Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten bouwen in Dordrecht

Houten terras laten plaatsen Dordrecht

Overweegt u om een houten terras of houten dakterras te laten plaatsen in Dordrecht? Een goede keuze! Een houten (dak)terras is een echte eyecatcher in uw tuin, en – mits u kiest voor hoogwaardig hout – een investering voor het leven. Waar moet u nu op letten als u een houten (dak)terras laat bouwen? Dat leest u hieronder. Op onze Homepagina vindt u bovendien meer informatie over onze hoogwaardige houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS DOOR EEN TERRASSPECIALIST LATEN PLAATSEN IN DORDRECHT

Een houten terras laten plaatsen in Dordrecht is een slimme keuze om uw tuin mooi aan te kleden. Niet alleen is een houten (dak)terras relatief eenvoudig in onderhoud, het straalt ook warmte uit in uw tuin. 

HOUTEN TERRASPLANKEN VOOR UW TUIN KOPEN

Een houten terras of dakterras kopen is een aankoop waar u niet te licht over moet denken. Als u namelijk investeert in kwaliteitshout en een goede aannemer zoekt, kunt u ruim 30 jaar plezier hebben van uw houten (dak)terras in Dordrecht! Op de vraag: ‘wat kost een houten (dak)terras’, is niet een eenduidig antwoord te geven. De exacte prijs is namelijk afhankelijk van o.a. de gekozen houtsoort, de staat van de ondergrond, de gekozen afwerking en eventuele extra’s. Belangrijk om te onthouden is dat goedkoop duurkoop is bij houten (dak)terrassen. Het meeste commerciële hout dat u in de bouwmarkt koopt (waaronder Bankirai) laat u liever links liggen. Waarom? Omdat goedkopere houtsoorten gezaagd worden als het hout nat is. Dat resulteert in hout dat enorm gaat uitzetten en krimpen. Zoals u zich kunt voorstellen heeft dat grote gevolgen voor de constructie van uw houten (dak)terras. Wij raden aan om te investeren in kwaliteitshout zoals Afrormosia, Padoek of Afzelia. Het kost wat, maar u krijgt er een prachtig en duurzaam resultaat voor terug.

U kunt een houten terras of dakterras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

VOORBEELDEN VAN HARDHOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Een houten terras of dakterras in Dordrecht? Dat doet u met kwaliteitshout! Hieronder lichten we de beste houtsoorten voor uw houten (dak)terras kort toe.

Afrormosia

Afrormosia is duurzaam en één van de mooiste houtsoorten voor een houten (dak)terras in Dordrecht. Dit vanwege haar prachtige goudgele kleur en mooie dichte structuur en tekening. Afrormosia hout krimpt en trekt nauwelijks. Bovendien is deze houtsoort bewerkbaar direct na het zagen. 

Padoek

Padoek is een rode houtsoort die uitermate geschikt is voor een houten (dak)terras. Het is bovendien de goedkoopste van de kwaliteit houtsoorten die voor terrasplanken geschikt zijn.  Het heeft echter een klein nadeel, en dat is dat het nogal snel kopscheurtjes vertoont door het uitdrogen in de zon. Dit is echter een visueel issue, geen technisch probleem. Na een tijdje verkleurt Padoek bijzonder mooi wit/grijs waardoor er een heel luxe effect te zien is nadat het zich heeft vergrijsd. 

Afzelia

Azelia bestaat in 2 soorten: Passiloba en Dousse.  De eerste is veruit de meest harde en slijtvaste variant, maar niet de meest stabiele.  Dousse is daarentegen bijzonder stabiel met een krimpwaarde van maximaal 1,2% (wat super stabiel is voor hout).  In technisch opzicht wellicht de beste keuze voor houten planken buiten Teakhout.

Weten welke houtsoort past bij uw wensen en tuin? Neem contact met ons op

AANDACHTSPUNTEN BIJ EEN HOUTEN TERRAS EN HOUTEN DAKTERRAS

In een echte waterstad als Dordrecht is een houten (dak)terras aanleggen een geweldig idee. Toch zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee wilt houden:

 • De houtsoort. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is de kwaliteit van het hout essentieel voor een mooi houten terras of dakterras dat lang meegaat.
 • De ondergrond. Om verzakkingen te voorkomen, is het belangrijk dat het houten terras wordt aangelegd op een stevige, waterpas ondergrond. Ook kan het soms nodig zijn om een fundering te leggen.
 • Afwatering. Blijft er water op het hout staan? Dan kan dat op den duur problemen veroorzaken. Zorg dus voor een goede afwatering. Ook om gladheid te voorkomen!
 • Onderhoud. Een (dak)terras heeft – net als uw tuin - onderhoud nodig. Zo is het belangrijk dat u het houten terras periodiek schoonmaakt, maar ook dat u het hout 1-2 keer per jaar behandelt met een speciale olie.  
 • Kosten: goedkoop is duurkoop als het om houten terrassen en dakterrassen gaat. Dat betekent dus dat een kwalitatief houten (dak)terras een investering is waar u jarenlang plezier aan beleeft.

Houten terras Dordrecht

 

AANNEMERS/ TERRASBOUWERS VAN HOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Een goed houten terras of dakterras vraagt om een goede aannemer. Het loont om aannemers te vergelijken en diverse offertes op te vragen. Maar kijk altijd verder dan het prijskaartje. Ook de kleine lettertjes doen veel! Bij voorkeur kiest u voor aannemers in houten terrassen die verstand van zaken hebben en alleen werken met de beste houtsoorten voor uw houten (dak)terras in Dordrecht. Buitenschrijnwerken is de enige aannemer in Europa die u 25 jaar garantie geeft op een houten terras. Dat komt omdat wij geloven in ons product. Wij leveren hoogwaardig buitenschrijnwerk met een afwerkingsniveau zoals u dat in de jachtbouw tegenkomt. Onze producten moeten in principe 30 jaar mee kunnen.

Neem contact met ons op 

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen terrasplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden