Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten bouwen of aanleggen in Reeuwijk

Houten vlonder laten bouwen in Reeuwijk

Overweegt u om een vlonder in uw achtertuin in Reeuwijk te laten plaatsen? De experts van Buitenschrijnwerk adviseren u graag over de beste houtsoorten, een geschikt ontwerp voor uw tuin en uiteraard een vakkundige plaatsing. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten bij het plaatsen van een houten vlonderterras in uw tuin in Reeuwijk

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven behoren door de speciaal ontworpen constructietechnieken van Buitenschrijnwerk voorgoed tot de verleden tijd. Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe houten vlonder jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw tuin is. De eigenaar van Buitenschrijnwerk is Edward Vlasveld, van origine is hij een meester-jachtbouwer en dat merkt u aan ons oog voor detail en uiterst nauwkeurige manier van werken. Wij zijn pas tevreden als alles helemaal perfect is. De volgende onderdelen van onze werkwijze zorgen ervoor dat uw nieuwe houten vlonder aan al onze hoge eisen voldoet:

 • We gebruiken alleen schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal, hiermee wordt het onvermijdelijke krimpen en trekken van de planken opgevangen.
 • We beschermen de schroeven tegen vocht door deze te verdiepen in het hout. Hierna wordt er een stukje hout als opvulling ingelijmd.
 • We gebruiken alleen lijm op formaldehyde basis, deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • We gebruiken een momentsleutel om ervoor te zorgen dat de schroeven van de houten vlonder exact even vast zitten. Dit voorkomt dat er kromme naden in de vlonder voorkomen.
 • Voor de oplevering wordt de gehele houtconstructie ook nog volledig geschuurd.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Reeuwijk voor u klaar!

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonderplanken

Een vlonder kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, als er inferieur hout is gebruikt, zal deze uitstraling missen en ook een stuk minder duurzaam zijn. U kunt het beste hardhout gebruiken als u een houten vlonder laat plaatsen. Dit is namelijk erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

 • Afrormosia: de kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing en houttekening.
 • Afzelia: deze houtsoort is bijna net zo stabiel en mooi als het alom bekende teakhout en het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
 • Iroko is ook wel bekend als Kambala en het is duurzaam West-Afrikaans hout. Het goudbruine kernhout verdonkert aan de lucht.
 • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort, na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geven.
 • Ipe: dit van origine Braziliaanse hout is zowel stabiel als duurzaam en heeft een hele fijne nerf. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen.
 • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Reeuwijk onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen wanneer u een houten vlonder door een vlonderspecialist wil laten aanleggen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Reeuwijk

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Verdeel een zeepmengsel van warm water en groene zeep over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de vlonder daarna met zuiver water na en laat het goed drogen voor u de vlonder weer gebruikt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Houd u vlonder goed schoon door regelmatig met een bezem bladeren en ander gevallen vuil van uw vlonderplanken te vegen. Daarnaast kunt u beter ook niet over de vlonder lopen als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

In een guur land als Nederland kan een houten vlonder makkelijk lelijk worden, ook als u hoogwaardig hardhout voor de planken heeft gebruikt. U houdt uw vlonder mooi als u het twee keer per jaar schoonmaakt met een sopje van groene zeep en alleen over de planken loopt als deze volledig droog zijn.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Ook een vlonder van hoogwaardig hardhout heeft onderhoud nodig, ook al is dat onderhoud minimaal. Het is voldoende als u de planken twee keer per jaar met een sopje van warm water en groene zeep reinigt.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Het beste hout voor een vlonder is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. De planken van iedere andere houtsoort zullen al snel gaan scheuren en trekken.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak zijn stabiele houtsoorten van hoogwaardig hardhout. De planken van dit hout zullen - wanneer ze professioneel zijn gemonteerd - niet gaan krimpen of trekken en jarenlang mooi blijven.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

De hardhouten vlonderplanken die u nodig heeft om jarenlang van uw vlonder te kunnen genieten zult u niet bij uw lokale bouwmarkt vinden. Aannemers die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van hoogwaardige houten vlonders hebben daarentegen wel de kwaliteit die u de garantie geven dat uw vlonder lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

De reguliere kopmaat is 45 x 70 mm. Bij veel gewicht kunt u het beste 50 x 100 mm gebruiken.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden