Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen of dakterrassen plaatsen in Alphen aan de Rijn

Een houten terras dakterras is een uitstekende keuze als u meer variatie wilt in uw tuin in Alphen aan de Rijn dan alleen gras of tegels. Buitenschrijnwerk.eu weet precies hoe u met een houten (dak)terras uw buitenruimte kunt verfraaien, van ontwerp tot praktische uitvoering en afwerking. Op onze homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig vervaardigde houten designproducten tegen realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten als u een houten terras of dakterras in uw tuin wilt plaatsen

Het aanleggen van een houten terras of dakterras is een klus waarbij het verstandig is om professionals in te schakelen. Hoewel het misschien lijkt alsof u deze klus zelf kunt klaren, vereist het wel vakmanschap. Wanneer de ondergrond niet stevig genoeg is, de afwerking niet nauwkeurig genoeg is of er gebruik wordt gemaakt van een minderwaardige houtsoort, kunnen de planken van uw houten (dak)terras snel scheef gaan staan of lelijke gladde plekken vertonen waarover u kunt uitglijden. Bij Buitenschrijnwerk in Alphen aan de Rijn staan we voor u klaar als u uw nieuwe houten terras door vakmensen wilt laten ontwerpen en plaatsen, en daarbij ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat wilt krijgen. Ook voor het reinigen van uw houten (dak)terras kunt u bij ons terecht.

Neem contact met ons op

Prijzen van houten terrassen en houten dakterrassen bij een terrasspecialist

Natuurlijke materialen zoals hout geven uw tuin een warme uitstraling en zijn daarom populair voor (dak)terrassen. Als u overweegt om een houten terras of dakterras in Alphen aan de Rijn aan te leggen, is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen. Over het algemeen zijn de prijzen van hardhouten terrassen hoger dan die van zachthouten terrassen. Zachthouten terrassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van vurenhout, terwijl hardhouten terrassen gemaakt zijn van duurzamere houtsoorten zoals teak, ipé of cumaru. Zachthouten terrassen hebben doorgaans een lagere prijs per vierkante meter dan hardhouten terrassen. Bij Buitenschrijnwerk in Alphen aan de Rijn bieden wij hoogwaardige houten terrassen en dakterrassen aan tegen betaalbare prijzen. Wij kunnen u adviseren over de beste houtsoort voor uw budget en uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Voorbeelden van houten terrasplanken voor een terras of dakterras

Natuurlijke houten (dak)terrassen zijn een mooie en duurzame manier om uw buitenruimte te verfraaien en er van te genieten. Hier zijn vijf voorbeelden van houten (dak)terrassen die geschikt zijn:

 • Een modern terras of dakterras met rechte, strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Dit type (dak)terras kan worden gemaakt van duurzame houtsoorten zoals Ipe, Cumaru of Accoya.
 • Een traditioneel terras of dakterras met een warme en gezellige uitstraling. Dit type (dak)terras kan worden gemaakt van klassieke houtsoorten zoals eiken of douglas.
 • Een terras of dakterras met een patroon van diagonale of visgraat gelegde planken voor een unieke uitstraling. Dit patroon kan worden bereikt met verschillende houtsoorten en kleuren.
 • Een verhoogd terras dat naadloos aansluit op uw woning. Dit type terras kan worden gemaakt van diverse houtsoorten, zoals grenen, lariks, of thermisch gemodificeerd hout.
 • Een terras of dakterras met ingebouwde verlichting voor een sfeervolle uitstraling 's avonds. Dit type (dak)terras kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten en kan op maat worden ontworpen om te passen bij uw specifieke wensen en behoeften.

Ongeacht welk type houten (dak)terras u kiest, zorg ervoor dat u samenwerkt met een professioneel en ervaren bedrijf in Alphen aan de Rijn om ervoor te zorgen dat uw terras zorgvuldig wordt ontworpen en geïnstalleerd.

Aannemers/ terrasbouwers van hardhouten terrassen en dakterrassen

Als u op zoek bent naar een aannemer voor de aanleg van een houten terras of dakterras in Alphen aan den Rijn, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de ervaring en kwaliteit van de aannemer. Het aanleggen van een houten (dak)terras is vakwerk en vereist een bepaalde mate van expertise en kennis. Vraag daarom bij verschillende aannemers offertes op en kijk naar referenties en beoordelingen van voorgaande klanten.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw terras met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras en loop nooit over het terras als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras en laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, het terras door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden