Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen of dakterrassen bouwen in Arnhem

Bij Buitenschrijnwerk.eu begrijpen we dat u uw buitenruimte wilt verrijken met meer dan alleen gras of tegels. Een houten terras of dakterras biedt dan ook een uitstekende oplossing. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en uitvoeren van houten (dak)terrassen die niet alleen praktisch zijn, maar ook een esthetische meerwaarde bieden aan uw tuin in Arnhem. Op onze homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige houten designproducten, die met zorg en vakmanschap worden vervaardigd tegen een realistische prijs.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aannemers/ terrasbouwers van houten terrassen en dakterrassen

Bent u op zoek naar een professionele aannemer voor de aanleg van uw houten (dak)terras in Arnhem? Het aanleggen van een houten terras of dakterras is een klus die u het beste kunt overlaten aan een ervaren vakman. Een goede aannemer zorgt niet alleen voor een mooi resultaat, maar ook voor een veilig en duurzaam terras waar u jarenlang van kunt genieten. Een goede aannemer voor houten (dak)terrassen biedt onder andere de volgende diensten:

 • Het ontwerpen en aanleggen van maatwerk houten (dak)terrassen, passend bij uw wensen en tuin.
 • Het leveren van hoogwaardige houtsoorten die geschikt zijn voor buitengebruik en die lang meegaan.
 • Het aanbrengen van de juiste onderconstructie voor een stabiel (dak)terras dat niet gaat verzakken.
 • Het aanbrengen van antislipmateriaal om uitglijden te voorkomen.
 • Het onderhouden en repareren van uw houten (dak)terras, zodat u er lang plezier van kunt hebben.

Kies dus altijd voor een ervaren en betrouwbare aannemer voor het aanleggen van uw houten terras. Een goed aangelegd houten terras is niet alleen een meerwaarde voor uw tuin, maar ook voor uw woonplezier.

Neem contact met ons op

Een houten terras of dakterras bij een terrasspecialist kopen

Als u op zoek bent naar een houten terras, zijn er verschillende opties om te overwegen. Het kopen van een houten terras kan een goede investering zijn, omdat het uw buitenruimte kan verfraaien en de waarde van uw huis kan verhogen. Er zijn verschillende leveranciers van houten (dak)terrassen in Arnhem die hoogwaardige en duurzame producten aanbieden. Voordat u een aankoop doet, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • Kwaliteit van het hout: zorg ervoor dat het hout van goede kwaliteit is en geschikt is voor gebruik buitenshuis. Vraag de leverancier welke houtsoorten zij aanbieden en welke het meest geschikt zijn voor uw specifieke behoeften.
 • Prijs: vergelijk prijzen tussen verschillende leveranciers en zorg ervoor dat u een product krijgt dat past binnen uw budget.
 • Garantie: vraag naar de garantievoorwaarden en zorg ervoor dat u voldoende garantie krijgt op uw aankoop.
 • Installatie: als u niet zelf uw houten terras of dakterras wilt installeren, vraag dan of de leverancier installatiediensten aanbiedt en wat de kosten daarvan zijn.
 • Onderhoud: zorg ervoor dat u weet hoe u uw houten (dak)terras moet onderhouden om ervoor te zorgen dat het lang meegaat en er mooi uit blijft zien.

Door rekening te houden met deze factoren, kunt u een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een houten terras en kunt u optimaal genieten van uw buitenruimte.

Aandachtspunten bij houten terrasplanken

Wanneer u overweegt een houten terras in Arnhem aan te leggen, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten om in gedachten te houden. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van het hout en de behandeling ervan om de duurzaamheid te waarborgen. Ook de keuze van de ondergrond en de afwatering zijn van groot belang om te voorkomen dat het (dak)terras verzakt of wateroverlast veroorzaakt. Ten slotte is een goede afwerking essentieel om ervoor te zorgen dat het houten (dak)terras er niet alleen mooi uitziet, maar ook veilig is om op te lopen. Het inschakelen van een professionele aannemer kan u helpen deze aandachtspunten in acht te nemen en ervoor te zorgen dat uw houten terras lang meegaat en er prachtig uitziet.

Voorbeelden van een hardhouten terras of dakterras in uw tuin

Arnhem is een prachtige stad met veel groene parken en mooie huizen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om hun tuin uit te breiden met een houten (dak)terras. Een houten (dak)terras is niet alleen mooi, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Een voorbeeld van een houten terras in Arnhem is te vinden bij de Rijnkade. Hier bevindt zich het populaire restaurant en bar, Stan&Co. Het terras is gemaakt van robuuste houten planken en biedt een prachtig uitzicht op de Rijn. Het is een ideale plek om te genieten van een hapje en een drankje op een zonnige dag.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over de terras kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden