Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke informatie wanneer u houten vlonders laat plaatsen in Uden

Houten vlonder laten plaatsen in Uden

Als u uw achtertuin in Uden een andere uitstraling wilt geven, dan is het een goed idee om een houten vlonder te laten plaatsen. Met een hoogwaardige houtsoort en een nauwkeurige afwerking creëert u in een handomdraai een esthetische meerwaarde. Als ervaren aannemer van onder andere houten vlonders kan Buitenschrijnwerk daar als geen ander mee helpen. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Voorbeelden van houten vlonderterrassen

Bij een houten vlonder denken mensen in veel gevallen aan een subtiele afbakening van hun terras, maar in feite hebben vlonders nog veel meer mogelijkheden en functionaliteiten. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een mooi looppad naar een schuur of patio te maken. Maar het is ook een optie om vlonders als rand van uw zwembad te gebruiken. Als u aan het water woont, kunt u een vlonder ook als aanlegsteiger gebruiken. Of als een extra terras aan de waterkant. In een kleinere achtertuin zijn houten vlonders een ideaal middel om de ruimte optisch groter te laten lijken. Bovendien kunt u een vlonder ook uitstekend combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Kunt u wat inspiratie voor het gebruik van houten vlonders in uw eigen tuin gebruiken, neem dan een kijkje bij onze projecten

Aandachtspunten bij het kiezen van een houtsoort voor uw vlonderplanken

Een vlonder kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, maar als er inferieur hout is gebruikt, is er alsnog sprake van half werk. Het zwakkere hout kan namelijk al vrij snel krom gaan trekken of zelfs gaan scheuren omdat het om zogenaamd ‘dosse gezaagd hout’ gaat. Hierbij staat de nerf niet loodrecht op het plankoppervlakte en is de dure vlonder binnen een mum van tijd niet mooi meer. De experts van Buitenschrijnwerk werken bij voorkeur met hardhout. Dit is erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Uden voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Aannemers/ vlonderbouwers voor een houten vlonder in uw tuin

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Uden onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Kosten wanneer u een hardhouten vlonder door een vlonderspecialist laat bouwen

Natuurlijk kunt u samen met uw handige buurman houten vlonders in uw tuin aan gaan leggen. U haalt gewoon wat vlonders bij een bouwmarkt en gaat aan de slag. Na een tijdje hard werken ligt er dan een prachtig vlonder op uw terrein. Het is misschien niet zo perfect afgewerkt wanneer u dit door een professional had laten doen, toch bent u heel tevreden over het eindresultaat. Maar dan komt de natte herfst. En een winter vol vorst. Tegen de tijd dat de zon weer begint te schijnen en u de behoefte krijgt om in uw tuin van het mooie weer te genieten, is dat vlonder al lang niet meer mooi meer. Bovendien zijn de eerste splinters, kromme planken en beginnende scheuren al te zien. Als u ervoor had gekozen om een houten vlonder door een ervaren aannemer te laten plaatsen had u een betere montage en veel hogere kwaliteit gehad die ervoor hadden gezorgd dat uw vlonder minimaal 15 jaar onberispelijk was gebleven. Buitenschrijnwerk helpt u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Uden.

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Vul een emmer met 5 liter warm water en los hier een halve kop groene zeep op. Verdeel dit sopje over de planken van uw vlonder en gebruik een zachte borstel voor eventueel hardnekkig vuil. Spoel de vlonder met zuiver water weer schoon en laat de planken volledig drogen voor u over de vlonder loopt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten vlonder niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw vlonder goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van de vlonder vegen.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
  • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
  • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Ook bij het gebruik van hoogwaardig hardhout is groene aanslag niet te voorkomen als u niet regelmatig onderhoud verricht. Behandel de planken dus twee keer per jaar met een zeepmengsel van groene zeep en zorg ervoor dat gevallen blad regelmatig wordt weggeveegd.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Niets is zo jammer als een prachtig houten vlonder van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten vlonder. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw vlonder na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Wanneer u een houten vlonder in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw vlonder wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Vlonderplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Als het om hardhout gaat, kun u het feitelijk zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn hele dure soorten hardhouten, zoals bijvoorbeeld teak, maar er zijn ook goedkopere varianten die een goede kwaliteit hebben. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Voor onderregels wordt over het algemeen de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden