Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen of houten dakterrassen laten bouwen en aanleggen in Amersfoort

Overweegt u een nieuwe uitstraling voor uw achtertuin in Amersfoort? Dan is een houten terras of dakterras wellicht iets voor u! Bij Buitenschrijnwerk bieden wij hoogwaardige houtsoorten en zorgvuldige afwerking, zodat u kunt genieten van een duurzaam en esthetisch buitenverblijf. Als ervaren aannemer van houten (dak)terrassen staan wij klaar om u uitstekend van dienst te zijn. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze eerdere houten terrasprojecten, van concept tot praktische uitvoering.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aannemers/ terrasbouwers van houten terrassen en dakterrassen

Bent u op zoek naar een manier om uw buitenruimte in Amersfoort te verbeteren? Overweeg dan eens een houten terras of houten dakterras van Buitenschrijnwerk! Ons bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van prachtige en duurzame houten (dak)terrassen voor uw woning of bedrijfspand. Onze deskundige aannemers werken nauw met u samen om een terras of dakterras te ontwerpen dat aan al uw wensen en eisen voldoet. We bieden hoogwaardige houtsoorten en zorgvuldige afwerking, zodat uw (dak)terras niet alleen functioneel is, maar ook een prachtige aanvulling is op uw buitenruimte. Of u nu een klein of groot (dak)terras wilt, wij hebben de expertise en ervaring om uw droomontwerp tot leven te brengen. Ons team staat bekend om onze professionele service en toewijding aan klanttevredenheid. We zorgen ervoor dat uw houten terrasproject soepel verloopt, van de eerste concepten tot de uiteindelijke uitvoering.

Neem vandaag nog contact op met Buitenschrijnwerk en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het creëren van het perfecte houten terras voor uw woning of bedrijfspand in Amersfoort.

Prijzen van terrasplanken bij een terrasspecialist

Een houten terras is een prachtige en duurzame aanvulling op uw woning of bedrijfspand en kan uw buitenruimte transformeren in een oase van rust en ontspanning. Maar wat zijn nu eigenlijk de prijzen voor houten terrassen en dakterrassen in Amersfoort? Het is belangrijk om te weten dat de prijzen van houten (dak)terrassen afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het type hout dat wordt gebruikt, de grootte van het (dak)terras en de complexiteit van het ontwerp. Bij Buitenschrijnwerk bieden we een breed scala aan opties voor houten terrassen en houten dakterrassen, elk met zijn eigen prijskaartje. Onze deskundige aannemers werken nauw met u samen om een ontwerp te maken dat aan uw budget voldoet, zonder concessies te doen aan kwaliteit en duurzaamheid.

Neem contact op met Buitenschrijnwerk voor meer informatie over onze houten (dak)terrassen en prijzen. Onze deskundige aannemers staan klaar om u te helpen bij het creëren van uw droomterras, binnen uw budget.

 

Voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen in uw tuin

Natuurlijke materialen en duurzame oplossingen zijn populairder dan ooit, vooral als het gaat om buitenvloeren. In Amersfoort zijn houten terrassen en dakterrassen de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun warme en natuurlijke uitstraling. Of u nu op zoek bent naar een verhoogd terras dat naadloos aansluit op uw woning of een meer laags terras dat verschillende activiteiten mogelijk maakt, er zijn talloze houten (dak)terrassen in te vinden die aan uw wensen voldoen. Hieronder vijf voorbeelden van prachtige houten (dak)terrassen, inclusief unieke kenmerken en ontwerpdetails.

 • Houten terrassen zijn een populaire keuze vanwege de warme en natuurlijke uitstraling die ze bieden. 
 • Een mooi voorbeeld van een houten terras is een verhoogd (dak)terras dat aansluit op de woonkamer van een woning, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. 
 • Een ander voorbeeld van een houten terras in Amersfoort is een terras met meerdere niveaus, waarbij verschillende delen van het terras gebruikt kunnen worden voor verschillende activiteiten, zoals eten en ontspannen. 
 • Ook zijn er houten terrassen en dakterrassen met ingebouwde plantenbakken te vinden, waardoor het (dak)terras een groenere uitstraling krijgt. 
 • Tot slot zijn er ook houten terrassen te vinden die aangelegd zijn in combinatie met een vlonder aan het water, zodat u vanuit uw eigen tuin direct het water op kunt. 

Aandachtspunten bij een hardhouten vlonderterras of dakterras

Als u overweegt om een houten (dak)terras te kopen of te laten installeren, zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het terras of dakterras duurzaam en veilig is. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen. Sommige houtsoorten zijn beter bestand tegen weersinvloeden en insecten dan andere, dus het is belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die geschikt is voor de weersomstandigheden in Amersfoort. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en de ecologische impact van de gekozen houtsoort.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen terrasplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden