Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke tips als u houten terrassen of dakterrassen laat aanleggen in Amsterdam

Bij Buitenschrijnwerk.eu kunt u hoogwaardig maatwerk buitenschrijnwerk vinden tegen betaalbare prijzen. Het bedrijf bedient een breed publiek, variërend van gewone burgers tot succesvolle zakenmensen, en biedt nauwkeurig afgewerkte designproducten die de aandacht trekken in West-Europa. Buitenschrijnwerk.eu staat bekend om zijn unieke prijs-prestatieverhouding en biedt levenslange garantie op hun producten. Om klanten te inspireren en de verschillende mogelijkheden te demonstreren, waaronder constructies, materialen en ontwerpen, bezoekt de zaakvoerder persoonlijk de klanten thuis. Klanten kunnen erop rekenen dat de zaakvoerder alle vragen volledig en direct zal beantwoorden. Meer informatie over onze zorgvuldig vervaardigde houten projecten, van ontwerp tot praktische uitvoering, is te vinden op onze Homepagina.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Houten terrassen of dakterrassen voor uw tuin kopen

Het plaatsen van houten terrassen of dakterrassen is een vaardigheid die door de jaren heen is ontwikkeld en vereist enige kennis en ervaring. Als houten terrassen expert weet men dat het plaatsen van een houten (dak)terras begint met het kiezen van de juiste materialen. Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en prijsklassen. Ceder, grenen en tropische hardhoutsoorten zoals ipe zijn populaire opties vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Houten terrassen zijn een populaire keuze voor huiseigenaren in Amsterdam, omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben en een warme sfeer creëren. Maar wat zijn de kosten van het bouwen van een houten terras of dakterras? De prijs van een houten (dak)terras kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het terras, het soort hout dat wordt gebruikt en de kosten van arbeid. Een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten van een houten terras is het soort hout dat wordt gebruikt. Duurzaam hout zoals hardhout of geïmpregneerd hout zijn vaak duurder, maar gaan ook langer mee dan zachthout. Zachthout zoals vurenhout is daarentegen goedkoper, maar heeft een kortere levensduur en vereist meer onderhoud.

Neem contact met ons op

Voorbeelden van een houten vlonderterras of dakterras 

Wilt u uw buitenruimte verfraaien en een warme en natuurlijke sfeer creëren? Dan kan een houten terras of dakterras de perfecte oplossing zijn. Houten terrassen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Hier zijn vijf voorbeelden van houten (dak)terrassen die u kunt overwegen om uw buitenruimte te transformeren. Van een rustieke uitstraling tot een multifunctionele buitenruimte, er is voor elk wat wils.

 • Rustieke uitstraling: Een houten terras of dakterras met dikke, robuuste houten planken en onregelmatige vormen geeft uw buitenruimte een rustieke uitstraling.
 • Minimalistisch design: Een houten (dak)terras met strakke lijnen en een minimalistisch design past goed bij moderne huizen en creëert een strakke, gestroomlijnde uitstraling.
 • Tropische sfeer: Als u van een tropische sfeer houdt, kunt u overwegen om een houten (dak)terras te bouwen met exotisch hardhout, zoals teak of ipe, en decoratieve elementen zoals bamboe en palmbomen.
 • Verhoogd terras: een verhoogd houten terras geeft uw buitenruimte een unieke uitstraling en biedt u een panoramisch uitzicht op de omgeving.  
 • Multifunctioneel: U kunt uw houten terras of dakterras multifunctioneel gebruiken. 

Aannemers/ terrasbouwers van houten terrassen en dakterrassen

Als u in Amsterdam woont en overweegt om een houten (dak)terras te laten bouwen, is het vinden van een betrouwbare aannemer van groot belang. Hier zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het selecteren van een aannemer voor uw houten terras of dakterras:

 • Ervaring: Kies een aannemer met ruime ervaring in het ontwerpen en bouwen van houten terrassen. Een ervaren aannemer kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot het ontwerp en de materialen.
 • Referenties: Vraag om referenties van eerdere klanten en bekijk het portfolio van de aannemer om te zien of hun werk past bij uw wensen en verwachtingen.
 • Certificeringen: Kijk of de aannemer gecertificeerd is en de benodigde vergunningen heeft om in Amsterdam te werken. Dit zorgt ervoor dat u een betrouwbare en professionele aannemer kiest.
 • Kosten: Vraag een offerte aan bij verschillende aannemers en vergelijk de prijzen en diensten om de beste keuze te maken voor uw budget en project.
 • Communicatie: Het is belangrijk dat u goed communiceert met de aannemer. Zorg dat u duidelijk bent over uw wensen en verwachtingen en dat u een goede klik heeft met de aannemer.

Met deze tips kunt u een betrouwbare aannemer vinden die uw droomhouten terras kan bouwen. Zo kunt u optimaal genieten van uw buitenruimte en de prachtige stad Amsterdam.

Aandachtpunten bij een houten terrasplanken

In Amsterdam, waar de grachten en huizen een pittoresk decor bieden voor het dagelijks leven, is het gebruikelijk om een ​​houten (dak)terras te hebben. Maar het bouwen en onderhouden van zo'n terras of dakterras kan uitdagend zijn. Er moet onder andere gelet worden op de weersbestendigheid van het hout. Omdat Amsterdam een zeeklimaat heeft, kan het weer snel veranderen en kan het hout vochtig worden en uitzetten. Daarom is het belangrijk om een ​​houtsoort te kiezen die bestand is tegen vocht en temperatuurveranderingen.

Kosten om een hardhouten terras of dakterras door een terrasspecialist te laten bouwen

Het zal als geen verrassing komen dat de initiële kosten hoger zullen zijn als u een houten terras of dakterras door een aannemer laat ontwerpen en plaatsen dan als u zelf een terras aan gaat leggen.  Op de langere termijn zal een (dak)terras dat door een aannemer is geplaatst onder aan de streep goedkoper zijn, en wel om de reden dat een professioneel aangelegd terras veel langer meegaat. Het inhuren van een aannemer is kiezen voor duurzame kwaliteit. De exacte prijs om een houten (dak)terras door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan het terras gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten terras een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw terras ook glad. Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over het terras kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Een houten terras zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw achtertuin. Als u echter helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:    

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Behalve de vele voordelen heeft een houten terras ook nadelen. Als u namelijk voor een terras van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten terras ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten terras voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Terrashout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten terras wilt kunt genieten, dan laat u de terrasplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Als u een houtsoort voor uw terras gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden