzen van houten steigers: zo koopt u een houten steiger

Een houten steiger is een duurzame en stijlvolle toevoeging voor elk water gerelateerd project, of het nu gaat om een woning aan het water, een jachthaven of een commercieel ontwerp. Een houten steiger biedt niet alleen een functionele en veilige plek waar u kunt werken of ontspannen, het voegt ook een natuurlijke schoonheid aan uw omgeving toe. Buitenschrijnwerk zet voor u op een rijtje waar u op moet letten als u de prijzen van houten steigers gaat vergelijken, dan weet u zeker dat u de juiste keuze voor uw wensen en budget maakt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

De kosten wanneer u een hardhouten steiger aan wilt schaffen

Als u overweegt om een houten steiger aan te schaffen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. Een belangrijk onderdeel van die kosten gaat naar de houtsoort die voor uw steiger kiest. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar en het is verstandig om hardhout voor uw nieuwe steiger te gebruiken. Hardhout is over het algemeen duurder dan zachthout, maar het biedt wel een veel hogere duurzaamheid en levensduur. Vooral voor een steiger is de hardheid en weersbestendigheid van hardhout essentieel. Buitenschrijnwerk werkt met de volgende soorten hardhout:

 • Afrormosia
 • Afzelia
 • Iroko
 • Padoek
 • Ipe
 • Natuurgekapt teak

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Het tarief als u houten steigers wilt bestellen

Niet alleen de materiaalkeuze, ook de grootte en de complexiteit van uw steiger zullen van invloed zijn op de kosten. Een eenvoudige steiger met een rechthoekig ontwerp zal over het algemeen goedkoper zijn dan een steiger met meerdere niveaus, hoeken en speciale functies zoals een aanlegsteiger of een glijbaan. Het is daarom belangrijk om vooraf een realistisch beeld van uw behoeften en uw budget te hebben voordat u het ontwerp van uw steiger gaat bepalen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, een aanvullend houten terras, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Prijzen van houten steigers: zo koopt u een houten steiger

Dit is in het prijskaartje inbegrepen wanneer u een houten steiger aankoopt

Bij een realistisch beeld van de totale kosten van uw nieuwe houten steiger zult u ook met randzaken rekening moeten houden. Zo is het goed mogelijk dat u een vergunning voor de bouw van die steiger nodig heeft en dat er nalevingskosten van toepassing zijn. Het is daarom belangrijk om de vooraf de lokale bouwvoorschriften en milieuvoorschriften van uw gemeente en Rijkswaterstaat te raadplegen zodat u zeker weet dat uw project aan alle vereisten voldoet. De exacte kosten zijn afhankelijk van uw locatie en de omvang van de steiger.

Een ander kostenaspect zijn de noodzakelijke onderhoudskosten. Hoewel hardhout om zijn duurzaamheid bekend staat, heeft ook een hardhouten steiger regelmatig onderhoud nodig om het hout mooi te houden en de levensduur van uw steiger te verlengen. Het hout moet mogelijk jaarlijks (of vaker) worden gereinigd, geschuurd en opnieuw worden behandeld om het te beschermen tegen vocht en Uv-straling. Hoe hoog die onderhoudskosten zijn, is afhankelijk van het type hardhout dat is gebruikt en de klimatologische omstandigheden van uw regio.

Wat is de koopprijs als u houten steigers via een aannemer wilt verkrijgen?

Wanneer u ervoor kiest om de nieuwe houten steiger door een specialist te laten bouwen krijgt u ook met installatie- en constructiekosten te maken. Het inhuren van professionele steigerbouwers of aannemers zal de kosten zeker verhogen, maar dan heeft u wel de gemoedsrust dat het project met vakmanschap en precisie wordt uitgevoerd. De hoogte van de installatiekosten van uw steiger worden bepaald aan de hand van de complexiteit van het project, de exacte locatie en de bereikbaarheid van het water.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten steiger aan

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten steiger. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de steiger met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw steiger.
 • Laat de steiger altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Maak uw steiger twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw steiger na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten steiger glad?

Een steiger kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw steiger minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

De planken van steigers van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een steiger van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw steiger kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een steiger?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen steiger aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten steiger kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten steiger bij een professionele aannemer kopen. De steiger wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw steiger kunt genieten.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

Als u een houten steiger als aanmeerplaats wilt gaan bouwen is de kans groot dat u hier eerst een vergunning voor aan moet vragen. Doorgaans heeft u voor de aanleg van een steiger in een vaarweg of waterkering een omgevingsvergunning nodig, maar de exacte wet- en regelgeving kan per situatie afwijken. Informeer u bij uw gemeente en Rijkswaterstaat om te weten te komen aan welke regels uw nieuwe steiger moet voldoen en of u een vergunning voor uw specifieke plannen nodig heeft.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden