Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen of aanleggen in Veghel

Houten vlonder laten plaatsen in Veghel

Wanneer u uw achtertuin in Veghel met een houten vlonder wilt verfraaien, wilt u natuurlijk wel waar voor uw geld en vooral lang van het eindproduct kunnen genieten. Als ervaren aannemer van onder andere houten vlonders kan Buitenschrijnwerk daar als geen ander voor zorgen. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Onze aandachtspunten wanneer we een houten vlonder bij u aanleggen

Houten vlonders met splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren behoren door de speciaal ontwikkelde constructietechnieken van Buitenschrijnwerk voorgoed tot de verleden tijd. De eigenaar van Buitenschrijnwerk is namelijk Edward Vlasveld, van origine is hij een meester-jachtbouwer. Door zijn kennis en ervaring hebben we een uitmuntend oog voor detail ontwikkeld en hebben we uiterst nauwkeurige manier van werken. Wij zijn pas tevreden als alles helemaal perfect is. Natuurlijk kunt u ook zelf een houten vlonder in uw tuin aanleggen. Of dit uitbesteden aan een handige kennis. Dit lijkt op het eerste oog namelijk veel goedkoper dan om een houten vlonder door een aannemer te laten bouwen.

Er zijn alleen wel heel veel zaken om rekening mee te houden en de kans is groot dat u door een ondoordachte keuze of onervarenheid met een vlonder eindigt dat gebreken vertoont en na één natte herfst en strenge winter al niet meer zo mooi is. In zo’n geval is goedkoop duurkoop, want u heeft wel geld aan materialen uitgegeven en er bovendien veel tijd aan besteed. U bent daarom uiteindelijk goedkoper uit als u uw houten vlonder door experts laat plaatsen. Zo weet u zeker dat u een duurzaam eindresultaat krijgt waar u jarenlang plezier van zult hebben. Met de volgende aandachtspunten zorgen wij ervoor dat uw nieuwe houten vlonder minimaal 15 jaar mooi blijft:

  • De schroeven die wij gebruiken om de planken van de vlonder te fixeren zijn van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit is belangrijk om het krimpen en trekken van de planken op te vangen.
  • Deze schroeven worden verdiept in het hout, waarna er een opvullend stukje hout wordt ingelijmd. Dit beschermt de schroef tegen vocht.
  • De lijm die we gebruiken is een lijm op formaldehyde basis en deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
  • De schroeven van de houten vlonder worden met een momentsleutel vast gezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.
  • Voor de oplevering wordt de gehele houtconstructie ook nog volledig geschuurd.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Veghel voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonderplanken

Er zijn veel verschillende factoren waar u rekening mee moet houden als u het hout voor uw nieuwe vlonder kiest. Zo is er het weerbarstige Nederlandse klimaat waarbij er regelmatig regen valt, maar in de zomer krijgt uw nieuwe vlonder ook met een grote hoeveelheid zonlicht te maken. Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een vlonder te gebruiken, want dit is sterk en duurzaam. Hardhout is in veel gevallen alleen ook duurder dan zachthout. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam. Bij Buitenschrijnwerk werken we het liefste met:

  • Afrikaans padoek deze padoeksoort wordt in Europa het meest gebruikt;
  • Afzelia deze soort hout is hard en heel duurzaam;
  • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder in uw tuin

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Veghel onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen wanneer u een houten vlonderterras door een vlonderspecialist laat bouwen

Op het eerste oog lijkt het misschien erg prijzig om een houten vlonder door een aannemer te laten plaatsen. Maar als u dan bedenkt dat u hierdoor een veel mooiere afwerking en hogere kwaliteit krijgt en bovendien ook nog eens minimaal 15 jaar garantie heeft dat uw vlonder(s) mooi blijven is het tegendeel waar. De daadwerkelijke kosten wanneer u het aanleggen van een houten vlonder aan Buitenschrijnwerk uitbesteedt zijn onder andere afhankelijk van uw wensen, de gekozen houtsoort en de afmetingen. Buitenschrijnwerk helpt u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Veghel

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt tegels het beste met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor een houten vlonder is dat alleen funest. U doet er verstandiger aan om de planken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep te reinigen. Spoel het met schoon warm water na en loop pas weer over de vlonder als het helemaal droog is.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u de vlonder alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Met de volgende behandeling houdt u uw houten vlonder zo lang mogelijk mooi: Maak de planken twee keer per jaar schoon met een mengsel van warm water en groene zeep. Veeg regelmatig gevallen blad van de vlonder. Gebruik de vlonder alleen als de planken volledig droog zijn.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van wijn, fruitsap en frisdrank kunnen voor groene aanslag op de planken zorgen. U voorkomt dit door die restjes direct met warm water te verwijderen en regelmatig de bladeren van uw vlonder te vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten vlonders. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten vlonder over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Als u lang van uw nieuwe houten vlonder wilt kunnen genieten, doet u er verstandig aan om de planken van een professionele aannemer kopen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn verschillende soorten hardhout en deze verschillen ook in prijs. Zo is padoek als hardhout relatief goedkoop en zijn afrormosia en teak een heel stuk duurder. De uiteindelijke prijs is dus afhankelijk van uw smaak en uw budget.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Bij veel gewicht kunt u de kopmaat 50 x 100 mm aanhouden. Als dat niet het geval is, is 45 x 70 mm goed genoeg.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden