Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen of dakterrassen plaatsen in Bloemendaal

Wanneer u een houten terras of dakterras in uw achtertuin in Bloemendaal wilt laten aanleggen, komt u voor verschillende keuzes te staan. Hoe moet het (dak)terras er precies uitzien? Hoe groot moet het worden? Welke houtsoort wilt u gebruiken? Buitenschrijnwerk is een ervaren aannemer in het bouwen van houten (dak)terrassen en helpt u graag bij het creëren van een esthetische meerwaarde voor uw achtertuin. Op onze Homepagina kunt u meer informatie vinden over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)


Voorbeelden van een hardhouten (dak)terras 

Bloemendaal is een prachtige plek om te wonen, met een groot aantal huizen die zijn ontworpen om volop te genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Veel van deze huizen zijn uitgerust met houten terrassen, die een perfecte plek bieden om te ontspannen en te genieten van de zon. Hier zijn enkele voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen die u zou kunnen overwegen:

 • Houten (dak)terras met uitzicht op de duinen - een van de meest populaire locaties voor een houten terras in Bloemendaal is met uitzicht op de duinen. 
 • Houten terras in de tuin - als u een mooie tuin hebt, is een houten terras een perfecte aanvulling op de buitenruimte.
 • Houten terras bij het zwembad - als u een zwembad hebt, is een houten terras een perfecte aanvulling op de buitenruimte. Het biedt een plek om te ontspannen en te genieten van de zon terwijl u een duik neemt. 
 • Houten (dak)terras aan het water - als u aan het water woont, is een houten terras een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. 
 • Houten (dak)terras met buitenkeuken - als u van buiten koken houdt, is een houten terras met buitenkeuken een perfecte aanvulling op uw huis. 

Als u op zoek bent naar inspiratie voor een houten terras, zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Of u nu op zoek bent naar een terras met uitzicht op de duinen of een dakterras aan het water, er is een optie die bij u past. Met een houten terras of dakterras kunt u maximaal genieten van de natuurlijke schoonheid van Bloemendaal en tegelijkertijd een prachtige buitenruimte creëren waar u kunt ontspannen en genieten van het leven.

Neem contact met ons op


Prijzen van houten terrasplanken voor een terras of dakterras bij een terrasspecialist

Het bouwen van een houten terras of dakterras is een geweldige manier om de buitenruimte van uw huis uit te breiden en te verbeteren. Het kan een ideale plek zijn om te ontspannen, te entertainen en te genieten van het mooie weer. Als u overweegt om een houten (dak)terras te laten bouwen in Bloemendaal, is het belangrijk om de aannemersprijzen te begrijpen.

Een aantal andere factoren die invloed kunnen hebben op de prijs zijn:

 • De ligging: terrassen die moeilijker te bereiken zijn, zoals een dakterras, kunnen duurder zijn dan terrassen op de begane grond. 
 • Het type hout: het gebruik van duurdere houtsoorten kan de kosten verhogen, maar kan ook de levensduur van het (dak)terras verlengen. 
 • Extra functies: als u extra functies wilt toevoegen aan het (dak)terras, zoals een buitenkeuken of ingebouwde verlichting, kan dit de prijs verhogen.

Het is belangrijk om op te merken dat de goedkoopste optie niet altijd de beste optie is. Het kan de moeite waard zijn om te investeren in hoogwaardige materialen en vakmanschap om ervoor te zorgen dat u een terras of dakterras krijgt dat lang meegaat en er goed uitziet.

Aandachtspunten bij een houten terras in uw tuin of een dakterras

Een houten (dak)terras is een mooie toevoeging aan uw tuin. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling en biedt een gezellige plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Echter, bij de aanleg van een houten (dak)terras zijn er wel een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te kiezen voor duurzaam hout dat bestand is tegen weersinvloeden. In Bloemendaal kan het weer nog wel eens wisselvallig zijn, met veel regen en wind. Kies daarom voor hout dat behandeld is tegen vocht en rot, zoals bijvoorbeeld hardhout of geïmpregneerd hout.

Aannemers/ terrasbouwers voor houten terrassen en houten dakterrassen

Als je op zoek bent naar aannemers voor houten terrassen in Bloemendaal, dan zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Het is belangrijk om te zoeken naar aannemers met ervaring en expertise op het gebied van het bouwen van houten (dak) terrassen, om ervoor te zorgen dat het resultaat zowel mooi als functioneel is en lang meegaat. Een goede aannemer zal met u samenwerken om te begrijpen wat uw specifieke behoeften en wensen zijn, en zal op basis daarvan een op maat gemaakt ontwerp maken dat past bij uw huis en levensstijl. Ze zullen ook werken met hoogwaardige materialen en moderne bouwtechnieken om ervoor te zorgen dat het (dak)terras veilig en duurzaam is.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan het terras gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten terras een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw terras ook glad. Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over het terras kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Een houten terras zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw achtertuin. Als u echter helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:    

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Behalve de vele voordelen heeft een houten terras ook nadelen. Als u namelijk voor een terras van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten terras ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten terras voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Terrashout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten terras wilt kunt genieten, dan laat u de terrasplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Als u een houtsoort voor uw terras gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden