Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten maken in Deurne

Houten terras laten bouwen in Deurne

Een houten terras of dakterras is een geweldige aanvulling op uw tuin. Een plek waar u graag gaat zitten om te genieten van het buitenleven. Maar het ene (dak)terras is het andere niet! Wilt u een terras laten bouwen in Deurne? Hieronder leggen we u uit waar u op moet letten en hoe u de juiste aannemer kiest. Buitenschrijnwerken is dé aannemer in uw regio. Op onze Homepagina vindt u bovendien meer informatie over onze hoogwaardige houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS DOOR EEN TERRASSPECIALIST IN DEURNE LATEN BOUWEN

Een houten terras laten bouwen in Deurne is de ideale manier om uw tuin mooi aan te kleden. Een houten (dak)terras oogt warmer dan terrastegels of andere bestrating. Bovendien is een houten (dak)terras relatief eenvoudig te onderhouden.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HOUTEN TERRASPLANKEN

Woont u in Deurne en wilt u een houten terras of dakterras laten plaatsen? Dan zijn er enkele aandachtpunten waar u op moet letten:

  • De ene houtsoort is de andere niet! Als u lang wilt kunnen genieten van uw houten (dak)terras in Deurne, kies dan voor kwaliteitshout en laat commerciële houtsoorten van de bouwmarkt liever links liggen. Verderop leggen we uit waarom.
  • Wist u dat de zaagwijze ook van groot belang is voor de levensduur en kwaliteit van een houten (dak)terras? Kwartiers gezaagd hout is een absolute aanrader.
  • Schroeven uit verenstaal zijn de beste optie voor uw houten (dak)terras.
  • Pro-tip: gebruik bij de afwerking van uw houten (dak)terras doken om de schroeven te beschermen tegen vocht. Het hout zal hierdoor minder snel rotten.
  • Schuur het (dak)terras bij oplevering op voor een optimaal visueel resultaat.

VOORBEELDEN VAN HOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Als u investeert in een houten terras of dakterras in Deurne, wilt u er lang van kunnen genieten. Dat kan alleen als u kiest voor kwaliteitshout! Hieronder lichten we de beste houtsoorten voor uw houten (dak)terras toe.

Afzelia

Er zijn 2 soorten Azelia hout: Passiloba en Dousse. Passiloba is veruit de meest harde en slijtvaste variant, maar niet de meest stabiele.  Dousse is daarentegen bijzonder stabiel met een krimpwaarde van maximaal 1,2%. Afzelia hout heeft ook een klein nadeel. Dousse is iets minder duurzaam dan Passiloba, het heeft vers gezaagd een licht oranje achtige kleur maar na een aantal maanden is dat verkleurd tot mooi zilvergrijs. 

Afrormosia

Afrormosia is één van de mooiste houtsoorten voor terrasplanken. Dit komt vanwege haar goudgele kleur en mooie dichte structuur en tekening. Deze houtsoort is bijzonder duurzaam en krimpt of trekt nauwelijks. Ook is deze houtsoort direct bewerkbaar in ruimtes die tegen de 30% relatieve vochtigheid aanleunen. En dat alles zonder dat deze houtsoort naden krijgt in haar verbindingen, of zal gaan scheuren.

Padoek

Bent u dol op rood hout? Dan is Padoek wellicht de beste keuze! Padoek is een rode houtsoort die uitermate geschikt is voor een houten (dak)terras. Het is bovendien de goedkoopste van de kwaliteit houtsoorten die voor terrasplanken geschikt zijn. Het heeft alleen ook een klein nadeel, en dat is dat het nogal snel kopscheurtjes vertoont door het uitdrogen in de zon. Dit is echter een visueel issue, geen technisch probleem. Na een tijdje verkleurt Padoek bijzonder mooi wit/grijs waardoor er een heel luxe effect te zien is nadat het zich heeft vergrijsd. 

Een andere uitermate geschikte houtsoort voor uw houten terras of dakterras in Deurne is IPE.  

Lastig kiezen? Ontdek welke houtsoort past bij uw wensen voor een houten terras of dakterras in Deurne! Neem contact met ons op

AANNEMER/ TERRASBOUWER IN DEURNE

Veel mensen maken de keuze voor een houten (dak)terras gemaakt van commercieel hout. Maar wist u dat dit hout eigenlijk helemaal niet zo goed is? Het ziet er op het eerste gezicht mooi uit, maar commercieel hout uit de bouwmarkt rot al na 7 à 8 jaar. Even ter vergelijking: kwalitatieve houtsoorten zoals hierboven vertonen pas na 30 jaar de eerste tekenen van houtrot. Waarna het nog járen duurt voordat het hout daadwerkelijk rot is. Hoe weet u nu wat u moet kiezen? Het antwoord is simpel. Een houten (dak)terras begint bij een goede aannemer. Bij voorkeur terrasbouwers met aantoonbare ervaring in de branche en die uitsluitend werkt met kwaliteitshout. Buitenschrijnwerken is de enige aannemer in Europa die u 25 jaar garantie geeft op een houten terras of dakterras. Wij leveren hoogwaardig buitenschrijnwerk met een afwerkingsniveau zoals u dat normaliter alleen in de jachtbouw tegenkomt. Onze producten moeten in principe 30 jaar mee kunnen.

U kunt een houten (dak)terras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

PRIJZEN VAN EEN HARDHOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS IN UW TUIN

Als u een (dak)terras laat plaatsen in Deurne, is één van de eerste vragen die u bezighoudt: ‘wat kost een houten (dak)terras’? Wel, de prijs van een houten terras of dakterras is afhankelijk van vele factoren, waaronder de gekozen houtsoort, de staat van de ondergrond, de gekozen afwerking en eventuele extra’s. Belangrijk om te onthouden is: goedkoop = duurkoop als het gaat om houten (dak)terrassen. Een houten terras kopen is een investering waar u 30+ jaar plezier van kan hebben. Mits u voor kwaliteitshout kiest. Wij raden aan om te investeren in kwaliteitshout zoals Afrormosia, Padoek of Afzelia. Het kost wat, maar u krijgt er een prachtig en duurzaam resultaat voor terug.

 

Houten terras in Deurne

 Neem contact met ons op 

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over de terras kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
  • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden