Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten bouwen in Doetinchem

Houten terras laten maken in Doetinchem

Heerlijk genieten van het buitenleven? Dat doet u op een houten terras of dakterras! De ideale plaats om met een goede kop koffie en schone voeten te genieten van het mooie weer. Wilt u een houten terras of dakterras in Doetinchem? Buitenschrijnwerken is dé aannemer in uw regio. Op onze Homepagina vindt u bovendien meer informatie over onze hoogwaardige houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS DOOR EEN TERRASSPECIALIST LATEN MAKEN IN DOETINCHEM

Wilt u een houten terras of houten dakterras laten maken in Doetinchem? Een uitstekende keuze als u het ons vraagt. Een houten (dak)terras is niet alleen vrij eenvoudig in onderhoud, het straalt ook nog eens warmte uit in uw tuin.

AANNEMER/ TERRASBOUWER VAN HOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Er zit een enorm verschil in kwaliteit tussen houten (dak)terrassen. Hoe maakt u nu de juiste keuze? Een houten (dak)terras dat jarenlang meegaat begint bij een goede aannemer. Bij voorkeur kiest u voor aannemers in houten terrassen met aantoonbare ervaring in de branche en die uitsluitend werkt met hout van de beste kwaliteit. Wist u dat Buitenschrijnwerken de enige aannemer in Europa is die u 25 jaar garantie geeft op een houten terras of houten daktterras. Dat komt omdat wij geloven in ons product. Wij leveren hoogwaardig buitenschrijnwerk met een afwerkingsniveau zoals u dat alleen in de jachtbouw tegenkomt. Onze producten moeten in principe 30 jaar mee kunnen.

U kunt een houten terras of dakterras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

AANDACHTSPUNTEN BIJ EEN HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS IN UW TUIN

Wilt u een houten (dak)terras in Doetinchem? Dan zijn er enkele aandachtpunten waar u op moet letten:

 • Kies niet voor een commerciële houtsoort van de bouwmarkt, maar altijd voor een hoogwaardige variant. Goedkoop = duurkoop bij houten (dak)terrassen!
 • Wist u dat de zaagwijze van groot belang is bij hout? Kwartiers gezaagd hout is een absolute aanrader.
 • Gebruik bij het aanleggen van een houten (dak)terras nooit hobbylijm van de bouwmarkt.
 • Gebruik uitsluitend schroeven uit verenstaal.
 • Pro-tip: gebruik voor de afwerking doken om de schroeven te beschermen tegen vocht. Hierdoor zal het hout minder snel rotten.
 • Bij oplevering zorgt u dat het hele (dak)terras opgeschuurd is voor het mooiste visuele resultaat.

VOORBEELDEN VAN HARDHOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Een houten terras of houten dakterras in Doetinchem? Dat doet u met kwaliteitshout! Hieronder lichten we de beste houtsoorten voor uw houten (dak)terras toe.

Afrormosia

Afrormosia is misschien wel de mooiste houtsoort voor uw houten (dak)terras. Dit komt vanwege haar goudgele kleur en mooie dichte structuur. Deze houtsoort is bijzonder duurzaam en krimpt of trekt nauwelijks. Ook is deze houtsoort meteen bewerkbaar in ruimtes die tegen de 30% relatieve vochtigheid aanleunen. En dat alles zonder dat deze houtsoort naden krijgt in haar verbindingen, of zal gaan scheuren.

Afzelia

Er bestaan 2 soorten Azelia: Passiloba en Dousse. De eerste houtsoort is veruit de meest harde en slijtvaste variant, maar niet de meest stabiele. Dousse is daarentegen bijzonder stabiel met een krimpwaarde van maximaal 1,2%.  Daarentegen heeft Afzelia ook een klein nadeel. Dousse is iets minder duurzaam dan Passiloba, het heeft vers gezaagd een licht oranje achtige kleur maar na een aantal maanden is dat verkleurd tot mooi zilvergrijs. Andere uitermate geschikte houtsoorten voor uw terras zijn Padoek en IPE.  

Meer weten over onze houtsoorten? Neem contact met ons op

 

Houten terras in Doetinchem 

PRIJZEN VAN HOUTEN TERRASPLANKEN

Op de vraag: ‘wat kost een houten (dak)terras’, is niet een eenduidig antwoord te geven. De exacte prijs is namelijk afhankelijk vele factoren, zoals de gekozen houtsoort, de staat van de ondergrond, de gekozen afwerking en extra’s. Een houten terras of dakterras kopen is een investering waar u 30+ jaar plezier van kan hebben. Mits u voor kwaliteitshout kiest. Belangrijk om te onthouden is: goedkoop = duurkoop als het gaat om houten (dak)terrassen. Het meeste commerciële hout dat u in de bouwmarkt koopt (waaronder Bankirai) laat u beter links liggen. Dit hout wordt namelijk gezaagd terwijl het nog nat is. Dat resulteert erin hout dat enorm gaat uitzetten en krimpen. Met alle gevolgen van dien voor de constructie van uw houten terras of dakterras in Doetinchem. Wij raden aan om te investeren in kwaliteitshout zoals Afrormosia, Padoek of Afzelia. Het kost wat, maar u krijgt er een prachtig en duurzaam resultaat voor terug.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw terras met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras en loop nooit over het terras als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras en laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, het terras door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden