Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen of dakterrassen maken Aalsmeer

houten terrassen maken

Wilt u uw achtertuin in Aalsmeer voorzien van een prachtig houten terras of dakterras? Buitenschrijnwerk is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van hoogwaardige en op maat gemaakte houten (dak)terrassen. Van ontwerp tot praktische uitvoering en afwerking, wij zorgen voor een perfect resultaat tegen een betaalbare prijs. Op onze homepagina vindt u meer informatie over onze unieke en nauwkeurig vervaardigde houten designproducten.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Prijzen van terrasspecialisten voor een hardhouten terras of dakterras

Als u overweegt om een houten terras of dakterras aan te leggen in uw tuin in Aalsmeer, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. De prijzen van aannemers voor het aanleggen van houten terrassen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort hout dat wordt gebruikt, de grootte van het (dak)terras en de complexiteit van het ontwerp.

Het is verstandig om offertes van verschillende aannemers te vergelijken om een idee te krijgen van de kosten en om te zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt. Het is belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook naar de ervaring en kwaliteit van de aannemer. Een goedkope aannemer kan op de lange termijn duurder uitvallen als het werk niet goed wordt gedaan en reparaties nodig zijn.

Neem contact met ons op

Aandachtspunten bij een houten terras of dakterras in uw tuin

Natuurlijke en warme uitstraling, duurzaamheid en veelzijdigheid zijn slechts enkele redenen waarom houten terrassen zo populair zijn in Aalsmeer. Houten (dak)terrassen zijn niet alleen mooi, maar bieden ook een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van uw buitenruimte. Bij het ontwerpen en aanleggen van een houten (dak)terras zijn er echter enkele belangrijke aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden. Hieronder vindt u vijf belangrijke aandachtspunten bij het plannen van uw houten terras:

 • Houtkeuze: Kies het juiste hout voor uw (dak)terras, afhankelijk van de gewenste uitstraling, duurzaamheid en onderhoudseisen.
 • Ondergrond: Zorg voor een stevige en stabiele ondergrond om verzakking te voorkomen. Afhankelijk van de ondergrond kan het nodig zijn om een fundering te leggen.
 • Afwatering: Zorg voor een goede afwatering om te voorkomen dat er water op het (dak)terras blijft staan. Dit kan schade veroorzaken aan het hout en zorgen voor gladheid.
 • Onderhoud: Houten (dak)terrassen hebben regelmatig onderhoud nodig om de levensduur te verlengen. Laat u adviseren over het juiste onderhoud en plan dit in.
 • Kosten: Overweeg de kosten van het hout, de aannemer en eventueel benodigde extra's zoals fundering en afwatering. Zorg voor een duidelijke offerte en bespreek eventuele extra kosten vooraf met de aannemer.


 

Prijzen van houten terrasplanken bij een terrasbouwer

Als u overweegt om een houten terras of dakterras in uw tuin aan te leggen, is het belangrijk om een idee te hebben van de kosten die hierbij komen kijken. De prijs van een houten terras is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hout, de grootte van het (dak)terras en de complexiteit van het ontwerp en de installatie. Over het algemeen zijn de prijzen voor houten terrassen in Aalsmeer vergelijkbaar met die in andere delen van Nederland.

Voorbeelden van houten terrassen en houten dakterrassen

Aalsmeer is een prachtige gemeente met veel water, bloemen en groen. Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen hun tuin uitbreiden met een houten terras of dakterras om te genieten van het buitenleven. Een houten (dak)terras is niet alleen mooi, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Een voorbeeld van een houten terras in Aalsmeer is te vinden bij het restaurant Villa Borghese. Het terras is gemaakt van mooie houten planken en biedt een prachtig uitzicht op de Westeinderplassen. Het is een ideale plek om te genieten van een heerlijk diner in de buitenlucht.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel het terras met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Een terras kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw terras minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

De planken van terrassen van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een terras van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw terras kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 
Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden