Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten plaatsen in Den Haag

Houten terras laten aanleggen in Den Haag

Heerlijk met een goede kop koffie neerploffen op uw strakke houten (dak)terras. Klinkt dat als muziek in uw oren? Een houten terras  of dakterras aanleggen in Den Haag is de ideale manier om uw interieur door te trekken in uw tuin. Maar een houten (dak)terras aanleggen is ook een investering. En dan wilt u natuurlijk wel dat het lang meegaat. Buitenschrijnwerk is dé aannemer in het realiseren van houten terrassen en dakterrassen in Den Haag. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS LATEN AANLEGGEN DOOR EEN TERRASSPECIALIST IN DEN HAAG

Wilt u uw buitenruimte in Den Haag op een charmante manier verfraaien? Dan is de keuze voor een houten terras een uitstekend idee. Houten terrassen stralen een warme sfeer uit die grote betontegels of andere bestrating simpelweg niet kunnen evenaren. Bovendien vereisen houten terrassen relatief weinig onderhoud.

VOORBEELDEN VAN HARDHOUTEN TERRASSEN 

De mogelijkheden voor houten (dak)terrassen zijn vrijwel eindeloos. Bent u op zoek naar inspiratie voor uw houten terras in Den Haag? Hier zijn enkele ideeën die u zou kunnen overwegen:

  • Een royaal houten terras in een zonnige hoek van uw tuin is de perfecte plek om van het buitenleven te genieten terwijl u geniet van een heerlijke kop koffie.

  • Heeft u openslaande deuren of een schuifdeur? Overweeg dan om een houten terras of een dakterras aan uw woning te laten plaatsen, waardoor u naadloos binnen en buiten met elkaar verbindt.

  • Wonen aan het water in Den Haag? Dan is een houten terras de ideale locatie om te genieten van het prachtige uitzicht en het bruisende waterleven.

  • Als u een zwembad in uw tuin heeft, transformeer het dan in een ontspanningsruimte met een hoogwaardig houten terras. Dit wordt uw favoriete plek om te relaxen en te zonnebaden na een verfrissende duik.

  • Als u van buiten koken houdt, is een houten dakterras de perfecte plek voor familiebijeenkomsten, borrels, of barbecue feestjes.

U kunt een houten terras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw houten terras of dakterras in Den Haag? Neem contact met ons op

Houten terras in Den Haag

PRIJZEN VAN HOUTEN TERRASPLANKEN

De kosten voor een houten terras in Den Haag variëren afhankelijk van factoren zoals de gekozen houtsoort, de complexiteit van de klus, de ondergrond en de afwerking. Een professionele aannemer zal altijd een op maat gemaakte offerte verstrekken met een passend aanbod. Onthoud echter dat de goedkoopste optie vaak niet de beste is. Bij een duurzaam product zoals een houten terras is het verstandig te kiezen voor hoogwaardige houtsoorten, zoals Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Bij het aanleggen van een houten terras in uw Den Haagse tuin zijn er enkele belangrijke overwegingen:

  • Houtsoort: Commercieel hout heeft een beperkte levensduur van ongeveer 7 tot 8 jaar voordat het begint te rotten. Hoogwaardige houtsoorten zoals Afrormosia, Afzelia, of Padoek gaan echter wel 30 jaar mee.

  • Ondergrond: Om verzakking te voorkomen, moet uw houten terras op een stevige, vlakke ondergrond worden aangelegd. Soms is zelfs een fundering nodig.

  • Afwatering: Zorg voor een goede afwatering om schade aan het hout en gladheid te voorkomen.

  • Onderhoud: Houd in gedachten dat terrassen regelmatig onderhoud vereisen, afhankelijk van de houtsoort.

  • Kosten: Goedkoop is vaak duurkoop bij houten terrassen. Overweeg daarom de totale kosten, inclusief de houtsoort, de aannemer en eventuele extra's zoals fundering en afwatering.

AANNEMERS/ TERRASBOUWERS IN DEN HAAG

Het laten plaatsen van een houten (dak)terras kan een investering voor het leven zijn, vooral als u kiest voor kwaliteit. Zoek in Den Haag naar een terrasbouwer met bewezen ervaring en expertise in houtbewerking. Bij Buitenschrijnwerken staan we graag tot uw dienst om uw droomterras te verwezenlijken. Wist u dat wij de enige aannemer in Europa zijn die maar liefst 25 jaar garantie biedt op een houten terras?

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Gebruik groene zeep opgelost in warm water en een zachte borstel of bezem om hardnekkig vuil te verwijderen. Spoel het terras vervolgens schoon met zuiver water.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Houd uw terras vrij van bladeren en vuil, laat het altijd goed drogen voordat u erop loopt, en verwijder resten frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar grondig schoon met een sopje van groene zeep. Zorg ervoor dat het terras volledig droog is voordat u er weer op loopt.

Is een houten terras glad?

Een terras kan glad worden door groene aanslag. Regelmatig reinigen en direct vlekken verwijderen met een borstel en warm water voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Planken van inferieure houtsoorten kunnen uitzetten, krimpen en vervormen onder invloed van weersomstandigheden. Hoogwaardige hardhoutsoorten, regelmatig onderhoud en professionele installatie verminderen deze nadelen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Kies voor een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort. Dit zijn de houtsoorten die Buitenschrijnwerk aanbeveelt.

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout, zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, en natuurgekapt teak, is de beste keuze vanwege de sterkte en duurzaamheid.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Hoewel u planken voor een houten terras in bijna elke bouwmarkt kunt vinden, realiseert u zich dat deze vaak van inferieure kwaliteit zijn. Het is raadzaam om uw houten terras bij een professionele aannemer te kopen, waar het op maat wordt ontworpen en met hoogwaardige materialen wordt geïnstalleerd.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijs varieert afhankelijk van de gekozen houtsoort. Padoek is bijvoorbeeld de goedkoopste hardhoutsoort waarmee gewerkt wordt, terwijl Afrormosia of teak duurder zijn. Neem contact met ons op voor informatie over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Meestal worden onderregels van 45 x 70 mm gebruikt. Als het terras veel gewicht moet dragen, is een kopmaat van 50 x 100 mm een betere optie.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden