Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Mondiale primeur: weersbestendig tapis-buitenparket voor outdoor

tapis buitenparket

Het echte buitenparket voor buitenomstandigheden bestaat als zodanig nog niet, daar buitenschrijnwerk.eu,…. het bedrijf van ir. Edward Vlasveld, het eerste bedrijf ter wereld is die dit fenomeen daadwerkelijk produceert en aflevert bij de consument , onder zijn garantielabel van 25 jaar.  Er bestaat echter heel veel verwarring m.b.t. de term buitenschrijnwerk.   Vooral in België is dit een verwarrende term, daar er meestal ramen, deuren en kozijnen mee worden bedoeld.   Zo ook is buitenparket verwarrend, omdat parket in de traditionele zin van het woord, Tapis Parket is.  Dunne plakjes hout gelijmd op een stabiele ondervloer, in een bepaald motief, wat hierboven visgraat betreft. 

Men ziet het vaak en hoort het genoeg,…buitenparket is een hot item en men bedoeld daarmee te zeggen een doorsnee houten terras vloer van Bankirai plankjes bij de Hovenier vandaan, of een tuincentrum wat vervolgens even vlug in elkaar is geflanst ,…. en dat is het dan… !

Geenszinds is dit qua kwaliteit en visueel resultaat een gelijkenis aan het echte parket binnen.

Welnu, eigenaar Edward Vlasveld van buitenschrijnwerk.eu heeft zich hier in verdiept en financieel zn nek uit gestoken om iets te ontwikkelen wat echt Tapis Parket is in technische zin en tevens de weersbestendigheid heeft om 25 jaar in dit natte klimaat, op dit product garantie te geven.

Constructie kwaliteit uit de luxe Jachtbouwsector

Een schip is onroerend goed,….net als een groot lijnvliegtuig,… hierom word een schip dan ook zo kwalitatief geconstrueerd dat het in principe 30 jaar mee moet kunnen gaan.  Deze filosofie uit de luxe Jachtbouwsector heeft ir. Edward Vlasveld,  zaakvoerder van buitenschrijnwerk.eu,  hoog in het vaandel staan als hij iets op de markt brengt.   Deze 25 jaar garantie op zijn buitenparket betekend dat zijn product met dezelfde kwaliteit is gemaakt als een scheepsdek op een luxe Jacht.  De afwerkingsgraad is vervolgens  van het zelfde level.

Super weerbestendig

Zon, regen en wind hebben geen invloed op dit buitenparket, wat een scala aan kunst en vliegwerk heeft gekost om tot een dergelijk technisch niveau te kunnen komen.  Enkele technische items en voorbeelden zijn,  de lijm die Edward gebruikt is van het merk Enea uit de USA.  Dit is de sterkste houtlijm ter wereld en is bestand tegen extreme zon, zeer hete en koude temperaturen, volledig U-V stabiel, zo ook gegarandeerd tot 30 jaar , alsmede bestand tegen zuren en zeewater.  Voorts is het tapis materiaal gelijmd op een volledig inerte ondergrond genaamd Rockpanel van minimal 25 mm dik, afhankelijk van de oppervlakte van de incidentele stukken Rockpanel platen.

Uitsluitend het beste hout

Ook op het houtmateriaal word niet bespaard op dit high-end buitenparket.

Er zijn dan ook slechts 4 houtsoorten geschikt voor een dergelijk product als dit.  Ten eerste; Teak uit Birma, Ten tweede; Afrormosia, Ten derde; Afzelia uit Kameroen, en Thermisch Essen uit de Balkan, voornamelijk Roemenië.  Deze vier houtsoorten zijn als enige bestand genoeg tegen de extreme vocht en temperatuurs-wisseling die buitenparket in ons klimaat moet kunnen doorstaan.   Voorts zitten in de naden gaten om het hemelwater te kunnen afvoeren zonder dat het parket bij hevige regenval onder water komt te staan.   Voor verdere details, kunt u telefonisch contact opnemen met het bedrijf, middels het dichtstbijzijnde kantoor vanuit uw woonplaats.  U ziet de telefoonnummers staan bij contact.

Enkele voor- en nadelen van dit product

  • Visueel uniek
  • Doorloop van binnenparket naar buiten is mogelijk
  • 25 jaar garantie
  • Dit product wordt nooit glad
  • Een zeer exclusieve uitstraling
  • Een ietwat hoger prijskaartje

 

Gerelateerde informatie:

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden