Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Expertadvies voor het laten aanleggen van houten (dak)terrassen in Tilburg

Expertadvies voor het laten aanleggen van houten (dak)terrassen in Tilburg

Als u overweegt om een nieuw houten terras of dakterras in Tilburg te laten plaatsen, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden. In dit artikel delen we deskundig advies om ervoor te zorgen dat uw project soepel verloopt en het gewenste resultaat oplevert. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Het aanleggen van een houten terras is een prachtige investering die niet alleen de esthetiek van uw buitenruimte verbetert, maar ook de waarde van uw huis verhoogt. Voordat u begint met de aanleg, zijn er echter enkele belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden.

Duurzaamheid en houtsoortkeuze: Voordat u begint met de aanleg van uw houten terras, is het cruciaal om de juiste houtsoort te kiezen. Verschillende houtsoorten hebben verschillende eigenschappen en duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld iroko of padoek. Overweeg factoren zoals weerbestendigheid, onderhoudsbehoeften en esthetiek bij het maken van uw keuze.

Ondergrond en stabiliteit: Een stevige ondergrond is essentieel voor een langdurig terras. Zorg ervoor dat de ondergrond goed voorbereid is en voldoende stabiliteit biedt. Dit voorkomt verzakkingen en zorgt voor een duurzame constructie.

Onderhoudsaspecten: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Overweeg de tijd die u bereid bent te investeren in onderhoud en kies een afwerking die past bij uw levensstijl.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Expertadvies voor het laten aanleggen van houten (dak)terrassen in Tilburg

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Bekijk enkele inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen om uw creatieve sappen te laten stromen. Van moderne ontwerpen tot meer traditionele stijlen, er zijn talloze mogelijkheden om uw buitenruimte te transformeren.

 • Modern minimalistisch terras: Een strak vormgegeven houten terras met slanke lijnen en een ingebouwde bank, perfect voor een eigentijdse woning. De combinatie van hout en beton creëert een stijlvolle en uitnodigende buitenruimte.
 • Rustiek dakterras met groen accent: Een charmant dakterras met houten vlonders en verhoogde plantenbakken langs de randen. Het gebruik van natuurlijke materialen en weelderige groenaccenten geeft een ontspannen en rustieke uitstraling.
 • Luxe lounge terras: Een luxe terras met meerdere niveaus, ingebouwde verlichting en een geïntegreerde buitenkeuken. Dit type terras is ideaal voor het creëren van een uitnodigende en verfijnde buiten entertainmentruimte.
 • Eclectisch stadsterras: Een eclectisch dakterras met een mix van hout, tegels en kleurrijke accenten. Door het gebruik van verschillende texturen en materialen ontstaat een levendige en bohemien sfeer, perfect voor stedelijke omgevingen.
 • Natuurlijk houten terras met panoramisch uitzicht: Een houten terras dat naadloos opgaat in de omringende natuur, met een adembenemend uitzicht over het landschap. Dit type terras benadrukt de schoonheid van de natuurlijke omgeving en biedt een idyllische plek om te ontspannen en te genieten.

Deze voorbeelden tonen de diversiteit en creativiteit die mogelijk zijn bij het ontwerpen van houten terrassen en dakterrassen, waardoor u inspiratie kunt opdoen voor uw eigen project. Uw (dak)terras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Tilburg

Het vinden van de juiste aannemer voor uw houten terras- of dakterrasproject in Tilburg is van groot belang voor een succesvolle uitvoering. Er zijn verschillende gerenommeerde aannemers in Tilburg en omgeving die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en bouwen van hoogwaardige buitenruimtes. Het is raadzaam om referenties op te vragen en eerdere projecten van potentiële aannemers te bekijken om een goed beeld te krijgen van hun vakmanschap en stijl. Daarnaast is het belangrijk om te communiceren over uw specifieke wensen en verwachtingen, zodat de aannemer een project op maat kan leveren dat aan uw behoeften voldoet.

Door zorgvuldig onderzoek te doen en in gesprek te gaan met verschillende aannemers, kunt u de juiste partner vinden voor het realiseren van uw droomterras of dakterras in Tilburg. Met professionele begeleiding kunt u binnenkort genieten van een prachtige buitenruimte die perfect aansluit bij uw wensen en levensstijl.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Voordat u begint met de aanleg, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de kosten. Factoren zoals de grootte van het terras, de gekozen houtsoort en eventuele extra functies zullen de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Vraag offertes aan bij verschillende aannemers en zorg ervoor dat alle kosten, inclusief materialen en arbeid, zijn opgenomen.

Met deze aandachtspunten, inspirerende voorbeelden en tips voor het kiezen van aannemers en het beheren van kosten, bent u goed voorbereid om uw droom van een prachtig houten terras of dakterras in Tilburg te realiseren. Neem de tijd om zorgvuldig te plannen en geniet binnenkort van uw nieuwe buitenruimte!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw terras mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten terras regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u het terras alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Bij een houten terras zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken moeten vegen. Ook is het nodig om het terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Terrashout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten terras wilt kunt genieten, dan laat u de terrasplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden