Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten aanleggen in Deventer

Houten terras laten aanleggen in Deventer

Een houten terras of dakterras laten aanleggen in Deventer? Dan bent u bij Buitenschrijnwerken aan het ideale adres. Wat zijn de do’s en don’ts bij een houten (dak)terras bouwen? Hieronder lichten we het graag toe. Op onze Homepagina vindt u bovendien meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Houten terras of dakterras door een terrasspecialist in Deventer laten bouwen

Overweegt u een houten terras te laten aanleggen in Deventer? Dat is wat ons betreft een uitstekende keuze om uw tuin mooi aan te kleden. Een houten terras of dakterras oogt warmer dan grote tuintegels, terrastegels of andere vormen van bestrating. Daarnaast is een houten terras relatief eenvoudig te onderhouden.

AANDACHTSPUNTEN BIJ EEN HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS

Wilt u een houten (dak)terras in Deventer? Dan zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee wilt houden:

  • De houtsoort. Goedkope, commerciële houtsoorten zitten vaak vol vocht op het moment dat u het aanschaft. Daarom zult u zien dat het hout enorm krimpt en weer uitzet. Met alle gevolgen van dien voor uw houten (dak)terras! Een kwalitatieve houtsoort blijft langer mooi, zet minder uit en gaat véél langer mee.
  • De ondergrond. Wilt u verzakking van uw houten terras voorkomen? Dan is het belangrijk dat het terras wordt aangelegd op een stevige, waterpas ondergrond. Soms zal het noodzakelijk zijn om een fundering te leggen.
  • Onderhoud. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een terras alles behalve onderhoudsarm. Om de levensduur van uw houten (dak)terras te verlengen, zult u deze periodiek moeten onderhouden. Behandel het hout bijvoorbeeld 1-2 maal per jaar met een speciale olie.
  • Afwatering. Water dat op hout blijft staan is funest. Het kan leiden tot schade en gladheid. Zorg daarom voor een goede afwatering.
  • Kosten: goedkoop is duurkoop als het gaat om houten (dak)terrassen. Commerciële houtsoorten zoals Bangkirai rotten al na 7 à 8 jaar. Even ter vergelijking: kwaliteitshout zoals IPE, Padoek, Afrormosia of Afzelia gaan 30+ jaar mee.

U kunt een houten terras of dakterras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

VOORBEELDEN VAN HARDHOUTEN TERRASPLANKEN – de houtsoorten

Een houten terras of houten dakterras in Deventer? Dat doet u met kwaliteitshout! Maar wat zijn nu eigenlijk de beste houtsoorten voor uw houten (dak)terras?

Afrormosia

Afrormosia is één van de mooiste houtsoorten voor terrasplanken. Dit komt vanwege haar goudgele kleur en mooie dichte structuur. Deze houtsoort is bijzonder duurzaam en heeft goede eigenschappen op het gebied van krimp en trek. Ook is deze houtsoort meteen bewerkbaar in ruimtes die tegen de 30% relatieve vochtigheid aanleunen. En dat is bijzonder nat! En dat alles zonder dat deze houtsoort naden krijgt in haar verbindingen, of zal gaan scheuren.

Afzelia

Azelia bestaat in 2 verschillende soorten: Passiloba en Dousse. Passiloba is veruit de meest harde en slijtvaste variant, maar niet de meest stabiele.  Dousse is bijzonder stabiel met een krimpwaarde van maximaal 1,2%.  Daarentegen heeft Afzelia ook een klein nadeel. Dousse is iets minder duurzaam dan Passiloba, het heeft vers gezaagd een licht oranje achtige kleur maar na een aantal maanden is dat verkleurd tot mooi zilvergrijs. Andere uitermate geschikte houtsoorten voor uw (dak)terras zijn Padoek en IPE.  

Benieuwd welke houtsoort past bij uw wensen? Neem contact met ons op

 

Houten terras in Deventer

 

PRIJZEN VAN EEN HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS IN UW TUIN

De prijzen van houten (dak)terrassen lopen enorm uiteen. Niet zo vreemd ook, want de exacte prijs is helemaal afhankelijk van de houtsoort, de ondergrond (en het al dan niet moeten leggen van een fundering), de afwerking en extra’s (zoals tuinverlichting). Onthoud in ieder geval dat goedkoop duurkoop is bij een houten (dak)terras. Commercieel hout zoals Bankirai laat u beter links liggen. Eigenlijk de meeste houtsoorten die u bij de bouwmarkt kunt kopen. Het probleem van goedkope houtsoorten is dat het nog nat is als het gezaagd wordt. En dat resulteert in hout dat enorm gaat uitzetten en krimpen. Met alle gevolgen van dien voor uw houten terras of dakterras! Een houten terras in Deventer is een investering die jarenlang meegaat. Daarom raden wij aan te investeren in kwalitatief hout zoals Afrormosia, Padoek of Afzelia. Het kost wat, maar u krijgt er een oogstrelend en kwalitatief resultaat voor terug.

AANNEMER/ TERRASBOUWER VAN HOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Ook de aannemers in houten (dak)terrassen die u kiest is van groot belang voor het uiteindelijke resultaat. Bij voorkeur kiest u voor een aannemer die verstand van zaken heeft en alleen werkt met de beste houtsoorten voor uw houten (dak)terras in Deventer. Buitenschrijnwerken is dé aannemer in houten terrassen in uw regio. Wij zijn het enige bedrijf in Europa dat u 25 jaar garantie geeft. Wij leveren namelijk hoogwaardig schrijnwerk voor buiten met een afwerkingsniveau uit de jachtbouw. Een houten (dak)terras die in principe 30 jaar mee moet kunnen. Bij ons kunt u rekenen op een absoluut topproduct.  

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw terras mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw terras is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten terras. Maak uw terras dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw terras en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Door groene aanslag van mos en algen kan een terras glad worden. U voorkomt dit door uw terras goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon terrasplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen terras wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een terras veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden